Retete

  • Pui cu rosii


    Se curata puiul, se taie in bucati si se inabusa in putin ulei. Separat se caleste ceapa in ulei, se pune faina, se rumeneste putin si se toarna peste pui. Rosiile spalate se taie in doua si se pun... »


  • Mazare scazuta


    Mazarea se scoate din pastai si se spala. Frunzele de patrunjel se spala si se toaca marunt. Se pune mazarea in apa clocotita, usor aga, o fierbem, o strecuram, si pastram zeama. Infierbantam... »


  • Chiftelute de ficat


    Se fierbe ficatul in apa clocotita, se lasa sa se raceasca si se trece de doua ori prin masina de tocat impreuna cu ceapa si piinea inmuiata si stoarsa bine. Se amesteca cu ou crud, sare, piper si... »


  • Antricot de vitel pe gratar cu cartofi noi


    Mai intai curat o oala de cartofi si-i pun la fiert . Intre timp pregatesc doua cepe, marar, faina alba si smantana : calesc ceapa taiata marunt. Cand e aurie pun faina. Pe care o sting cu zeama... »


    Antricot de vitel pe gratar cu cartofi noi
  • Contrafile (antricot) de vita la gratar


    Grosimea fripturii trebuie sa fie de cel putin 2.5-3 cm si trebuie sa aiba grasime pe margine si vinisoare de grasime prin interior. Carnea se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se incinge... »


    Contrafile (antricot) de vita la gratar
  • Pulpe umplute


    Se incepe cu pragatirea umpluturii: se caleste un pic ceapa, se adauga orezul si un pic de apa, apoi morcovul dat prin razatoare, se adauga ardeiul gras, ciupercile, rosia, se sareaza se pipereaza.... »


    Pulpe umplute
  • Biryani de pui


    Biryani este o specialitate culinara des intalnita in Liban, India, dar si in tari din Orientul mijlociu. In functie de religia tarii se folosesc diferite tipuri de carne. Cea mai des intalnita... »


    Biryani de pui
  • Kofta (chiftele) tajine


    Amestecati toate ingredientele si cu mainile umede formati niste kofte(chiftele)si le dati o forma ca la mici,nu rotunda. Le prajim in ulei pina se rumenesc si le scoatem pe un servet de hirtie sa... »


  • Ostropel de pui cu ciuperci


    Ostropelul il fac in general in ceaun de-ala de la bunica. Asa ca am pus ceaunul la incins pe aragaz, am taiat spatele de pui in doua, am spalat bucatile de carne si le-am tamponat cu un servet... »


    Ostropel de pui cu ciuperci
  • Ceapa umpluta cu carne


    Se curata ceapa, se taie partea de jos ceva mai adanc ca de obicei, se pastreaza coditele. Se pune la fiert in apa clocotita/ cu sare. Se scoate atunci cand ceapa, stransa cu mana, se desface in... »


  • Ceapa umpluta cu carne


    Se curata ceapa si se scobeste cu o lingura, iar miezul se tocheaza marunt. Se pregateste umplutura, amestecand mararul, patrunjelul si ceapa verde, toate taiate fin, cu painea, inmuiata si... »


  • Ceapa umpluta (reteta italieneasca)


    Cepele se curata si se oparesc in apa cu sare. Apoi se scurg pe o farfurie si se scobesc, pastrandu-se doar doua randuri de foi. Miezul scos se caleste in ulei, fara a se rumeni. Se trece apoi... »


  • Bitoci


    Se toaca carnea si se framinta bine cu 100 gr. de unt. Se sareaza si se pipereaza. Se formeaza chiftelute mari care se dau prin faina si apoi prin ouale batute ca pentru omleta. Intr-o cratita cu... »


  • Sarmale Bavaria


    Taiem nervurile frunzelor de varza si le oparim in apa fierbinte. Punem carnea intr-un vas. Inmuiem chiflele in apa rece, le presam bine si le adaugam la carne. Adaugam untul si ouale, sarea,... »


  • Gulas


    Spalam carnea, o scurgem, taiem picioarele in doua pe lungime. Taiem rasolul in bucati de jumatate de cm si slanina in patratele mici. Punem slanina intr-un ceaun, turnam uleiul deasupra si prajim... »


  • Rulada de curcan umpluta cu carnat


    Curatam usturoiul si il pisam. Amestecam carnea macinata cu usturoiul, sarea, piperul, chimenul, praful de boia si pasta de ardei picant si lasam sa se odihneasca 25-30 de minute. Intre timp... »


  • Cap de vitel cu maioneza


    Se curata foarte bine capul de vitel si se pune sa stea cateva ore in apa rece, schimbind apa daca este nevoie, pana nu mai ramane nici o urma de sange. Capul trebuie sa fie bine cuprins de apa,... »


  • Costita umpluta


    Presaram costita cu sare si o lasam sa stea 1 zi. Curatam ceapa rosie si o taiem cubulete. Macinam ficatul si taiem carnea afumata cubulete. Inmuiem chiflele si le stoarcem. Adaugam ouale, piperul... »


  • Budinca de carne cu varza


    Se trec prin masina de tocat carnea, varza, ceapa si piinea inmuiata in apa si stoarsa bine. Se amesteca apoi cu galbenusurile, verdeata tocata fin, se potriveste de sare si piper, iar la urma se... »


  • Carne tocata la tava


    1.Chifla se inmoaie. Ceapa se curata, se toaca marunt. Se spala busuiocul, se zvanta si se taie marunt. 2.Chifla se stoarce si se adauga la carne impreuna cu ceapa si busuiocul. Se sparge un ou, se... »


 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - SonometruDestinatii Vacante
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionatDestinatii Vacante



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda