Retete

  • Prajitura cu crema de nuci


    Se freaca untul cu zaharul, apoi se adauga cite un ou si se freaca mai departe, se pune faina, in acelasi timp cu laptele. In continuare se pune praful de copt si cacao (cuisoare). Se coace la foc... »


  • Prajitura "Petre "


    Blat: Acest aluat se coace in tava unsa si tapetata cu faina. Crema: Se ia de pe foc si se adauga un pachet de unt si esenta de vanilie(baton de vanilie). Separat, se caramelizeaza 10-12 linguri... »


  • Galuste cu prune


    Cartofii bine spalati se pun la fiert in coaja. Cind sint gata, se curata si se strivesc cu presa de strivit cartofii, sau, in lipsa acesteia, se dau prin masina de tocat carne. Pasta de cartofi se... »


  • Prajitura cu gratii


    Se freaca faina cu untul adaugind pe rind oul si sarea. Aluatul obtinut se da la rece o ora. Se imparte apoi in doua parti egale. Din jumatate de aluat se intinde o foaie care se aseaza in tava... »


  • Prajitura de biscuiti cu crema de fructe


    Se inmoaie usor biscuitii in laptele indulcit si se asaza unul linga altul pe un platou drptunghiular. Se prepara crema: se freaca untul spuma cu zaharul si praful vanilat, se adauga galbenusul,... »


  • Prajitura Furnicuta


    Blat1: 5 albusuri se bat spuma cu 150 gr. zahar pudra, 3 linguri de mac macinat, 2 linguri faina, 1/2 praf de copt. Se coace. Blat2: 5 albusuri se bat cu 150 gr. zahar pudra, 3 linguri de nuca... »


  • Prajitura "Zi si noapte"


    Se freaca galbenusurile cu o cana de zahar, se incorporeaza ulei, zahar, cacao si faina stinsa cu amoniac. Se bate bine. Albusurile se bat cu o cana de zahar. Se da la cuptor. Dupa ce se rumeneste... »


  • Prajitura "Alba ca zapada"


    Crema: 1/2 lapte si 3 linguri de faina se amesteca si se pun intr-un vas pe foc, amestecindu-se cu telul pina se obtinem o pasta care se desprinde de pe tel, dupa care se lasa la racit. In acest... »


  • Prajitura cu fidea


    Fideaua se rumeneste 10 minute in 100 gr. unt, se asaza intr-o tava si se toarna deasupra restul de unt. Se da la cuptor unde se coace bine. Se scoate, se toarna un sirop fierbinte preparat din... »


  • Placinta cu mere, de post


    Se amesteca praful de copt si zaharul vanilat cu faina, apoi se amesteca cu margarina UNIREA si otetul si cu apa. Se framinta bine aluatul obtinut, se lasa 10 minute la frigider, dupa care se... »


  • Prajitura diplomat


    Din oua, zahar si faina se face un blat care se coace in tava unsa si tapetata cu faina. Dupa ce s-a copt se lasa la racit. Intre timp se face o budinca de vanilie din cele 2 plicuri, dupa modul de... »


  • Prajitura cu miere de albine


    Foile: Se amesteca bine toate ingredientele si se lasa aluatul obtinut la race, de seara pina dimineata. A doua zi se imparte in trei si se coc trei foi pe dosul tavii. Crema: Se pun ingredientele... »


  • Papanasi din mere cu drojdie


    Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, indulcit si se amesteca cu o lingura de faina. Cind a crescut se amesteca cu restul de lapte, zaharul, ouale batute si sarea. Se adauga faina, untul topit... »


  • Prajitura cu ness


    Blat: margarina UNIREA se amesteca cu 200 gr. zahar, cu nucile macinate, cu rom, iar apoi se pun albusurile batute spuma si faina. Compozitia rezultata se pune intr-o tava unsa cu margarina... »


  • Prajitura in trei culori


    Se face un blat de pandispan din ingredientele de la BLAT 1. Brinza de vaci se freaca cu untul si zaharul pudra. Budinca se dizolva in 3-4 linguri de suc rece. Se pune la fiert sucul ramas iar cind... »


  • Trufe cu ciocolata amaruie


    Se pune intr-un vas ciocolata, se adauga doua linguri de apa si se topeste in baie de aburi. Cind s-a topit se bate bine ciocolata cu untul si galbenusurile. Cind crema este consistenta, se iau cu... »


  • Crepes cu ciocolata si banane


    Se prepara compozitia pentru clatite din doua oua, lapte, zahar, faina, praf copt. Se prajesc clatitele in putin ulei, de preferabil intr-o tigaie tefal cu foarte putin sau deloc ulei. Cit sint... »


  • Prajiturea cu ness


    Se bat albusurile spuma, se adauga treptat zaharul pana se obtine spuma tare ca de bezea. Se incorporeaza pe rind faina, galbenusurile, nuca macinata, amestecindu-se prin rasturnare, cu o lingura... »


  • Strudel cu mere


    Se curata merele de coaja, se rad pe partea mare a razatoarei, se amesteca cu zaharul si se calesc la foc potrivit. Dupa ce merele s-au inmuiat si zeama a scazut, se aromatizeaza cu scortisoara si... »


  • Ieftin si rapid


    Se topesc 100 g unt pe baia de apa, se amesteca cu zaharul, ouale, faina, laptele, grisul, coaja de lamiie si putina sare. Se coace la foc potrivit, intr-o forma unsa cu unt. Se incearca daca s-a... »


 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - SonometruDestinatii Vacante
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionatDestinatii Vacante



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda