Retete
-
Blat:
Incalziti cuptorul la 200 grade. Bateti albusurile spuma cu sare. Frecati galbenusurile cu zahar si 4 linguri de apa fierbinte, pana veti obtine o crema. Incorporati putin cate putin faina si... »
-
Foaie de placinta:
- toate ingredientele de mai sus se pun la gramada intr-un castron, faina puneti pt. inceput cam 400 gr.
- amestecati bine cu lingura de lemn, apoi va folositi de maini ca sa... »
-
Preincalzim cuptorul la 190 grade C. Caisele le oparim putin , le desfacem in doua si le decojim. Ouale se mixeaza cu zaharul pana obtinem o crema . Adaugam uleiul in fir subtire ca si la maioneza... »
-
Pentru a pregati blatul tartei, frecati intr-un vas untul moale cu zaharul pudra, apoi adaugati faina amestecata cu un varf de cutit de praf de copt si amestecati bine pana obtineti o compozitie de... »
-
Blat:
Intr-un bol, destul de incapator, ouale se freaca cu zaharul.
Se adauga apoi cele 10 linguri de ulei si praful de sare.
Dupa ce uleiul a fost incorporat, se adauga laptele rece, praful de... »
-
Ouale se separa, iar galbenusurile se bat spuma cu jumatate din cantitatea de zahar, 6 linguri.
Se adauga apoi untul la temperatura camerei ( eu l-am pus bucatoaie, nu l-am mai maruntit).
Se... »
-
Pandispanul:
Batem ouale intregi cu zaharul cam 20 de minute(mixer sau robot)pana ce isi tripleaza volumul.
Cernem faina si o adaugam treptat peste crema de oua amestecand mereu de sus in jos (mare... »
-
Forma pentru copt se "imbraca" de jur imprejur cu hartie de aluminiu.
Forma rezultata se adauga in interiorul formei pentru copt.
Se unge bine cu unt sau margarina UNIREA
Prunele se spala, se... »
-
Tava mare de la aragaz se unge cu ambalajul de la unt/ margarina UNIREA si se tapeteaza cu faina.
Ingredientele pregatite: prunele taiate si nuca prajita (eu am pus mai multa si bine-am facut).
Se... »
-
1. Blatul
Intr-un castron puneti albusurile de la cele 6 oua si le mixati bine pana "se -ntepenesc" in castron.
Dupa care adaugati zaharul, apa si galbenusurile frecate cu uleiul, incepeti sa... »
-
1. Se amesteca faina si sarea.
2. Separat se freaca untul cu zaharul pana cand se obtine o compozitie cremoasa.
3. Se adauga galbenusul si sucul de lamaie.
4. In aceste amestec se adauga faina.
5.... »
-
Faceti un aluat din toate ingredientele. Lucrati untul cu ouale si zaharul si adaugati faina amestecata in prealabil cu praful de copt
Adaugati apoi laptele. Veti obtine un aluat care se va imparti... »
-
Daca doroti puteti să însiropati puţin blatul.
Din toate ingredientele se obţine o cremă, care se pune peste blat, se nivelează, iar deasupra am turnat o glazura la rece.
E de preferat o... »
-
Zahărul cu laptele şi cacaoa se pun pe foc şi se fierb, apoi se amestecă şi nucile.
Când crema e călduţă, se adaugă margarina UNIREA
Blatul se taie în două, se însiropează... »
-
1. Am mixat bine margarina UNIREA cu zaharul.
2. Am adaugat apoi cate un ou pe rand, mixand bine dupa fiecare.
3. Asa arata aluatul dupa cea m terminat de adaugat ouale.
4. Am inceput sa adaug... »
-
1. Brownies
Untul si ciocolata se topesc la micro, apoi se pune ness-ul si brandy-ul (lapte in cazul meu).
Ouale se bat spuma cu zaharul.
Se amesteca cele doua compozitii,dupa care se pune faina... »
-
Am topit 40 de grame de unt. Am adăugat 3 pere mari curăţate, tăiate in sferturi şi apoi feliuţe dar se pot tăia bucăţele sau cum vreţi voi şi 2 linguri pline de zahăr, am amestecat la... »
-
Se incepe cu prepararea ganache-ului, punand ingredientele specificate pe foc mic.
Se amesteca continuu pana ce ciocolata se topeste complet in smantana ce fierbe.
Se lasa sa se raceasca complet,... »
-
Se freaca untul cu zaharul, apoi se adauga ouale, unul cate unul si laptele. La final am adaugat faina+ cacao+ praf de copt, toate impreuna si cernute prin sita.
Am intins bine compozitia in tava... »
-
Untul moale cu zaharul se amesteca pana devine crema. Punem cate un ou pe rand. Amaretti macinati si faina amestecata cu praful de copt.
Eu am pus si o lingura de rom in aluat, dar cred ca am facut... »
- 1,
- 2,
- 3,
- 4,
- 5,
- 6,
- 7,
- 8,
- 9,
- 10,
- 11,
- 12,
- 13,
- 14,
- 15,
- 16,
- 17,
- 18,
- 19,
- 20,
- 21,
- 22,
- 23,
- 24,
- 25,
- 26,
- 27,
- 28,
- 29,
- 30,
- 31,
- 32,
- 33,
- 34,
- 35,
- 36,
- 37,
- 38,
- 39,
- 40,
- 41,
- 42,
- 43,
- 44,
- 45,
- 46,
- 47,
- 48,
- 49,
- 50,
- 51,
- 52,
- 53,
- 54,
- 55,
- 56,
- 57,
- 58,
- 59,
- 60,
- 61,
- 62,
- 63,
- 64,
- 65,
- 66,
- 67,
- 68,
- 69,
- 70,
- 71,
- 72,
- 73,
- 74,
- 75,
- 76,
- 77,
- 78,
- 79,
- 80,
- 81,
- 82,
- 83,
- 84,
- 85,
- 86,
- 87,
- 88,
- 89,
- 90,
- 91,
- 92,
- 93,
- 94,
- 95,
- 96,
- 97,
- 98,
- 99,
- 100,
- 101,
- 102,
- 103,
- 104,
- 105,
- 106,
- 107,
- 108,
- 109,
- 110,
- 111,
- 112,
- 113,
- 114,
- 115,
- 116,
- 117,
- 118,
- 119,
- 120,
- 121,
- 122,
- 123,
- 124,
- 125,
- 126,
- 127,
- 128,
- 129,
- 130,
- 131,
- 132,
- 133,
- 134,
- 135,
- 136,
- 137,
- 138,
- 139,
- 140,
- 141,
- 142,
- 143,
- 144,
- 145,
- 146,
- 147,
- 148,
- 149,
- 150,
- 151,
- 152,
- 153,
- 154,
- 155,
- 156,
- 157,
- 158,
- 159,
- 160,
- 161,
- 162,
- 163,
- 164,
- 165,
- 166,
- 167,
- 168,
- 169,
- 170,
- 171,
- 172,
- 173,
- 174,
- 175,
- 176,
- 177,
- 178,
- 179,
- 180,
- 181,
- 182,
- 183,
- 184,
- 185,
- 186,
- 187,
- 188,
- 189,
- 190,
- 191,
- 192,
- 193,
- 194,
- 195,
- 196,
- 197,
- 198,
- 199,
- 200,
- 201,
- 202,
- 203,
- 204,
- 205,
- 206,
- 207,
- 208,
- 209,
- 210,
- 211,
- 212,
- 213,
- 214,
- 215,
- 216,
- 217,
- 218,
- 219,
- 220,
- 221,
- 222,
- 223,
- 224,
- 225,
- 226,
- 227,
- 228,
- 229,
- 230,
- 231,
- 232,
- 233,
- 234,
- 235,
- 236,
- 237,
- 238,
- 239,
- 240,
- 241,
- 242,
- 243,
- 244,
- 245,
- 246,
- 247,
- 248,
- 249,
- 250,
- 251,
- 252,
- 253,
- 254,
- 255,
- 256,
- 257,
- 258,
- 259,
- 260,
- 261,
- 262,
- 263,
- 264,
- 265,
- 266,
- 267,
- 268,
- 269,
- 270,
- 271,
- 272,
- 273,
- 274,
- 275,
- 276,
- 277,
- 278,
- 279,
- 280,
- 281,
- 282,
- 283,
- 284,
- 285,
- 286,
- 287,
- 288,
- 289,
- 290,
- 291,
- 292,
- 293,
- 294,
- 295,
- 296,
- 297,
- 298,
- 299,
- 300,
- 301,
- 302,
- 303,
- 304,
- 305,
- 306,
- 307,
- 308,
- 309,
- 310,
- 311,
- 312,
- 313,
- 314,
- 315,
- 316,
- 317,
- 318,
- 319,
- 320,
- 321,
- 322,
- 323,
- 324,
- 325,
- 326,
- 327,
- 328,
- 329,
- 330,
- 331,
- 332