Retete

  • Compot de gutui - Culinar.ro


    1 kg de gutui se spala temeinic, se taie felii de cca 1,5 cm latime, li se scoate mijlocul pietros si semintele, se curata de coaja. Se spala din nou, se da gust conform retetei prescrise la... »


  • Jeleu de gutui - Culinar.ro


    Gutuile necojite, spalate si taiate se fierb in putina apa, se paseaza. Se fierb in continuare la foc mic, la inceput fara zahar, cand compozitia incepe sa se intareasca, se adauga zaharul. De la a... »


  • Compot de mere - Culinar.ro


    Dupa spalarea 1 kg de mere dulci aromate, le taiem in doua si le curatam de coaja subtire. Dupa inlaturarea coceanului, se taie in bucati mai mari, le clatim si le punem intr-o cratita smaltuita.... »


  • Dulceata de cirese galbene - Culinar.ro


    Punem pe foc apa si zaharul si lasam sa fiarba pana se formeaza un sirop mai gros. Spalam ciresele, le rupem coditele si le scoatem samburii. Pe cat posibil sa ramana intregi. Le stropim cu zeama... »


  • Dulceata de nuci verzi - Culinar.ro


    Dintre nenumaratele si parfumatele dulceturi pregatite de bunica, cea mai buna era cea de nuci verzi. Un adevarat rasfat dulce amarui si gust nesteptat de savuros, dar.... care implica si un efort... »


  • Gem de capsuni - Culinar.ro


    Spalam bine capsunile,le rupem coditele,le taiem in bucati mai mici ,le asezam intr-un vas si turnam zaharul peste ele.Dam vasul la frigider peste noapte. A doua zi punem capsunile la fiert cu... »


  • Dulceata de kiwi - Culinar.ro


    Am facut jumatate de portie (ingredientele sunt pentru o portie). Am taiat kiwi-le in felii de 1 cm grosime. L-am pus in cratita impreuna cu zaharul si sucul de lamaie, Am amestecat cu lingura de... »


  • Compot de caise - Culinar.ro


    Spalam caisele sub jet de apa rece. Borcanele spalate se aseaza in tava de la aragaz si se pun in cuptor sa se usuce-sterilizeze. Dupa vreo 15 minute sortam caisele si le punem in borcanele... »


  • Compot de cirese albe - Culinar.ro


    Am spalat borcanele, cu toate ca erau spalate si aveau si capacul pus, le-am uscat si totodata sterilizat in cuptor. Am facut asta in doua randuri. Le-am umplut pe jumatate cu fructe, am pus doua... »


  • Dulceata de visine - Culinar.ro


    Intr-o oala adanca de teflon se pun 4 farfurii de visine, 4 kg zahar, zeama de la doua lamai si un baton de vanilie. Se pune la fiert prima serie de visine cu zaharul, lamaia si vanilia. Pe masura... »


  • Peltea de portocale (Orange curd) - Culinar.ro


    Puneti apa la fiert. Radeti coaja si stoarceti portocala. Puneti toate ingredientele intr-un vas ce se poate aseza pe vasul de apa pusa la fiert. Apa nu trebuie sa atinga fundul celui de-al doilea... »


  • Peltea de banane (Banana curd) - Culinar.ro


    Se topeste untul intr-o craticioara cu bordurile inalte. Se paseaza bananele in asa fel incat sa nu ramane cocoloase prea mari, se adauga coaja si sucul lamaiei si se amesteca bine. Untului deja... »


  • Peltea de lamai (Lemon curd) - Culinar.ro


    Peste ouale batute se adauga zaharul, coaja si zeama de la cele 4 lamai, untul si maizena. Se pune compozitia rezultata pe foc (flacara medie) ptr. 10-15 minute. NU lasati sa fiarba!. Se amesteca... »


  • Sos de portocale - Culinar.ro


    Se freaca galbenusurile cu zaharul si coaja de portocala pana devin spumoase, apoi se adauga vinul si zeama de portocale. Se pune vasul pe foc si se bate bine compozitia, cu telul, pana se ingroasa. »


  • Sos de rom - Culinar.ro


    Se inmoaie amidonul in putina apa rece. Se freaca galbenusurile si se amesteca cu amidonul pana devin ca o crema. Se toarna laptele fierbinte si se amesteca mereu pe foc pana ce amestecul capata... »


  • Sos de usturoi cu oua - Culinar.ro


    Se piseaza bine usturoiul, se amesteca cu galbenusurile, se adauga sare si se freaca bine. Se toarna uleiul treptat, ca la maioneza, apoi se adauga zeama de lamaie si se freaca pana devine ca o pasta. »


  • Sos de oua - Culinar.ro


    Se fierbe un ou rascopt. Galbenusul se freaca bine cu dosul lingurii de lemn si se amesteca cu doua galbenusuri crude, cu zeama de lamaie si apoi se toarna uleiul treptat, frecandu-se continuu. Se... »


  • Sos olandez - Culinar.ro


    Se fierb cateva boabe de piper cu 3 linguri otet pana se evapora aproape tot otetul. Dupa ce s-a racit se amesteca cu galbenusurile, apa, putina sare si se asaza vasul pe o baie de apa, pe foc... »


  • Sos pentru legume - Culinar.ro


    Se prepara maioneza din trei oua si o jumatate de pahar ulei, adaugand cate putin ulei. Se amesteca apoi cu iaurtul, mustarul si smantana. »


  • Sos de hrean cu smantana - Culinar.ro


    Se rade hreanul pe razatoarea mica iar apoi se amesteca cu smantana. Se pune pe foc sa fiarba doua clocote. »


 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - SonometruDestinatii Vacante
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionatDestinatii Vacante



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda