Retete
-
Se unge forma cu unt si se presara cu faina. Se freaca galbenusurile timp de 1/2 ora cu zaharul pana se fac mici basici.
Se adauga nucile macinate, merele acrisoare curatate si date pe razatoare,... »
-
Blatul. Se bat ouale intregi cu zaharul si bucata de vanilie taiata fin pana ce compozitia se face ca o crema, iar volumul ei a crescut de 2-3 ori. Se adauga faina si se
mai amesteca putin.
Se... »
-
Blatul. Se bat ouale intregi cu zaharul pana se face o crema, iar volumul compozitiei a crescut de 2-3 ori.
Se adauga faina si se mai amesteca putin, dupa care
compozitia se toarna in forma de... »
-
Blatul. Se feaca pe rand bucatile de zahar pe coaja de portocala (pana incepe sa se zareasca partea alba a portocalei, care nu trebuie frecata deoarece este amara) si se piseaza.
Se feaca untul... »
-
Blatul. Se feaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga, alternand, albusurile spuma cu faina.
Se coace compozitia si blatul racit se taie orizontal in trei.
Crema. Se amesteca si se fierb... »
-
Blatul. Se amesteca galbenusurile cu zaharul, se adauga migdalele, albusurile batute spuma, zeama si coaja rasa de la o portocala.
Se unge forma de tort, se pune compozitia si se coace la cuptor o... »
-
Blatul. Se prepara amestecand bine galbenusurile cu zaharul, faina cernuta si albusurile spuma.
Compozitia se coace in forma de tort. Blatul rece se taie, se umple si se acopera cu una din cele... »
-
Blatul. Se amesteca un ou cu apa rece, zaharul pudra si zaharul vanilat. Se adauga faina, praful de copt, restul de oua batute bine singure ca sa creasca si untul.
Blatul se coace 30-40 min. Rece... »
-
Blatul. Se freaca untul spuma. Se adauga ouale intregi, galbenusurile, dupa fiecare galbenus adaugand cate o lingurita de zahar pisat cu vanilie, cate o lingurija de alune macinate si romul.
Totul... »
-
Se amesteca zaharul, zeama portocalelor, galbenusurile, coaja rasa de portocale, migdalele curatate si macinate, albusurile spuma.
Se toarna compozitia intr-o forma de tort tapetata si se coace la... »
-
Blatul. Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia la foc mic pana la spumare. Se ia apoi la o parte si se bate pana se raceste, apoi se adauga coaja rasa si zeama de
portocale, migdalele... »
-
Blatul. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana devine spuma, se adauga migdalele curatate, macinate si uscate la cuptor, faina, romul si albusurile spuma.
Se coace in forma bine unsa cu unt si... »
-
Blatul. Se bat ouale intregi cu zaharul pana se obtine o crema al carei volum este de 2-3 ori mai mare fata de cel initial. Se adauga faina si se mai amesteca putin.
Se toarna compozitia in forma... »
-
Blatul. Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga coaja rasa si zeama de portocale si se amesteca bine pana se ingroasa. Se adauga migdalele curatate si pisate fin sau macinate, albusurile... »
-
Gelatina se fierbe in 200 ml apa si se lasa la racit. Frisca pudra se bate spuma tare cu zaharul vanilat, se adauga smantana, gelatina calduta si se bat toate inca doua minute. Se prepara in forma... »
-
