Retete

  • Bors (ciorba) de perisoare


    Carnea, data prin masina de tocat, se amesteca cu ceapa tocata marunt, paine muiata in lapte si bine stoarsa, sare, piper, ou. Se fac perisoare mici inmuind mana in apa. Separat se fierb... »


  • Ciorba de loboda


    Loboda se spala, fara sa se rupa frunzele, in 2-3 ape; apoi se rup frunzele si varfurile fragede, se iau manunchi, se taie felii mai late care se vor pune in 1 1/2 l apa clocotita, impreuna cu... »


  • Salata de primavara


    Se curata toate ingredientele, se spala bine, in mai multe ape si se taie. Se sareaza si se amesteca cu uleiul si cu zeama de lamaie. »


  • Ciorba de stevie - de post


    Ceapa se toaca fin, telina se rade, iar cartofii se taie cubulete si toate se calesc in putin ulei. Se adauga apa si se lasa sa fiarba, apoi se adauga orezul, stevia tocata fin, leustean si... »


  • Ciorba de potroace


    Se spala bine oasele si se aseaza intr-o oala pe foc, unde se lasa sa fiarba 1-1 1/2 ora, dupa care se strecoara. Se spala bine bucatile de pasare, se verifica bine sa nu ramina tuleie sau puf, se... »


  • Bors de miel


    Se face foarte usor: se spala bine carnea, se pune la fiert in apa rece cat s-o acopere, dar nu prea multa (carnea fierbe repede), eventual se mai adauga apa pe parcurs, dar atentie ca urmeaza sa... »


  • Bors ardelenesc


    Ceapa se curata si se taie si se caleste doar putin in ulei, apoi se inabusa deasupra legumele, dar foarte putin si apoi se aduga apa. Se lasa la fiert bine. Cand este gata, se pun... »


  • Ciorba de miel


    Pentru o ciorbă de 3-4 l, este suficient capul, dacă acesta este întreg, cu puţin gît şi capetele osoase ale pulpelor, sau circa 1/2 kg altă carne cu mai mult os (piept). Capul... »


  • ciorba de pui


    se pune puiu la fiert cind a fiert bine pina se desprinde carnea de os, se scoate. Apoi se adauga zarzavatul, taiat cubulete: intai ceapa apoi morcovul, albitura, cartofii.Se lasa ciorba de pui... »


    ciorba de pui
  • Ravioli cu sos de spanac


    Este o mancare delicios de simpla. Sosul de spanac poate fi preparat in cantitate mai mare si pastrat in congelator.Ingrediente: 700 grame ravioli cu branza, 500 grame spanac, o salata, o legatura... »


    Ravioli cu sos de spanac
  • Placinta greceasca cu spanac (reteta ovo-lacto-vegetariana)


    Nu este nevoie sa fii vegetarian pentru a savura acest deliciu... Ingrediente: 500 de grame de spanac, o cutie de rosii in sos, 2 catei de usturoi, 100 de grame de cascaval, 3 oua, un pachet de foi... »


    Placinta greceasca cu spanac (reteta ovo-lacto-vegetariana)
  • Bors de legume


    Aromat si sanatos. O adevarata infuzie de vitamine.Ingrediente: 3-4 cartofi, 2 cepe, 2 morcovi, o radacina de patrunjel, o telina potrivita, o varza mica, jumatate de litru de bors, doua linguri de... »


    Bors de legume
  • Retete traditionale cu peste, din Delta Dunarii


    Bucatari talentati s-au intrecut in luna octombrie in cadrul festivalului de arta culinara "D-ale Gurii Dunarii", care a avut loc in localitatea Uzlina, din Delta Dunarii. Participantii,... »


    Retete traditionale cu peste, din Delta Dunarii
  • Verdeturi proaspete, toata iarna


    Plec de la vorbele bunicii si dau mai departe sfaturile ei. Nimic nu se compara cu aroma patrunjelului proaspat in supa, in ciorba sau in mancare. Ce sa mai vorbim despre leustean, fara de care... »


    Verdeturi proaspete, toata iarna
  • Bucataria fara foc, o solutie naturista


    Despre cereale, fructe, nuci si zarzavaturi, se spune ca sunt dieta aleasa de Dumnezeu pentru oameni. Acestea, pregatite in mod cat mai simplu si natural (fara foc), sunt cele mai sanatoase si mai... »


    Bucataria fara foc, o solutie naturista
  • Quiche verde (cu praz, verdeata si spanac)


    Nu ai mancat in viata ta ceva mai bun! Este genul de mancare de care nu te mai saturi si care intra in meniul de baza al familiei. In plus, se face usor. Cantitatile sunt pentru sase... »


    Quiche verde (cu praz, verdeata si spanac)
  • Tocanita cu vinete in stil frantuzesc


    La origine, mancarea se cheama “Ratatouille”, dar eu nu am inteles de ce! Stiu doar ca este foarte gustoasa.Ingrediente: trei-patru ardei capia, doi dovlecei, doua vinete mari, o ceapa,... »


    Tocanita cu vinete in stil frantuzesc
  • Miel cu menta si leustean


    Daca ti-a ramas vreo bucatica de carne de miel prin congelator, iata reteta potrivita. In loc de miel, poti folosi carne de vitel.Ingrediente: 600 grame carne de miel sau de vitel, 50 grame unt,... »


    Miel cu menta si leustean
  • Retete cu plante aromate


    Vara, plantele aromate nu ar trebui sa lipseasca din niciuna din mancarurile tale. Cine poate rezista tarabelor incarcate cu plante verzi, incredibil de parfumate? Desi, la prima vedere poate parea... »


    Retete cu plante aromate
  • Mancare de miel cu smantana si ciuperci


    O mancare delicioasa, aromata si destul de usor de preparat.Ingrediente si cantitati: 1 kg carne de miel, taiata cubulete450 g ciuperci1 morcov1 pastarnac1 ceapa200 g smantana2 galbenusuri1 pahar... »


    Mancare de miel cu smantana si ciuperci
 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - SonometruDestinatii Vacante
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionatDestinatii Vacante



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda