Retete
-
Chicken nuggets poate fi transformata acasa intr-o mancare sau o gustare mai sanatoasa decat cele pe care la cumparam de la diversele lanturi de restaurante tip fast-food. Se bate oul cu sare si se... »
-
Tocanita de pui si tocanita de vita sunt doua preparate culinare deosebit de gustoase si usor de preparat. Tocanita de pui este de multe ori preferata tocanitei de vita din cauza timpului de... »
-
Creierul se tine in apa rece 30-40 minute, dupa aceea se curata de pielita de deasupra, se pune in cratita, se toarna apa rece cit sa-l acopere, se adauga 1-2 linguri de otet, sare, 2 foi de dafin... »
-
1. Se spala cartofi si se fierb cca 15 minute.
2. Se curata si se spala fasolea verde.
3. Se toaca ceapa si usturoiul si se calesc in 2 linguri ulei; se scoate si se pune deoparte jumatate de... »
-
1. Se sterge carnea, se taie in 8 medalioane si in jurul fiecaruia din ele se potriveste cate o felie de bacon, se fixeaza.
2. Se unge cu un amestec de miere, ghimbir si sos de soia; se lasa sa se... »
-
Dovleceii se curata, se taie in doua pe lat, sa rezulte tuburi potrivite ca lungime. Se scobesc dar nu de tot ca sa nu iasa carnea.
La rosii se taie un capac pe jumatate, se scobesc si ele si se... »
-
Se incinge cuptorul la la 220 grade. Se pregateste o mamaliga tare care se lasa la racit.
Dupa ce s-a racit, se taie mamaliga in felii care vor fi asezate pe fundul unei tavi unse cu unt.
Se pune... »
-
Puicuta asta se pregateste cu un vin alb din regiunea Jura/Franta
Eu am folosit un Chardonnay-Côtes du Jura
Taiem bucati gainuta. Saram si piperam. Rumenim bucatile bine în unt.
Adaugam ceapa... »
-
Aripioarele (spalate, curatate) se sareaza si pipereaza apoi infaineaza.
Am pregatit pesmetul picant amestecandu-l cu: sare, piper, boia iute si dulce, fulgi de ardei iute, oregano, 5 spices, piper... »
-
Verdeturile se toaca marunt.
Carnea se da prin faina.
Intr-un vas se bat ouale cu putina sarea si piper.
Se adauga pesmetul, verdeturile, parmezanul si 3-4 linguri de lapte si se amesteca bine.... »
-
Intr-o tigaie cu ulei incins se caleste ceapa pret de vreo 5 minute, apoi se adauga usturoiul taiat sau zdrobit (depinde de cat de mult vreti sa se simta aroma) si se mai calesc impreuna inca 5... »
-
Umplutura
Se incinge tigaia, se pun o jumatate de lingura de ulei de masline si o jumatate de nuca de unt la topit. (de restul mai avem nevoie mai tarziu).
Doi catei de usturoi intregi dar... »
-
Carnea de vita - bucati de piept impanate cu grasime.
Carnea se frige in mai mult ulei sau butter ghee. Grasimea care se vede se va topi si absorbi in sos si castraveti.
Se pune si ceapa tocata si... »
-
Dupa ce se parlesc si se curata bine aripile, se pun toate la fiert in 4 l apa, se adauga sare, se pune totul la fiert in 4l apa.
se fierb la foc mic, se aduna spuma si cand scade zeama la... »
-
Punem la prajit carnea cu ceapa
Spalam bine telina,taiem in doua frunzele si le intoarcem putin asa cum facem cand stoarcem o rufa. Se fierbe mult mai repede daca e putin "strivita".
Cand e calita... »
-
Carnea o taiem felii subtiri o spalam si uscam cu hirtie de bucatarie.
Ceapa o punem la mixer si o facem piure, apoi adaugam zeama de la lamaie, sare si piperul.
Feliile de carne le adaugam la... »
-
Le-am curatat de piele iar apoi am impins carnea spre capat pt a scoate un pic de os afara.
Intr-o tigaie am pus putin ulei, am pus pulpele acolo le-am dat cu sare si piper si le-am prajit... »
-
Mararul si una din cepe se taie si se pun la fiert (cine vrea poate sa le caleasca putin inainte).
Carnea se amesteca cu restul de ceapa tocata, cu ouale, putina faina, sare dupa gust. Se fac... »
-
1. Incepem prin a taia carnea fasii lungi, apoi o prajim bine in ulei de masline. Scoatem pe farfurie si tinem la cald.
2. In aceiasi tigaie cu ulei frigem ciupercile taiate fin cu un catel, doi de... »
-
Pieptul de pui se taie bucatele.
Intr-o farfururie se adauga 2 linguri de ulei de masline, boia dulce, sare si piper.
Prin aceasta compozitie se tavalesc bine bucatile de piept de pui.
Separat se... »
- 1,
- 2,
- 3,
- 4,
- 5,
- 6,
- 7,
- 8,
- 9,
- 10,
- 11,
- 12,
- 13,
- 14,
- 15,
- 16,
- 17,
- 18,
- 19,
- 20,
- 21,
- 22,
- 23,
- 24,
- 25,
- 26,
- 27,
- 28,
- 29,
- 30,
- 31,
- 32,
- 33,
- 34,
- 35,
- 36,
- 37,
- 38,
- 39,
- 40,
- 41,
- 42,
- 43,
- 44,
- 45,
- 46,
- 47,
- 48,
- 49,
- 50,
- 51,
- 52,
- 53,
- 54,
- 55,
- 56,
- 57,
- 58,
- 59,
- 60,
- 61,
- 62,
- 63,
- 64,
- 65,
- 66,
- 67,
- 68,
- 69,
- 70,
- 71,
- 72,
- 73,
- 74,
- 75,
- 76,
- 77,
- 78,
- 79,
- 80,
- 81,
- 82,
- 83,
- 84,
- 85,
- 86,
- 87,
- 88,
- 89,
- 90,
- 91,
- 92,
- 93,
- 94,
- 95,
- 96,
- 97,
- 98,
- 99,
- 100,
- 101,
- 102,
- 103,
- 104,
- 105,
- 106,
- 107,
- 108,
- 109,
- 110,
- 111,
- 112,
- 113,
- 114,
- 115,
- 116,
- 117,
- 118,
- 119,
- 120,
- 121,
- 122,
- 123,
- 124,
- 125,
- 126,
- 127,
- 128,
- 129,
- 130,
- 131,
- 132,
- 133,
- 134,
- 135,
- 136,
- 137,
- 138,
- 139,
- 140,
- 141,
- 142,
- 143,
- 144,
- 145,
- 146,
- 147,
- 148,
- 149,
- 150,
- 151,
- 152,
- 153,
- 154,
- 155,
- 156,
- 157,
- 158,
- 159,
- 160,
- 161,
- 162,
- 163,
- 164,
- 165,
- 166,
- 167,
- 168,
- 169,
- 170,
- 171,
- 172,
- 173,
- 174,
- 175,
- 176,
- 177,
- 178,
- 179,
- 180,
- 181,
- 182,
- 183,
- 184,
- 185,
- 186,
- 187,
- 188,
- 189,
- 190,
- 191,
- 192,
- 193,
- 194,
- 195,
- 196,
- 197,
- 198,
- 199,
- 200,
- 201,
- 202,
- 203,
- 204,
- 205,
- 206,
- 207,
- 208,
- 209,
- 210,
- 211,
- 212,
- 213,
- 214,
- 215,
- 216,
- 217,
- 218,
- 219,
- 220,
- 221,
- 222,
- 223,
- 224,
- 225,
- 226,
- 227,
- 228,
- 229,
- 230,
- 231,
- 232,
- 233,
- 234,
- 235,
- 236,
- 237,
- 238,
- 239,
- 240,
- 241,
- 242,
- 243,
- 244,
- 245,
- 246,
- 247,
- 248,
- 249,
- 250,
- 251,
- 252,
- 253,
- 254,
- 255,
- 256,
- 257,
- 258,
- 259,
- 260,
- 261,
- 262,
- 263,
- 264,
- 265,
- 266,
- 267,
- 268,
- 269,
- 270,
- 271,
- 272,
- 273,
- 274,
- 275,
- 276,
- 277,
- 278,
- 279,
- 280,
- 281,
- 282,
- 283,
- 284,
- 285,
- 286,
- 287,
- 288,
- 289,
- 290,
- 291,
- 292,
- 293,
- 294,
- 295,
- 296,
- 297,
- 298,
- 299,
- 300,
- 301,
- 302,
- 303,
- 304,
- 305,
- 306,
- 307,
- 308,
- 309,
- 310,
- 311,
- 312,
- 313,
- 314,
- 315,
- 316,
- 317,
- 318,
- 319,
- 320,
- 321,
- 322,
- 323,
- 324,
- 325,
- 326,
- 327,
- 328,
- 329,
- 330,
- 331,
- 332