Morcovii se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoare. Lamaia se spala, coaja se da pe razatoare, zeama se stoarce. Ouale se separa, albusurile se bat spuma tare cu 2 linguri de zeama de... »
-
Faina se amesteca bine cu margarina UNIREA zaharul se freaca cu galbenusurile şi se framanta un aluat fraged. Acesta se intinde pe o forma de tort cu diametrul de 26 cm şi se coace in cuptor 20... »
-
Se amesteca bine branza, uleiul, zaharul vanilat si mierea. Se amesteca faina si praful de copt la care se adauga compozitia cu branza. Se pune aluatul intr-o forma de tort si se lasa la loc... »
-
Pentru aluat: bate spuma tare 12 albusuri si adauga amestecul de zahar (280 g), nuca, scortisoara si faina. Unge 5 foi cu diametrul de 23 cm pe tavi unse cu unt si tapetate cu faina, si coace-le in... »
-
1.Din hartia de copt se taie un cerc cu diametrul de 26cm cu care se tapeteaza fundul formei de tort. Cuptorul se incalzeste la 200°C (3 la aragaz)
2.Se separa albusurile de galbenusuri.... »
- 1,
- 2,
- 3,
- 4,
- 5,
- 6,
- 7,
- 8,
- 9,
- 10,
- 11,
- 12,
- 13,
- 14,
- 15,
- 16,
- 17,
- 18,
- 19,
- 20,
- 21,
- 22,
- 23,
- 24,
- 25,
- 26,
- 27,
- 28,
- 29,
- 30,
- 31,
- 32,
- 33,
- 34,
- 35,
- 36,
- 37,
- 38,
- 39,
- 40,
- 41,
- 42,
- 43,
- 44,
- 45,
- 46,
- 47,
- 48,
- 49,
- 50,
- 51,
- 52,
- 53,
- 54,
- 55,
- 56,
- 57,
- 58,
- 59,
- 60,
- 61,
- 62,
- 63,
- 64,
- 65,
- 66,
- 67,
- 68,
- 69,
- 70,
- 71,
- 72,
- 73,
- 74,
- 75,
- 76,
- 77,
- 78,
- 79,
- 80,
- 81,
- 82,
- 83,
- 84,
- 85,
- 86,
- 87,
- 88,
- 89,
- 90,
- 91,
- 92,
- 93,
- 94,
- 95,
- 96,
- 97,
- 98,
- 99,
- 100,
- 101,
- 102,
- 103,
- 104,
- 105,
- 106,
- 107,
- 108,
- 109,
- 110,
- 111,
- 112,
- 113,
- 114,
- 115,
- 116,
- 117,
- 118,
- 119,
- 120,
- 121,
- 122,
- 123,
- 124,
- 125,
- 126,
- 127,
- 128,
- 129,
- 130,
- 131,
- 132,
- 133,
- 134,
- 135,
- 136,
- 137,
- 138,
- 139,
- 140,
- 141,
- 142,
- 143,
- 144,
- 145,
- 146,
- 147,
- 148,
- 149,
- 150,
- 151,
- 152,
- 153,
- 154,
- 155,
- 156,
- 157,
- 158,
- 159,
- 160,
- 161,
- 162,
- 163,
- 164,
- 165,
- 166,
- 167,
- 168,
- 169,
- 170,
- 171,
- 172,
- 173,
- 174,
- 175,
- 176,
- 177,
- 178,
- 179,
- 180,
- 181,
- 182,
- 183,
- 184,
- 185,
- 186,
- 187,
- 188,
- 189,
- 190,
- 191,
- 192,
- 193,
- 194,
- 195,
- 196,
- 197,
- 198,
- 199,
- 200,
- 201,
- 202,
- 203,
- 204,
- 205,
- 206,
- 207,
- 208,
- 209,
- 210,
- 211,
- 212,
- 213,
- 214,
- 215,
- 216,
- 217,
- 218,
- 219,
- 220,
- 221,
- 222,
- 223,
- 224,
- 225,
- 226,
- 227,
- 228,
- 229,
- 230,
- 231,
- 232,
- 233,
- 234,
- 235,
- 236,
- 237,
- 238,
- 239,
- 240,
- 241,
- 242,
- 243,
- 244,
- 245,
- 246,
- 247,
- 248,
- 249,
- 250,
- 251,
- 252,
- 253,
- 254,
- 255,
- 256,
- 257,
- 258,
- 259,
- 260,
- 261,
- 262,
- 263,
- 264,
- 265,
- 266,
- 267,
- 268,
- 269,
- 270,
- 271,
- 272,
- 273,
- 274,
- 275,
- 276,
- 277,
- 278,
- 279,
- 280,
- 281,
- 282,
- 283,
- 284,
- 285,
- 286,
- 287,
- 288,
- 289,
- 290,
- 291,
- 292,
- 293,
- 294,
- 295,
- 296,
- 297,
- 298,
- 299,
- 300,
- 301,
- 302,
- 303,
- 304,
- 305,
- 306,
- 307,
- 308,
- 309,
- 310,
- 311,
- 312,
- 313,
- 314,
- 315,
- 316,
- 317,
- 318,
- 319,
- 320,
- 321,
- 322,
- 323,
- 324,
- 325,
- 326,
- 327,
- 328,
- 329,
- 330,
- 331,
- 332