Retete

  • Mamaliga cu brinza la cuptor


    Se prepara o mamaliguta pripita inlocuind apa cu lapte. Cind este gata, se ia de la foc si se amesteca cu jumatate din cantitatea de brinza si unt, se lasa sa se raceasca, apoi se adauga ouale... »


  • Mamaliguta la cuptor


    Se prepara o mamaliguta pripita, inlocuind apa cu lapte, se adauga 100 gr. brinza rasa, 100 gr. unt si sare daca mai este nevoie. Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se amesteca cu trei oua batute... »


  • Ochiuri cu slanina si mamaliguta


    Se face o mamaliguta pripita sau fiarta mai mult. Se ia cu o lingura si se asaza cite o movilita de mamaliga firbinte pe farfurie. Se adinceste mijlocul cu dosul lingurii. Se pun in adincitura doua... »


  • Bulz a la Miacori


    Pentru 6 persoane este bine sa se foloseasca 1.5 l lapte de oaie. Se pune la fiert laptele indoit cu apa si cand da in clocot se adauga malaiul si o farfurie plina cu cas ras si se potriveste din... »


  • oua in malai ca la Meledic


    Se pune la fiert laptele si cand da in clocot se pune mierea de albine, smantana, si 400 g din casul dat prin razatoarea mica. Se amesteca permanent ca sa nu se lipeasta. Se lasa sa clocoteasca 1... »


  • Urs de mamaliga


    Se face o mamaliga potrivit de tare. Se ia cu lingura din ea, bucati de mamaliga de marimea unui mar mijlociu. Se umplu fiecare cu o lingurita sau doua de branza de burduf. Se rotunjesc in mana. Se... »


  • Mamaliga cu branza la cuptor


    Se face o mamaliga mai moale. Se unge cu unt o forma de sticla ce merge la foc. Se pune un strat subtire de mamaliga. Aceasta se aseaza usor, intinzand-o cu o lingura muiata in unt. Se pune un... »


  • Ghiveci la cuptor


    Se curata dovleceii in lung, se spala bine cu apa calduta, se taie in felii (rondele) groase de un deget, se lasa la scurs. 2 rosii se taie rondele, 2 se toaca bine. Puiul se taie in cuburi mici... »


  • MAMALIGA CU BRANZA SI oua LA CUPTOR


    Branza se spala si se rade. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Se prepara mamaliga fiarta, folosind reteta respectiva (cu... »


  • Mamaliga italiana


    Se pune la fiert cu putina sare cam 3/4 l apa si o lingurita ulei. Cand da in clocot se adauga malaiul (grisat) ca pentru o mamaliga obisnuita. Cand mamaliga e gata se adauga cascavalul taiat... »


  • Ciuperci cu mamaliga si sos de rosii


    Se face mamaliga din 500 ml apa, 1 lgt sare, 1-2 lg ulei, 100 g faina de porumb- la microunde. Dupa ce fierbe apa cu sarea si uleiul, se adauga faina, se lasa 5 minute la 750W, acoperit, apoi se... »


  • Mamaliga in cuiburi


    1. Am facut mamaliga la microunde. Proportie 1 la 3 (1 cana de malai - 2 cani de lapte 1 de apa). 2. Se amesteca bine de 2 -3 ori pe parcursul coacerii (eu o pun de 2-3 ori pe programul... »


  • Omleta cu carne


    Se bat ouale si se adauga laptele, in acestea se pun feliile de paine la inmoi. Se curata ceapa si se toaca marunt. Se caleste in unt si peste se adauga carnea tocata si se caleste impreuna circa... »


  • Rulada de pui cu spanac


    Curatati de pielite si tendoane pieptul de pui, spalati-l, scurgeti-l de apa si stergeti-l cu un servet de bucatarie. Taiati apoi pieptul de pui, astfel incat sa otineti 2 foi mari de carne cu... »


  • Conopida cu sunca


    Se curata conopida de frunze, se spala, se desface buchetele si se fierbe in apa clocotita cu sare. Intr-un vas termorezistent uns cu unt, se pune un rand de sunca taiata feliute si se acopera... »


  • Rosii cu carne de vita


    Carnea se taie felii, se potriveste de sare si piper, se pune intr-o tava unsa cu ulei si se introduce la cuptor. Se stropeste, din cand in cand, cu vin. Rosiile se oparesc, se decojesc si se... »


  • Rosii umplute cu slanina si carne tocata


    Se taie un capacel fiecarei rosii, se scobesc de miez si se sareaza. Intre timp, se prepara umplutura. Se amesteca tocatura cu slanina tocata, ouale batute, ceapa tocata si miezul de paine... »


  • Piftie cu ciuperci


    Curatati, spalati si opariti picioarele de porc, dupa care puneti-le la fiert intr-un vas mai mare, cu 5 litri de apa. Cand apa incepe sa clocoteasca, micsorati focul si cu o spumiera adunati cu... »


  • Iahnie cu carnati


    Fasolea se spala, se pune in apa si se lasa la inmuiat peste noapte. A doua zi se scurge de apa in care a stat si se umple oala cu apa fierbinte. Se pune pe foc si se lasa sa fiarba. Scurgem apa... »


  • Galuste cu carne


    Prepara tocana in mod obisnuit. Adauga rosiile feliate si ardeii taiati rondele, dupa care lasa-i la inabusit timp de zece minute. Prepara galuste din faina, oua, marar tocat, putina sare si... »


 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - SonometruDestinatii Vacante
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionatDestinatii Vacante



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda