Retete

  • pastrav in sos de migdale


    Se prepara usor si este o adevarata capodopera.Ingrediente: 4 pastravi potrivit de mari, doua linguri de boabe de mustar, 5 linguri de faina, 100 de grame de unt, 250 de grame de fulgi de migdale,... »


    Pastrav in sos de migdale
  • Retete pentru masa de Sfanta Maria


    Adormirea Maicii Domnului este o sarbatoare cu totul speciala in calendarul crestin. Cele doua saptamani de post care preced ziua, sunt un pretext in plus pentru un festin. Adauga si faptul ca in... »


    Retete pentru masa de Sfanta Maria
  • pastravi cu smantana si nuci


    Reteta este o adevarata nebunie. Merita incercata!Ingredinete: - patru pastravi mai mari, - ulei de masline, - sare, piper proaspat macinat, - doi-trei pumni de nuci macinate, - putin cimbru, -... »


    Pastravi cu smantana si nuci
  • Bureti murati ( ca la Brasov)


    Se cumpara bureti de padure (pastravi) sau bureti chinezesti ( se gasesc in comert ambalati in pungi). Se oparesc cu apa si otet, se prepara o saramura ( apa 1-2 l , piper 100 g, sare 1lg la 1 l... »


  • Broaste cu sos alb


    Se taie cu o foarfeca degetele de la picioarele de broaste. Se macereaza apoi putin cu sare, piper si otet, dupa care se pun sa se inabuse intr-o vas cu unt fierbinte, pe foc mic. Intre timp se... »


  • Sote de pui


    Puiul desfacut in bucati, se sareaza, se dau prin faina si se pun cu 1 lingura unt si 2 linguri ulei fierbinte intr-un vas cu capac, care se pune la cuptor. Se lasa acolo sa se rumeneasca uniform.... »


  • Mancare de pui cu sos alb


    Puiul se curata, se spala si se taie bucati. Se pune apoi la fiert cu 1,5 l apa si vin. Se adauga ceapa si morcovul tocate marunt, cateva boabe de piper si se lasa la fiert, pe foc mic. Separat, se... »


  • Mancare de pui cu anghinare


    Puiul se taie in bucati, care se pun cu o lingura unt si o lingura ulei la inabusit, intr-un vas acoperit. Separat se curata anghinarea si se prepara sote. Ciupercile se spala si se pun cu 1... »


  • Mancare de pui cu dovlecei


    Puiul se taie bucati, se toaca separat ceapa si se pun la inabusit intr-un vas impreuna cu unt. Se tine vasul acoperit, pe foc mic si se mai intorc din cand in cand bucatile de carne. Se toarna apa... »


  • Papricas de pui


    Puiul se taie in bucati, care se rumenesc in unt impreuna cu ceapa tocata. Se adauga boia de ardei rosu, faina, sse stinge cu apa, se adauga sare si se pune totul la cuptor sa fiarba. Se prepara... »


  • Piept de gaina pane


    Pieptul de la gaina se taie felii subtiri, se bat apoi putin cu batatorul, se sareaza si se pipereaza. Se dau dupa aceea prin faina, prin ou batut si prin pesmet. Se pun dupa aceea la prajit in... »


  • Bibilica cu varza


    Varza se curata de frunzele de deasupra, dupa care se taie in doua, se scoate cotorul si se pune sa fiarba o jumatate de ora. Bibilica se curata, se spala si se pune intr-un vas peste feliile de... »


  • Piftie din cocos


    Cocosul se taie bucati si se pune intr-o oala la foert impreuna cu osul de vitel si ceapa curatata si lasata intreaga. Se toarna apa si se lasa sa fiarba foarte incet, fara sa clocoteasca cu... »


  • Piftie de gasca sau curcan


    Carnea de pasare se spala si se pune la fiert cu apa rece. Se adauga o ceapa tocata marunt, 2-3 catei de usturoi. Cand incepe apa sa fiarba, se curata de spuma cu o lingura, dupa care se da la foc... »


  • Mancare din carne de gasca cu caise uscate


    Bucatile de gasca (pipota, pulpele ai spatele) se rumenesc in ulei si se toarna deasupra apa cat sa le acopere. Se lasa sa fiarba in cuptor. Caisele se usca si se tin in apa cateva ore sa se... »


  • Piept de gasca cu ficat si ciuperci


    Carnea se toaca impreuna cu paine in masina de tocat. Ficatul se taie felii, iar ceapa tocata si rumenita in putin unt se adauga in carne. Se pun galbenusuri, sare si piper si se amesteca totul... »


  • Rasol de vaca


    Apa se pune intr-o oala la fiert, pe foc potrivit si cand incepe sa dea in clocot, se adauga rasolul cu os si ceapa maruntita. Se lasa pe foc mic si se curata de spuma. Dupa aproximativ o ora de... »


  • Antricoate de vacuta cu legume


    Antricoatele se pun la rumenit in ulei sau untura, pe amandoua partile. Se scot apoi si se pun pe o farfurie. in vasul in care s-au rumenit se pune o ceapa tocata marunt, un morcov maruntit si se... »


  • Gulii umplute cu carne


    Guliile se curata si se scobesc. Carnea tocata, in prealabil se amesteca impreuna cu ceapa tocata marunt si calita in putin unt, se potriveste la gust de sare si piper si se adauga unt ou si... »


  • Mancare de carne cu fasole verde


    Carnea se taie bucatele mici, separat se toaca ceapa, dupa care se adauga impreuna cu carnea si untul la fiert, intr-un vas. Se tin pe foc mic, pana se rumenesc, apoi se toarna apa putin cate... »


 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - SonometruDestinatii Vacante
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionatDestinatii Vacante



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda