Retete

  • Vinete prajite


    Se taie vinetele felii sau rondele, se sareaza si se lasa sa se scurga bine. Se trec, apoi, prin faina, ou si pesmet si se prajesc in ulei bine incins. Se servesc imediat, garnisite cu o felie de... »


  • Musaca de vinete


    Vinetele se taie felii de 1 cm grosime, pe lungime. Se sareaza, se lasa sa se scurga si se prajesc in ulei incins. Se toaca marunt ceapa, se caleste in ulei incins si se adauga carnea tocata si... »


  • Vinete umplute pane


    Se taie vinetele rondele de 1 cm grosime, dupa care se pune intr-o sita si se presara cu sare, intorcandu-se din cand flnd de pe o parte pe alta. Intre timp, se amesteca ceapa si patrunjelul,... »


  • Fasole verde scazuta


    Fasolea se curata, se spala, se taie in bucati de 2-3 cm, Se fierbe 1 l apa rece impreuna cu foaia de dafin, cu putina sare fierbem in ea fasolea pana se inmoaie. Ceapa si usturoiul se curate si... »


  • Budinca de spanac


    Spanacul se curata, se spala si se opareste, dupa care se toaca marunt. Se adauga untul, faina, smantana si se potriveste de sare si piper. Se adauga 50 g de branza rasa si se lasa putin la foc... »


  • Mancare de spanac cu branza


    Curatam, spalam si oparim spanacul in apa clocotita, lasandu-se pe foc circa doua minute. Il strecuram si apoi se toaca marunt. Se pastreaza Vi cana din zeama rezultata, intre timp, se caleste... »


  • Bulete de praz


    Prazul se curata, se fierbe si se toaca (nu prea marunt). Separat, se prepara un aluat din oua, faina, lapte si sare. Se adauga prazul, apoi se ia cu lingurita din aceasta compozitie, se modeleaza... »


  • Mancare cu rosii


    Se taie un capacel fiecarei rosii. Se pun apoi rosiile intr-o tigaie cu ulei incins si se lasa la foc mic circa 20 de minute, fie fiorb pastele in apa clocotita cu sare, circa 20 de minute, dupa... »


  • Rosii umplute cu omleta


    Se taie un capacel fiecarei rosii. Se sareaza putin in interior si se lasa sa se scurga pe o hartie pergament. Se bat usor ouale cu telul, se adauga, treptat, le, sare si piper dupa gust,... »


  • Rosii umplute cu ficat


    Se taie rosiile in doua, se scobesc, iar miezul se pune deoparte. Se presara apoi rosiile cu sare si se lasa sa se scurga pe hartie pergament. Ficatul, taiat bucati nu prea mari, se caleste... »


  • Drob de urzici


    Se spala, se fierb si se toaca urzicile. Se toaca marunt ceapa , se caleste in uleiul incins. Se incorporeaza faina si, dupa ce s-a rumenit, se stinge cu putina zeama in care au fiert urzicile.... »


  • Drob de spanac


    Se spala bine spanacul, se fierbe, se strecoara si se toaca marunt. Se toaca ceapa marunt si calita in ulei incins, ouale, cascavalul ras, orezul si verdeata, tocata fin. Se toarna amentecul in... »


  • Chiftele vegetariene


    Se dau pe razatoare morcovii si varza si se fierb in apa clocotita. Se adauga grisul si se mai lasa sa fiarba cateva minute. Se da vasul deoparte, se lasa sa se raceasca, apoi se incorporeaza, unul... »


  • Morcovi cu unt si smantana


    Morcovii se taie cubulete si se pun la fiert, adaugand untul, zaharul, sare si 3-4 linguri de apa. Se lasa la fiert, intr-un vas acoperit, la foc mic. Pe masura ce scade zeama, se completeaza cu... »


  • Ceapa gratinata


    Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei, pana se inmoaie si devine sticloasa. Se adauga apa si se lasa sa fiarba 5-10 minute, pentru a obtine un sos mai gros. Se taie bagheta felii nu prea... »


  • Mancare de spanac


    Mai intai curatati si opariti spanacul daca e proaspat, daca e congelat dezghetati si tocati cat de fin va place. Tocati usturoiul verde cu un pic de smantana Amestecati fainurile cu restul de... »


    Mancare de spanac
  • Budinca cu dovlecei


    Dovleceii se razuie de coaja (nu este obligatoriu). Se taie felii de cca 8 mm grosime si se aseaza in straturi intr-o craticioara, cu sare si un fir de ulei de masline intre straturi. Se baga... »


    Budinca cu dovlecei
  • Mancare de vinete cu oua


    Se taie mararul , patrunjelul si ceapa, si se inmoaie pe foc, apoi se amesteca cu vinetele taiata cuburi, apoi se pune grisul,ouale se bat si se incorporeaza si ele. Totul se coace la cuptor cu foc... »


  • Vinete umplute, reteta irakiana


    Vinetele se taie in rondele de 1 cm si se mai taie odata in jumate dar nu pana la capat, dupa care se pun de-oaprte sa lase apa. Dupa care se codimenteaza carnea si se umplu buzunarasele de... »


    Vinete umplute, reteta irakiana
  • Mancare de fasole


    350 grame fasole tarcata se alege cu o sera inainte, se spala bine si se pune la inmuiat intr-un vas emailat, intr-un litru de apa. Fasolea de un an sau o jumatate de an cel putin, se pune la... »


 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - SonometruDestinatii Vacante
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionatDestinatii Vacante



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda