Retete

  • Sarmale cu cascaval


    Se taie varza, se spala, se pregatesc foile pentru impachetat. Ce ramine se toaca marunt si se va adauga in oala. Se taie si rosiile rondele si se vor adauga in oala alaturi de restul de varza... »


  • Snitel de varza dulce


    Varza intreaga sau taiata in jumatate se opareste in apa clocotita cu sare. Se taie felii de un deget de groase, se dau prin faina, ou in care se pune putin piper, si pesmet. Se prajesc in grasime... »


  • Bule de varza cu carne


    Se prepara din varza dulce. Se desface varza in foi, se fierbe in apa clocotita cu sare. Se asaza 2-3 foi suprapuse, se pune la mijloc o lingura de tocatura preparata astfel: carnea inabusita cu... »


  • Musaca de varza dulce


    Se inabusa ceapa taiata marunt, se adauga carnea tocata, se inabusa impreuna cite putina apa rece, se mai trece odata prin masina de tocat carne, se amesteca cu un ou intreg, se adauga verdeata si... »


  • Crochete de varza dulce


    Se inabusa in unt ceapa taiata marunt, se adauga carnea tocata si se lasa pina scade toata zeama. Se da la o parte si se adauga sare, piper, miezul de la franzela bine inmuiat in lapte sau apa si... »


  • Varza cu carne tocata


    Se spala varza si se indeparteaza frunzele de la exterior. Se desfac restul de frunze care se spala bine si se oparesc 4 min in apa clocotita sarata. Se lasa apoi sa se raceasca si se indeparteaza... »


  • Sufleu de varza


    Se curata, se spala si se fierbe varza, dupa care se taie fideluta si se amesteca impreuna cu untul (75 gr) frecat cu faina, smintina (75 gr), cascavalul ras, sarea, galbenusurile si la urma... »


  • Varza la cuptor


    Se fierbe varza taiata in sferturi, in apa clocotita cu sare, se scurge si se taie felii. Intr-o cratita unsa cu unt, se pune un strat de varza si se presara cu cascaval; se procedeaza in acest mod... »


  • Pirjoale de varza


    Se fierbe varza in apa cu sare. Apoi, se toaca marunt sau se da prin masina de tocat si se amesteca cu piinea imbibata in lapte, piperul, ouale batute si pesmetul. Se fac pirjoale rotunde sau... »


  • Sarmale de varza umplute cu svaiter


    Se curata o varza mare si se opareste 10-15 minute in apa clocotita in care s-a pus o lingurita de sare si 1-2 linguri de otet. Se scoate si se lasa sa se scurga. Din 100 gr. unt topit intr-o... »


  • Budinca de varza dulce cu sos alb sau cu smintina


    Se taie varza fisii subtiri, se freaca cu o lingurita de sare, se stoarce si se caleste intr-o cratita cu uleiul incins, pina se fragezeste. Se ia de pe foc si se amesteca cu galbenusurile,... »


  • Sarmale moldovenesti


    Pregatirea incepe prin oparirea foilor de varza proaspata cu bors. Sarmalele se fac numai cu virful foilor. Tocatura se face din carne de bou de la coada si carne de porc grasa. Se taie carnea in... »


  • Costita cu varza murata


    Se taie varza murata in felii. Daca este prea acra se spala in mai multe ape. Se taie costita afumata cu sorici cu tot, in felii groase de un deget. Daca slanina este prea sarata, se poate tine... »


  • Mincare cu varza


    Se alege o varza potrivit de indesata si se taie felii de 1,5 cm care se prajesc in ou cu faina ca snitelele. Se pun feliile intr-o cratita cu putina apa calduta, peste care se taie marunt o ceapa,... »


  • Sarmale


    Se trece carnea prin masina de tocat si se adauga slanina taiata in cubulete mici, ceapa calita in untura, orezul ales si spalat. Se potriveste totul de sare si piper si se amesteca pana la... »


  • Sarmale sparte


    Se spala si curata legumele. Se toaca ceapa, se pune »


  • BUDINCA DE VARZA


    Intr-o oala incapatoare se pune apa la fiert. Cand este clocotita se pune varza intreaga, dupa ce a fost curatita de foile stricate si i s-a taiat putin cotorul. Se lasa sa dea cateva clocote dar... »


  • Chiftele de varza


    Se curata varza se toaca marunt si se pune in cratita. Se toarna lapte fierbinte se pune pe foc, se acopera cu un capac si se fierbe inabusit cam 30-40 minute. Dupa aceea se toarna, treptat, in... »


  • Varza cu taitei


    Se toaca varza, se pune in cratita, se adauga 1 lingura de unt si se fierbe inabusit pina ce devine moale. Apoi se sareaza si se adauga piper pisat. In acelasi timp se fierb taiteii (in cantitate... »


  • Gratin de varza rosie


    Am facut un sos bechamel din 20 unt, faina, lapte, sare si nucsoara. Am topit untul, am adaugat tata faina amestecand repede, apoi am adaugat cate putin lapte pana cand l-am incorporat pe tot. Am... »


    Gratin de varza rosie
 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - SonometruDestinatii Vacante
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionatDestinatii Vacante



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda