Retete
-
Din lapte, faina si unt se prepara un sos alb gros, care se amesteca cu cascavalul ras si cu galbenusurile batute. Se modeleaza crochete in forma de bastonase, care se dau prin pesmet si se prajesc... »
-
Crab sticks sunt un tip de fructe de mare prelucrate din mai multe feluri de pesti cu carne alba si condimente. Se mai numesc si crab batoane sau imitatie de carne de crab sau fructe de mare bete... »
-
Saculetii sunt de fapt formati din clatite. Pentru asta incepem sa pregatim aluatul pentru clatite amestecand toate ingredientele si se prajesc clatitele.
Se lasa deoparte pana se pregateste... »
-
Painea folosita am facut-o dupa reteta de checulet in cana, adica : Am amestecat taratelele cu faina integrala si praful de copt dupa care am adaugat 3 din cele 6 oua. Compozitia am impartit-o in 3... »
-
Pieptul de pui se despica in doua, fara a taia pana la capat. Se acopera cu folie alimentara si se bate usor cu ciocanul de snitele. Punem fileul obtinut pe o bucata de hartie de copt, impaturim... »
-
Se toarna putin lapte intr-o canita metalica si cand incepe sa fiarba se adauga 2 linguri de faina, se amesteca bine sa nu ramana cocoloase si se lasa la racit. Laptele ramas se incalzeste putin,... »
-
Luam ficatul de porc si il curati m foarte bine de pielite. O data curatit il dai prin masina de tocat si-l calesti in 50 g de unt. Untul care ramane se topeste si se amesteca cu faina si... »
-
Galbenusurile fierte impreuna cu un gabenus crud se folosesc pentru a face maioneza. Intr-un castron pisam bine gabenusurile, incorporam galbenusul crud si picuram incetul cu incetul ulei. Ca... »
-
Dovleceii se curata si se dau prin razatoarea cu ochiuri mari. Trebuie storsi foarte bine de apa pe care o lasa apoi ii punem intr-un castron incapator. Se curata usturoiul, il se piseaza... »
-
Merele se curata de coaja, se taie felii cat mai subtiri si se pun intr-o tigaie, pe foc, sa se caleasca pana scade toata zeama. Se pune faina intr-un castron, se amesteca cu ouale, zaharul,... »
-
Se sparg ouale si se separa albusul de galbenus in vase separate. Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra si cu zaharul vanilat pana creste bine, apoi se amesteca incet cu faina si albusurile... »
-
Se curata cartofii, se taie si se prepara cartofi prajiti, in ulei, in ceaun. Se face omleta, din ouale batute, rumenita usor pe ambele parti. Cand e gata se rastoarna pe o farfurie lata, se... »
-
Se prepara piureul de spanac bine scazut si se amesteca cu ouale batute. Se prajeste in unt fierbinte pe ambele parti si se serveste. Se poate face si o omleta simpla, care se umple apoi cu piure... »
-
Se oparesc rosiile, se curata de pielita si se taie in doua, se preseaza putin ca sa-si piarda din apa si seminte, apoi se taie in sferturi si se pun in tigaie cu unt, sare, piper si patrunjel... »
-
Se toarna laptele rece peste faina, batand continuu cu telul. Se adauga galbenusurile, branza si se bate bine, iar la urma se adauga albusurile spuma. Se infierbanta untul intr-un vas si se... »
-
Se fierbe creierul iar apoi se taie in bucati mici. Se bat ouale, se pun in tigaia incinsa cu unt si se prepara omleta prajind-o numai pe o parte. Se acopera cu bucatile de creier si se indoaie. »
-
Se fierbe sparanghelul, dupa care se scurge si se taie bucati mici. Separat se bat ouale si se pun in tigaia incinsa cu ulei. Se rumeneste omleta pe ambele parti. Cand e gata, se acopera cu... »
-
Se sparg ouale si se separa galbenusurile de albusuri in vase separate. Galbenusurile se freaca cu sare, piper si se adauga smantana si usor, albusurile batute spuma. Se pune untul intr-o tigaie... »
-
Se taie sunca cuburi si se rumeneste usor in unt. Se bat ouale putin si se adauga peste sunca. Se rumeneste omleta pe amble parti. Se scoate si se ruleaza. »
-
Sparanghelul se curata, se fierbe si se strecoara. Cozile de ceapa verde se calesc in 20 g unt, se adauga faina si se amesteca bine, se toarna laptele, o lingura cu smantana si doua-trei linguri... »
- 1,
- 2,
- 3,
- 4,
- 5,
- 6,
- 7,
- 8,
- 9,
- 10,
- 11,
- 12,
- 13,
- 14,
- 15,
- 16,
- 17,
- 18,
- 19,
- 20,
- 21,
- 22,
- 23,
- 24,
- 25,
- 26,
- 27,
- 28,
- 29,
- 30,
- 31,
- 32,
- 33,
- 34,
- 35,
- 36,
- 37,
- 38,
- 39,
- 40,
- 41,
- 42,
- 43,
- 44,
- 45,
- 46,
- 47,
- 48,
- 49,
- 50,
- 51,
- 52,
- 53,
- 54,
- 55,
- 56,
- 57,
- 58,
- 59,
- 60,
- 61,
- 62,
- 63,
- 64,
- 65,
- 66,
- 67,
- 68,
- 69,
- 70,
- 71,
- 72,
- 73,
- 74,
- 75,
- 76,
- 77,
- 78,
- 79,
- 80,
- 81,
- 82,
- 83,
- 84,
- 85,
- 86,
- 87,
- 88,
- 89,
- 90,
- 91,
- 92,
- 93,
- 94,
- 95,
- 96,
- 97,
- 98,
- 99,
- 100,
- 101,
- 102,
- 103,
- 104,
- 105,
- 106,
- 107,
- 108,
- 109,
- 110,
- 111,
- 112,
- 113,
- 114,
- 115,
- 116,
- 117,
- 118,
- 119,
- 120,
- 121,
- 122,
- 123,
- 124,
- 125,
- 126,
- 127,
- 128,
- 129,
- 130,
- 131,
- 132,
- 133,
- 134,
- 135,
- 136,
- 137,
- 138,
- 139,
- 140,
- 141,
- 142,
- 143,
- 144,
- 145,
- 146,
- 147,
- 148,
- 149,
- 150,
- 151,
- 152,
- 153,
- 154,
- 155,
- 156,
- 157,
- 158,
- 159,
- 160,
- 161,
- 162,
- 163,
- 164,
- 165,
- 166,
- 167,
- 168,
- 169,
- 170,
- 171,
- 172,
- 173,
- 174,
- 175,
- 176,
- 177,
- 178,
- 179,
- 180,
- 181,
- 182,
- 183,
- 184,
- 185,
- 186,
- 187,
- 188,
- 189,
- 190,
- 191,
- 192,
- 193,
- 194,
- 195,
- 196,
- 197,
- 198,
- 199,
- 200,
- 201,
- 202,
- 203,
- 204,
- 205,
- 206,
- 207,
- 208,
- 209,
- 210,
- 211,
- 212,
- 213,
- 214,
- 215,
- 216,
- 217,
- 218,
- 219,
- 220,
- 221,
- 222,
- 223,
- 224,
- 225,
- 226,
- 227,
- 228,
- 229,
- 230,
- 231,
- 232,
- 233,
- 234,
- 235,
- 236,
- 237,
- 238,
- 239,
- 240,
- 241,
- 242,
- 243,
- 244,
- 245,
- 246,
- 247,
- 248,
- 249,
- 250,
- 251,
- 252,
- 253,
- 254,
- 255,
- 256,
- 257,
- 258,
- 259,
- 260,
- 261,
- 262,
- 263,
- 264,
- 265,
- 266,
- 267,
- 268,
- 269,
- 270,
- 271,
- 272,
- 273,
- 274,
- 275,
- 276,
- 277,
- 278,
- 279,
- 280,
- 281,
- 282,
- 283,
- 284,
- 285,
- 286,
- 287,
- 288,
- 289,
- 290,
- 291,
- 292,
- 293,
- 294,
- 295,
- 296,
- 297,
- 298,
- 299,
- 300,
- 301,
- 302,
- 303,
- 304,
- 305,
- 306,
- 307,
- 308,
- 309,
- 310,
- 311,
- 312,
- 313,
- 314,
- 315,
- 316,
- 317,
- 318,
- 319,
- 320,
- 321,
- 322,
- 323,
- 324,
- 325,
- 326,
- 327,
- 328,
- 329,
- 330,
- 331,
- 332