Retete

  • Castraveciori murati


    Se aleg castravetii cei mai mici, verzi, fara pete, neloviti. Se spala bine in apa proaspata si se sterg cu un servet. Se tin apoi 12 ore in apa sarata, se scurg si se aseaza in borcane sau in... »


  • Castraveti in saramura


    Se aleg castravetii tineri si foarte proaspeti. Se spala in apa rece si se taie putin din capete. Daca sunt castraveti mai grosi care trebuie sa se mureze repede, se despica putin la mijloc in... »


  • Conopida conservata


    Conopida proaspata, cu floarea alba si deasa, se taie in buchetele, se curata si se fierbe 6-8 minute in apa clocotita, putin sarata; apoi, se scoate strecuratoarea si se aseaza intr-o cratita.... »


  • Harbuji murati


    Pepenii (alesi cu atentie sa nu fie loviti si potriviti ca diametru cu gura butoiului) se spala si se aseaza in butoi. Se procedeaza la fel cu gogonelele si ardeii kapia. Cateii de sturoi... »


  • Rosii si ardei pentru ciorba


    Se aleg rosii coapte si sanatoase, se taie in doua, apoi in felii subtiri. Cativa ardei grasi se taie ca fideaua, precum si frunza verde de marar si de patrunjel. Din toate se pun in proportiile... »


  • Varza murata


    Varza murata este unul dintre ingredientele cele mai populare in bucataria traditionala romaneasca. Pentru a obtine varza murata incepem sa curatam verzele de foile uscate sau taiate. Se scoate... »


  • Varza murata


    Varza murata este unul dintre ingredientele cele mai populare in bucataria traditionala romaneasca. Pentru a obtine varza murata incepem sa curatam verzele de foile uscate sau taiate. Se scoate... »


  • Ardei bulgaresti


    Se fierbe apa cu sare si se arunca peste ardei. Se lasa sa se raceasca apa (se lasa de pe o zi pe alta). A doua zi se va fierbe la un loc: 1 litru de otet cu 6 cani de apa (300 ml.), 250 gr. de... »


  • Rosii murate in sare


    Se aleg rosiile mai mici si mai tari, se spala si se introduc intr-un borcan adecvat, intercalate cu dintii de usturoi in coaja taiati in doua, cu ardeii iuti, cu radacina de telina taiata bucati... »


  • Reteta munteneasca de gogosari murati


    Se spala bine gogosarii si se curata se indeparteaza coceanul si toate semintele si se obtine la final felii potrivite, cu latime de 3 cm. Feliile de gogosari se aseaza intr-o oala de 10 l, in... »


  • Rosii marinate


    Pentru un borcan de 3 litri se aseaza rosiile cu morcovul, ceapa rondele si frunze de telina in borcan. Se adauga 3 lg sare, 3 lg zahar, 3 lg otet. Se acopera cu apa si se fierbe la bain-marin... »


  • Bureti de fag


    Se spala bine buretii de fag, se taie fasii de aproximativ 2 cm., se fierb 60 de minute. Separat se fierg morcovii, se taie rondele de 2 mm., se fierbe apa, otetul, sarea, zaharul, "picant fix", se... »


  • Cartofi "Harz"


    Se face un piure de cartofi care se amesteca repede cu ceapa tocata fin, sarea, boiaua dulce. Intr-o tigaie cu untura topita se aseaza aceasta compozitie in care se fac cu lingura 4-5 adincituri.... »


  • Cartofi deliciosi


    Se fierb cartofii in coaja, doar pe jumatate, apoi se curata coaja, se taie un capacel si se scobesc de miez cu atentie pentru a nu-i perfora. Miezul fierbinte se amesteca bine cu untul si... »


  • Cartofi noi cu usturoi


    Se curata cartofii de coaja, apasind cu lama unui cutit ascutit, se spala in mai multe ape reci, dupa care se sareaza putin si se pun sa se prajeasca in ceaun, cu o ceasca dp ulei. Cind s-au... »


  • Cartofi cu oua, la cuptor


    Fierbem cartofii in coaja, se curata cind au fiert si se taie felii pe lat. Rondelele de cartofi se pun intr-o forma de sticla unsa cu unt, peste cartofi se asaza un strat de brinza sarata si... »


  • Cartofi cu salam la cuptor


    Curatam cartofii, se spala in multa apa rece si se pun peste ceapa calita cu doua linguri de unt. Peste cartofi se taie marunt usturoi, se pun feliile de salam si se sareaza putin, dupa care se... »


  • Cartofi cu oua


    Curatam cartofii de coaja, se taie rondele, se sareaza, se prajesc inabusit in ulei, sub capac. Cand cartofii devin moi, se bat ouale si se toarna peste cartofi, mestecand putin ca sa se friga... »


  • Cartofi copti cu mustar


    Cartofii se spala cu grija, se freaca, se sterg sa fie uscati, se taie in doua si suprafata neteda se cresteaza adanc, ca pogacile (cu linii paralele orizontale si verticale). Se freaca uleiul cu... »


  • Sufleu de cartofi (dietetic)


    Se amesteca cartofii cruzi, rasi si storsi cu laptele, galbenusul, untul, sarea si albusul batut spuma. Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt si presarata cu pesmet. Se coace 30 min. Se... »


 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - SonometruDestinatii Vacante
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionatDestinatii Vacante



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda