Retete
-
Se scot samburii din curmale, se tin fructele cateva ore in rom si apoi se trec prin sita. Se tapeteaza o forma cu piscoturi. Se pune un strat de piure de curmale, unul de stafide, un strat de... »
-
Se fierb 100 ml apa cu 4 lingurite de cafea si 4 de zahar si se face o cafea tare. Se strecoara si se toarna peste miezul de paine. Cand este bine inmuiata, painea se trece prin sita. Se freaca... »
-
Se inmoaie pesmetul si cacaua in lapte si smantana. Se lasa la inmuiat 10 minute. Se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile pe rand si apoi se inglobeaza pesmetul, nucile si romul. Se... »
-
Se opareste cafeaua cu laptele si se lasa la infuzat o jumatate de ora. Se strecoara de mai multe ori si se desface cu aceasta compozitie faina, amestecand bine ca sa nu se formeze cocoloase. Se... »
-
Intai de toate am oparit 2-3 minute rosiile ca sa se le pot decoji usor. Am lasat rosiile sa se raceasca si intre timp am pus legumele la fiert
.Eu de obicei scot la final ardeii si ceapa din supa... »
-
Se face un sos alb din faina, lapte şi unt. Dupa ce se racoreste, se pune zaharul. Rece, se amesteca cu galbenusurile puse pe rand si vanilia. Branza de vaci se trece prin sita si se inglobeaza in... »
-
Merele curatate si scobite se taie feliute care se pun intr-o oala, se pudreaza cu zahar si se dau 10 minute la cuptor. Se obtine o marmelada. Se pun in forma straturi alternative de piscoturi... »
-
Se freaca untul cu zaharul pudra, pana devine spumos. Se amesteca galbenusurile pe rand si coaja de lamaie. Se inglobeaza alunele, faina si albusurile batute spuma tare. Se toarna amestecul in... »
-
Se fierb intr-un vas laptele, zaharul si untul. Cand clocoteste, se pune pesmetul in ploaie. Se fierbe pana se ingroasa, amestecand mereu. Se ia vasul de pe foc si se lasa la racit. Rece, se... »
-
Se ung cu unt feliile de toast, se aseaza in tava si se rumenesc usor in cuptorul incins. Se unge cu unt un vas termorezistent, se pun 4 felii pe fundul vasului si se presara o treime din... »
-
Se freaca untul cu zaharul si esenta de fistic intr-un vas pus in bain-marie, fara sa fiarba, ca sa fie moale untul. Se incorporeaza galbenusurile pe rand, frecand bine pentru a obtine o crema... »
-
O ceapa rosie se prajeste putin in 3 linguri ulei de masline, se adauga 5 catei de usturoi maruntiti si apoi zarzavatul taiat cuburi.
Se acopera cu apa , se adauga doua lingurite de sare , una de... »
-
Se taie smochinele felii subtiri si se pun intr-un vas adanc. Separat se freaca zaharul cu galbenusurile si, cand arata ca o crema, se pun deasupra albusurile batute spuma tare. Se amesteca... »
-
Se pun intr-o cratita ciocolata, untul si zaharul si se dau la foc moale, amestecind mereu, cu o lingura de lemn. Se ia compozitia de pe foc dupa ce s-au topit ingredientele si se lasa sa se... »
-
Luăm conopidă o desfacem bucheţele şi-o lăsăm în apă cu sare. Apoi o opărim.
Curăţăm oarece zarzavat de supă: ţelină, morcov, pătrunjel, păstîrnac.
Punem la fiert, mai punem... »
-
Se inmoaie untul, la foc mic, si se pune peste faina proaspat cernuta,impreuna cu un praf de sare, o lingura de otet si putina coaja de lamaie. Se framanta un aluat elastic, adunind mereu aluatul... »
-
Se alege orezul, se spala in mai multe ape reci si se pune intr-o cratita emailata, acoperit cu apa calda. Se lasa sa dea cateva clocote, se scurge apa si se pune peste orez lapte dulce, nefiert.... »
-
Se opareste miezul unei franzele cu lapte clocotit, indulcit si vanilat dupa gust si se lasa sa se raceasca un sfert de ora. Se adauga apoi cele doua oua si o mana de stafide spalate si parfumate... »
-
Se aleg mere sanatoase, se curata de coaja si de seminte, apoi se taie felii groase de 1 cm. Se acopera cu zahar tos si se lasa, stropite cu o lingura de rom, la rece. Franzela se taie felii... »
-
Se separa galbenusurile si se freaca bine cu patru linguri de zahar. Se adauga o lingura de faina si se omogenizeaza cu grija, sa nu se faca cocoloase. Lamaia se fierbe cu putina apa, se taie... »
- 1,
- 2,
- 3,
- 4,
- 5,
- 6,
- 7,
- 8,
- 9,
- 10,
- 11,
- 12,
- 13,
- 14,
- 15,
- 16,
- 17,
- 18,
- 19,
- 20,
- 21,
- 22,
- 23,
- 24,
- 25,
- 26,
- 27,
- 28,
- 29,
- 30,
- 31,
- 32,
- 33,
- 34,
- 35,
- 36,
- 37,
- 38,
- 39,
- 40,
- 41,
- 42,
- 43,
- 44,
- 45,
- 46,
- 47,
- 48,
- 49,
- 50,
- 51,
- 52,
- 53,
- 54,
- 55,
- 56,
- 57,
- 58,
- 59,
- 60,
- 61,
- 62,
- 63,
- 64,
- 65,
- 66,
- 67,
- 68,
- 69,
- 70,
- 71,
- 72,
- 73,
- 74,
- 75,
- 76,
- 77,
- 78,
- 79,
- 80,
- 81,
- 82,
- 83,
- 84,
- 85,
- 86,
- 87,
- 88,
- 89,
- 90,
- 91,
- 92,
- 93,
- 94,
- 95,
- 96,
- 97,
- 98,
- 99,
- 100,
- 101,
- 102,
- 103,
- 104,
- 105,
- 106,
- 107,
- 108,
- 109,
- 110,
- 111,
- 112,
- 113,
- 114,
- 115,
- 116,
- 117,
- 118,
- 119,
- 120,
- 121,
- 122,
- 123,
- 124,
- 125,
- 126,
- 127,
- 128,
- 129,
- 130,
- 131,
- 132,
- 133,
- 134,
- 135,
- 136,
- 137,
- 138,
- 139,
- 140,
- 141,
- 142,
- 143,
- 144,
- 145,
- 146,
- 147,
- 148,
- 149,
- 150,
- 151,
- 152,
- 153,
- 154,
- 155,
- 156,
- 157,
- 158,
- 159,
- 160,
- 161,
- 162,
- 163,
- 164,
- 165,
- 166,
- 167,
- 168,
- 169,
- 170,
- 171,
- 172,
- 173,
- 174,
- 175,
- 176,
- 177,
- 178,
- 179,
- 180,
- 181,
- 182,
- 183,
- 184,
- 185,
- 186,
- 187,
- 188,
- 189,
- 190,
- 191,
- 192,
- 193,
- 194,
- 195,
- 196,
- 197,
- 198,
- 199,
- 200,
- 201,
- 202,
- 203,
- 204,
- 205,
- 206,
- 207,
- 208,
- 209,
- 210,
- 211,
- 212,
- 213,
- 214,
- 215,
- 216,
- 217,
- 218,
- 219,
- 220,
- 221,
- 222,
- 223,
- 224,
- 225,
- 226,
- 227,
- 228,
- 229,
- 230,
- 231,
- 232,
- 233,
- 234,
- 235,
- 236,
- 237,
- 238,
- 239,
- 240,
- 241,
- 242,
- 243,
- 244,
- 245,
- 246,
- 247,
- 248,
- 249,
- 250,
- 251,
- 252,
- 253,
- 254,
- 255,
- 256,
- 257,
- 258,
- 259,
- 260,
- 261,
- 262,
- 263,
- 264,
- 265,
- 266,
- 267,
- 268,
- 269,
- 270,
- 271,
- 272,
- 273,
- 274,
- 275,
- 276,
- 277,
- 278,
- 279,
- 280,
- 281,
- 282,
- 283,
- 284,
- 285,
- 286,
- 287,
- 288,
- 289,
- 290,
- 291,
- 292,
- 293,
- 294,
- 295,
- 296,
- 297,
- 298,
- 299,
- 300,
- 301,
- 302,
- 303,
- 304,
- 305,
- 306,
- 307,
- 308,
- 309,
- 310,
- 311,
- 312,
- 313,
- 314,
- 315,
- 316,
- 317,
- 318,
- 319,
- 320,
- 321,
- 322,
- 323,
- 324,
- 325,
- 326,
- 327,
- 328,
- 329,
- 330,
- 331,
- 332