Retete

  • Gem de prune dulci - Culinar.ro


    Se spala fructele, se taie felii cu lama ascutita a unui cutit si se pun intr-un vas special. Se pune vasul pe foc mic (fructele lasa multa apa) si se fierb la foc mic o ora. Se adauga zaharul si... »


  • Gem de piersici - Culinar.ro


    Se spala fructele si se decojesc, dupa care se curata de samburi. Se despart in doua parti: o parte se pune in vasul de dulceata si se acopera cu jumatate din cantitatea de zahar si cu un strat... »


  • Gem de capsuni - Culinar.ro


    Se curata fructele de coditele verzi, se spala in mai multe ape reci si se impart in doua parti. Jumatate se pun pe fundul vasului de dulceata, se acopera cu jumatate din cantitatea de zahar, apoi... »


  • Gem de caise - Culinar.ro


    Se spala fructele si se curata de samburi. Se rup in doua si se pun intr-un vas mai mare, acoperite cu 1 kg de zahar si se lasa 10 ore sa stea asa. Se pune vasul pe foc mic, apoi pe foc mare si se... »


  • Marmelada de mere - Culinar.ro


    Merele aromate din livada se spala, se taie in doua, se curate coaja, si, dupa inlaturarea coceanului cu samburi, se dau pe rindeaua pentru varza. Apoi punem intr-o oala emailata de capacitate... »


  • Magiun de macese - Culinar.ro


    La sfarsitul lui octombrie macesele sunt coapte complet, piscate de bruma, dar inca nu moale, se curate cu o foarfeca de codite, si de tepi, iar dupa spalare, le taiem in doua pe o scandura, cu un... »


  • Gem de caise - Culinar.ro


    Dupa spalare, caisele se curata de samburi, se desfac in doua, apoi se taie in 4 – 5 bucati, se pun intr-o cratita emailata, cu volum cunoscut. Amestecam cu o lingura de lemn folosita doar in... »


  • Varza acrita la soare - Culinar.ro


    Varza se taie pe jilau si se scoate mijlocul. Pentru 1 kg de varza se adauga 20-30 g de sare si se amesteca. Varza sarata se aseaza lejer intr-un bol de sticla sau ceramica, se toarna peste ea apa... »


  • Scrumbii rulate - Culinar.ro


    Se aleg scrumbii sarate, cu lapti. Se curata, se taie capul, si se desfac in doua in lungime, scotind sira spinarii. Se pun in apa sau in lapte ca sa se desareze si se tin 24 de ore la loc racoros.... »


  • Scrumbii marinate - Culinar.ro


    Se aleg scrumbii sarate, cu lapti. Se tin ore in apa, ca sa se desareze, schimbind apa o data sau de doua ori. Se curata, se scot oasele. Se taie bucati si se asaza intr-un borcan rinduri... »


  • Masline cu patrunjel - Culinar.ro


    Se aleg masline mari, frumoase, se cresteaza fiecare in lung si se fierb in citeva clocote, schimband apa o data sau de doua ori ca sa se desareze. Se scurg si se pun intr-un borcan asezind... »


  • Varza murata - Culinar.ro


    Intai spalam un borcan de 5 l sau doua borcane de 2,7 l. Inlaturand cocenele, dam pe rindea 5 kg de varza curatata, cu capatana tare, obtinand fire de 1,5 mm. Presaram 100 g de sare, 1 lingurita de... »


  • Ardei umpluti cu varza - Culinar.ro


    Intai fierbem 1 litru de apa, adaugam o lingura de sare, apoi lasam sa se raceasca. Dam pe razatoare 1 kg de varza rosie, obtinand felii cu grosimea de aprox. 1 cm. Presaram 1 lingurita cu varf... »


  • Ardei murati - Culinar.ro


    Ardeii tubulari cu coaja subtire si cei in forma de mar sunt cei mai potriviti pentru a fi murati. Le scoatem cotorul cu grija, apoi spalandu-i foarte bine, ii punem intregi in borcan. Umplem... »


  • Castraveti murati - Culinar.ro


    Castravetii se spala foarte bine sub jet de apa rece . Varza alba se curata si se spala, apoi se inlatura coceanul si se taie in felii de 1 cm. Se ia un borcan mare si se pune pe fund un rand de... »


  • Ardei murati umpluti cu varza - Culinar.ro


    Cantitatile le fac totdeauna dupa ochi. Ca si condimente de amestecat cu varza este cimbru si un strop de amestec de frunze uscate de oregano si busuioc, mai puneam bucati de tulpini de marar, din... »


  • Dulceata de gutui - Culinar.ro


    Se spala gutuile, se curata si se taie fasii, se stropesc cu zeama de lamaie sa nu se oxideze. Separat se amesteca 1 kg de zahar cu 2 pahare de apa si cu zeama de la 2 lamai cu o lingura extract de... »


  • Dulceata de ceapa rosie - Culinar.ro


    Ceapa se curata de coaja, se taie in jumatati sau sferturi in functie de marime si se feliaza transversal in bucati de circa 4-5 mm grosime. Intr-o tigaie cu fund gros, eventual plasata pe o plita... »


  • Magiun de prune bistritene - Culinar.ro


    Prunele se curata de samburi, se cantaresc si se dau prin masina de tocat carne folosind sita cea mai mare. Se pot fierbe si intregi si puteti folosi spre sfarsitul fierberii un blender sa le mai... »


  • Peste marinat - Culinar.ro


    Am pus toate ingredientele in doua borcane, am pus apa, le-am infiletat. Le-am pus intr-o oala cu apa, se poate si la cuptor pentru 2 ore. Eu le-am fiert mai mult in ideea de a se "topi" oasele,... »


 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - SonometruDestinatii Vacante
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionatDestinatii Vacante



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda