Retete

  • Supa de chimen


    Se taie o ceapa mica, se pune intr-un vas emailat, se adauga un praf de sare si 1 lingurita de chimen si se distuie in ulei timp de cateva minute. Apoi de adauga 2 linguri de faina si se prajeste... »


  • Supa de legume cu ou


    Se prepara la fel ca si supa de chimen, cu diferenta ca ouale nu se bat inainte a le pune in supa, ele se lasa asa intregi. Se sparg 4 oua una cate una si se adauga incet in supa fierbinte, in zone... »


  • Supa de mere


    Se spala merele acrisoare de vara, se taie in doua si se curata de coaja. Dupa scoaterea cotoarelor, se taie in mai multe bucati, se clatesc si se pun la fiert intr-o oala emailata cu 90 ml apa si... »


  • Inghetata cu ciocolata si stafide


    Se maruntesc 175 g ciocolata si se topesc, intr-o craticioara, in bain- marie, cu 4 linguri de apa. Se amesteca si se lasa putin la racit. Se bate cu telul smantana intr-o alta cratita si apoi se... »


  • Inghetata cu cafea si nuci


    In ajun se pune forma pentru inghetata in congelator. Intr-o craticioara se bat galbenusurile cu oul intreg si se adauga ul in ploaie, amestecand u. Se pune jumatate din cantitatea de smantana... »


  • Inghetata Surpriza


    Se pune grilul la mijlocul cuptorului, preincalziti cuptorul la 180C, pe tava puneti foaie de copt. Intr-un bol amestecati faina, praful de copt, jumatate din cantitatea de zahar ( eu le-am trecut... »


    Inghetata Surpriza
  • Supa cu aluat umplut


    Se adauga faina la oua, pana se obtine un aluat bun de framantat. Se intinde aluatul si se tai fasii lungi. In aceste fasii se pune urmatoarea compozitie: se pune ceapa la calit in unsoare, cand... »


  • Supa de capsuni


    Se amesteca capsunile curatate, spalate cu zaharul si se lucreaza bine cu mixerul. Se strecoara. Se adauga vinul, frisca si se pune la rece. Inainte de servire se decoreaza cu jumatatile de... »


  • Supa acrisoara


    Curatim bine ciolanul si coada de porc, le spalam si le taiem in bucati, apoi le fierbem, la foc mic, in 1,5-2 l de apa rece. Curatam morcovii si radacina de patrunjel, apoi le taiem in doua, pe... »


  • Supa falsa


    O ceapa se caleste in putin ulei. Cate doua radacini de patrunjel si morcov, o gulie, un cartof se taie cubulete si se pun peste ceapa. Se presara boia de ardei, dupa care se pun 1,2 l. apa, se... »


  • Supa de fasole uscata


    Fasolea boabe se pune la inmuiat in ajun. A doua zi se strecoara, se pune la fiert, peste 10 – 15 minute se arunca prima apa si se reia fierberea in apa curata si sarata timp de 60 minute (daca... »


  • Budinca de miere


    Se ung doua cescute de capucino cu unt apoi se tapeteaza fundul cu hartie pentru copt. Se adauga o lingurita de miere in fiecare. Se incalzeste cuptorul la 180°C. Se amesteca ingredientele uscate... »


  • Supa de fasole uscata servita in chifle prajite


    Fasolea boabe se pune la inmuiat in ajun. A doua zi se strecoara, se pune la fiert, peste 10 – 15 minute se arunca prima apa si se reia fierberea in apa curata si sarata timp de 60 minute (daca... »


  • Supa cu perisoare din ficat falsa


    Fierbe legumele curatate in 3 litri de apa. Caleste ceapa tocata marunt in 3 linguri de ulei. Cand s-a racit putin adauga drojdia, iar cand s-a racit de tot adauga ouale si condimentele. Amesteca-l... »


  • Supa de gulii cu perisoare


    Amesteca toate ingredientele si formeaza perisoare, trece-le prin faina. Toaca o ceapa rosie mai mare si caleste-o in untura de gasca sau ulei, Dupa care decojeste si taie felii 2 gulii medii.... »


  • Supă cremă belgiană


    Ceapa verde, prazul se curăţă şi se spală, se taie mărunt şi se călesc în unt, părţile verzi se pun deoparte. Se adaugă supa şi se pune la fiert. Între timp se curăţă cartofii, se... »


  • Pere coapte cu scortisoara si sos de vanilie


    Cuptorul se preincalzeste la 200 grade (foc mediu). Perele se curata, se taie in doua si li se scot samburii. Se pun cu mijlocul in jos in tava si se stropesc cu sucul de lamaie sa nu se... »


    Pere coapte cu scortisoara si sos de vanilie
  • Supa de mazare verde cu oua fierte in apa


    Curatam morcovii si ceapa, apoi ii taiem rondele. Ptrungelul il clatim, apoi il taiem marunt. Incingem uleiul, calim ceapa in ulei, adaugam mazarea, morcovii, apoi le fierbem in suc propriu pana se... »


  • Supa de struguri


    Se iau 100 gr boabe de struguri si se tai in 2 bucati ( in lungime) se scot samburii si pana la servire se pun in loc racoros. Se preseaza sucul din strugurii ramasi si se pune la fiert impreuna cu... »


  • Budinca in doua culori


    In doua boluri separate se pune laptele praf ( in primul bol un pachet in al doilea altul). Se pune apa pe foc pana se incalzeste (inainte de fierbere) In primul bol se pune cacao si zahar In al... »


 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - SonometruDestinatii Vacante
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionatDestinatii Vacante



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda