Retete

  • orez


    Se pune orezul de preferat intr-o tigaie de teflon impreuna cu cantitatea de apa dorita. Se lasa cateva minute sa se incalzeasca apa iar apoi se adauga vegeta/sarea impreuna cu untul/uleiul.... »


  • Bors (ciorba) de perisoare


    Carnea, data prin masina de tocat, se amesteca cu ceapa tocata marunt, paine muiata in lapte si bine stoarsa, sare, piper, ou. Se fac perisoare mici inmuind mana in apa. Separat se fierb... »


  • Friptura de porc inabusita la cuptor


    Se taie carnea cubulete si se prajeste putin in ulei, condimentandu-se cu sare si piper. Se adauga o jumatate cana de apa, 5 linguri de bulion, cateii de usturoi pisati si putin cimbru si se lasa... »


  • Ardei umpluti cu carne


    Carnea se trece de doua ori prin masina de tocat, impreuna cu 100 g ceapa tocata si calita in ulei. Orezul se fierbe separat si se amesteca cu carnea. Se adauga un ou, sare, piper si verdeata... »


  • Gulas


    Se taie carnea julien se prajeste in putin ulei, (cam 7-8 minute) apoi se pune ceapa taiata tot julien, sare piper (dupa gust) Se mesteca continu (cam 5 minute), dupa aceea se pune boia se... »


  • Sarmale in foi de varza


    Se alege carne mai grasa de porc (pulpa, costita, ceafa) si se trece o data prin masina de tocat. Alta varianta este sa se toace atat carne de porc cat si carne de vita, in cantitati egale. Carnea... »


  • Budinca de orez cu mere


    Orezul se curata de corpuri straine, se spala, se scurge de apa si se fierbe in lapte. Cind este aproape fiert orezul, se adauga 150 g zahar si sare. La sfirsit se adauga zaharul vanilat;... »


  • Sarmale cu legume si ciuperci


    1. Se aleg foile de varza si se taie aproximativ 50 de foi; 2. Se pregatesc legumele pentru umplutura - se curata, apoi ceapa se taie mica, morcovul si celelalte radacinoase se dau pe razatoare, se... »


  • Varza a la Cluj


    Varza se caleste cu ulei. Orezul se fierbe in apa cu sare si dupa ce este fiert se scurge. Carnea se dunstuie si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Dupa toate aceste operatiuni se ia un... »


  • orez sirbesc


    Se curata legumele si se taie. Se prajesc putin toate legumele, de preferat in ulei de masilne. Se adauga si orezul si se amesteca cu legumele. Se acopera cu apa, se adauga delikat ptr. gust si se... »


  • Sos alb


    Se topeşte untul într-o tigaie. Se încorporează faina, amestecând cu o lingură de lemn. Se pune apa sau laptele puţin câte puţin, continuând sa amestecam. Se... »


  • Musaca de vinete


    1.Vinetele se spala, se taie pe grosime in felii de 1 cm si se pun intr-un castron. Se presara cu o lingurita de sare, se amesteca si se lasa cca 30 minute sa-si lase zeama. Apoi, se spala bine in... »


  • Friptură de iepure


    Carnea, curatata de pielite, se aseaza intr-o tava sau cratita potrivita cu marimea ei, pe un rind de rondele de morcov, patrunjel, telina si ceapa, taiate de 1 cm grosime, se unge bine cu grasimea... »


  • Caltabosi


    Carnea, plamanii, inima si 150 gr de slanina se pun la fiert. Cand se vede ca sunt cam pe jumatate fierte, se pune si ficatul. Orezul se fierbe separat. 150gr. slanina se prajeste, apoi se pune... »


  • Pilaf de pui


    Puiul se taie bucăţi şi se pune la fiert cu apă, sare şi legume (pentru gust). În timpul fierberii se ia spuma, se adaugă piper boabe şi se fierb lent până ce carnea est gata.... »


  • Rata in cinci culori


    Se taie pieptul de rata in felii de 0,5 cm latime. Se pun feliile intr-un castron impreuna cu sosul de soia , vinul de orez , amidonul , uleiul de susan si condimentele . Se amesteca bine,... »


  • creveţi în 2 culori cu legume


    Se decortichează creveţii şi se curaţă de intestine si dacă aveţi creveţi gata prajiţi şi/sau congelaţi cu atât mai bine. Se pun creveţii decorticaţi într-un castron... »


  • Ciorba de stevie - de post


    Ceapa se toaca fin, telina se rade, iar cartofii se taie cubulete si toate se calesc in putin ulei. Se adauga apa si se lasa sa fiarba, apoi se adauga orezul, stevia tocata fin, leustean si... »


  • Ciorba de potroace


    Se spala bine oasele si se aseaza intr-o oala pe foc, unde se lasa sa fiarba 1-1 1/2 ora, dupa care se strecoara. Se spala bine bucatile de pasare, se verifica bine sa nu ramina tuleie sau puf, se... »


  • Pilaf cu ciuperci


    Curatam si spalam bine ciupercile. Calim putin ceapa taiata marunt, adaugam ciupercile, apoi orezul spalat si scurs. Turnam apa, sarea si vegeta. Dupa ce a dat cateva clocote, acoperim vasul, il... »


 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - SonometruDestinatii Vacante
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionatDestinatii Vacante



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda