Retete

  • Caras prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi


    Pestele il poti pregati cu o zi inainte. Il curat de solzi, intestine si urechi apoi il spal sub jet de apa rece dar nu foarte mult. Il sterg cu un prosop curat de bucatarie dupa care il... »


    Caras prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi
  • Raci fierti in vin


    Legumele se taie marunt si se pun la fiert intr-un litru si jumatate de vin. Cand dau in clocot prima oara, se introduc racii vii, carora li se scoate inainte motul din codita. Dupa ce racii au... »


  • Peste cu cartofi si rozmarin


    Eu pregatesc pestele cu o zi inainte. Se curata de intestine si urechi si se spala cu apa rece. Se sterge cu un prosop uscat, se condimenteaza pe toate partile si in burta, se unge cu ulei de... »


    Peste cu cartofi si rozmarin
  • Macrou in sos de rosii


    Se spala si se taie macroul in felii groase de aproximativ doua degete. Se sterge cu un prosop si se condimenteaza. Se trece pestele prin faina si se scutura de surplus. Se prajeste putin in ulei... »


    Macrou in sos de rosii
  • Salau meuniere


    File de salau se portioneaza, patrunjel se taie marunt, se extrage sucul din lamaie. Fileurile de salau se sareaza, se trec prin faina, ou si iarasi prin faina si se prajesc in ulei incins. Intr-o... »


  • Pana de somn


    Se prepara din somn proaspat sau sarat. Cel mai bun este cel cu peste proaspat. Se sareaza si se lasa pina a doua zi. Se fierbe rasol. Se asaza pe farfurie si cind este inca fierbinte se toarna... »


  • Peste in aluat crocant


    Pestele se taie in doua si se curata de oase (macrou), dupa care se da cu piper, sare, boia de ardei. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, dupa care se incorporeaza si... »


  • Ardei umpluti cu stavrid


    Pestele se decongeleaza, se curata, se indeparteaza capul si intestinele, se spala, se face fileuri, se scot oasele, se taie in bucati. Oasele se fierb in apa si se strecoara. Ardeii se curata, se... »


  • Chiftelute din peste


    Pestele curatat si dezosat, impreuna cu piinea inmuiata in apa si ceapa calita in ulei, se da prin masina de tocat, apoi se framinta cu sare, piper, oua si verdeata. Chiftelutele se dau prin masina... »


  • Peste umplut cu ciuperci


    Pestele se curata si se spala, ceapa se toaca marunt si se caleste cu o parte din unt. Se adauga ciupercile curatate, spalate si taiate in feliute subtiri si se mai caleste totul cca 10 minute. Se... »


  • Peste in aluat


    Se prepara o coca, fie aluat frantuzesc, fie un alt aluat preparat din faina, unt si otet. Se inabusa bine de tot 3-4 cepe, se adauga apoi 200 gr. ciuperci si se continua inabusirea, picurind cite... »


  • Crap umplut cu ciuperci


    Umplutura se prepara astfel: se inabusa ceapa taiata fin, se amesteca cu miez de franzela muiat in lapte si stors, piper, laptii (daca sint) sfarimati cu furculita, patrunjel verde, usturoi tocat,... »


  • Peste pescaresc


    Pestele proaspat sau dezghetat se taie in bucati nu prea mari, se sareaza si se lasa sa stea intr-un vas acoperit pina se prepara urmatorul sos: se pune intr-o cratita ceapa taiata marunt, se... »


  • Salau polonez


    Se curata, se spala si se fierbe pestele cu morcovul, ceapa, patrunjelul si ienibaharul. Cind este fiert se lasa sa se raceasca putin in zeama, apoi se scoate si se curata de oase cu atentie pentru... »


  • Salau mic pane


    Se curata salaii, se spala, se sareaza si se lasa sa stea »


  • Budinca de peste cu smintina si cascaval


    Se unge bine o cratita. Se toarna ouale intregi, batute ca pentru jumari, cu sare si piper. Se acopera cu bucatelele de peste fierte si curatite de oase si pielita. Se toarna smintina... »


  • Peste cu usturoi si lamiie


    Se curata si se goleste crapul, se taie felii. Intr-o cratita cu putina apa se fierb cepele taiate in doua si usturoiul. Cind acestea sint fierte, se adauga bucatile de peste, sare si putin piper.... »


  • Salau marinat


    Se spala fileurile, se zvanta, se prajesc in uleiul incins (cate doua minute pe fiecare parte) si se condimenteaza cu sare si zeama de lamaie. Se curata telina si se taie felii subtiri, la fel ca... »


  • Cubulete de peste dulci acrisoare


    Pestele file se taie in cubulete, se stropeste cu suc de lamaie, sos de soia si otet, se lasa scurt sa se patrunda, se scoate din marinata, se condimenteaza cu sare, piper, celelalte condimente si... »


  • Crap la cuptor


    Se curata crapul, se sareaza pe afara si pe dinauntru si se lasa sa stea cel putin un sfert de ora. Se asaza intr-o cratita lunga si se pune ceapa taiata felii subtiri, usturoiul, vinul alb,... »


 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - SonometruDestinatii Vacante
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionatDestinatii Vacante



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda