Retete

  • Chiftelute din carne de mistret


    Se pun la tocat carnea, painea inmuiata si ceapa calita. Peste amesteca se adauga oul, piperul, verdeata tocata, sarea si usturoi pisat. Se framanta bine si se formeaza mici chiftelute care se... »


  • Treccia ripiena salata


    Dizolvam drojdia cu o lingurita de zahar (din zaharul pentru aluat) si cu putina apa (din apa pentru aluat). Varsam drojdia peste faina, adaugam untura la temperatura camerei, zaharul, sarea si apa... »


  • Supa crema de legume


    Legumele, spalate, curatate si taiate bucati se fierb foarte bine. Dupa ce au fiert, se strecoara apa iar zarzavatul se paseaza de cateva ori printr-o sita deasa. Piureul obtinut din zarzavat se... »


  • Cocktail Valencian


    Intr-un pahar se pune inghetata de vanilie, peste care se toarna sucul de portocale si la sfarsit lichiorul. Daca nu dispunem de Grand Marnier, acesta se poate inlocui cu Cointreau sau cu oricare... »


  • Bors de vita


    Se fierbe bine carnea de vita, spumand din cand in cand. Ceapa taiata cubuletze se caleste in putin ulei, apoi se adauga morcovul si radacina de patrunjel date prin razatoare si ardeiul gras taiat... »


  • Ciorba de burta


    Burta si picioarele de vaca se curata de pielite si tendoane, se spala bine, se oparesc, apoi se spala din nou cu apa rece si se asaza intr-o oala. Picioarele se sparg punindu-le la fundul vasului,... »


  • Cotlet in vin alb


    Cotletul taiat felii se sareaza, se pipereza, se presara cu boia de ardei si apoi se unge cu pasta de usturoi (usturoi strivit in prealabil). Se aseaza feliile una peste alta si se lasa la rece... »


  • Curcan la cuptor


    Curcanul se curata, se spala, se freca cu sare si boia, se presara cu piper. In interiorul curcanului se introduc merele intregi, curatate de coaja. Untura se topeste si calduta se amesteca cu vin... »


  • Friptura de vita la tava


    Se pune la fiert bucata de carne, cu sare, piper, o foaie de dafin, citeva boabe de piper si de enibahar. Se fierbe pentru aproximativ 45 de minute (astfel incit sa nu se fiarba complet). Intr-o... »


  • Friptura de porc la tava cu varza calita


    Se spala carnea, se scurge si se pune intr-o tava, cu ulei, supa si sare. Spre sfirsitul inabusirii se adauga condimentele si se stropeste carnea cu vin. Cind carnea este bine patrunsa se scoate,... »


  • Ardei umpluti cu carne


    Carnea se trece de doua ori prin masina de tocat, impreuna cu 100 g ceapa tocata si calita in ulei. Orezul se fierbe separat si se amesteca cu carnea. Se adauga un ou, sare, piper si verdeata... »


  • Sarmale in foi de varza


    Se alege carne mai grasa de porc (pulpa, costita, ceafa) si se trece o data prin masina de tocat. Alta varianta este sa se toace atat carne de porc cat si carne de vita, in cantitati egale. Carnea... »


  • Budinca diplomat


    Se unge cu unt o forma de budinca, se acopera fundul cu hirtie pergament si se umple cu cozonacul taiat in cuburi mici si cu stafide. Intr-un castron, se amesteca ouale, laptele, zaharul, romul si... »


  • Cartofi gratinati cu branza si smantana


    Se fierb cartofi intregi in coaja dupa ce au fost spalati bine. Se lasa un pic dupa ce au fost scosi de la fiert, se curata de coaja, se taie felii (rondele) nu prea groase. Aveti nevoie de un vas... »


  • Pepeni murati


    Se aleg pepeni mici, care nu se mai coc, se verifica sa nu fie loviti si mucegaiti. Se spala si se pun in borcane, intercalind printre ei castraveti, gogonele si pentru aroma frunze de telina si... »


  • Sufle de ciocolata cu rom


    Se amesteca malaiul cu putin lapte intr-o craticioara. Restul de lapte se pune pe foc cu esenta de vanilie, si cand da in clocot, se incorporeaza malaiul cu lapte. Se freaca bine galbenusurile cu... »


  • Tarta Queen Mary


    1. Se porneste cuptorul la treapta maxima. Se unge o forma rotunda de tarta (22 cm) cu unt topit. Se intinde aluatul astfel, incat sa acopere fundul si peretii formei (marginile care ies inafara se... »


  • Tort diplomat


    Gelatina se pune la inmuiat cu sucul din compot si se pune la fiert pina se dizolva gelatina si se leaga apoi se lasa la racit. Ouale intregi frecate cu zaharul si cu laptele se dau la foc mic si... »


    Tort diplomat
  • Baclava


    Se porneste cuptorul. Se ung fundul si partile laterale ale unui vas de Jena dreptunghiular (sau o tava dreptunghiulara) cu untdelemn. - Se amesteca intr-un castron nucile, migdalele, scortisoara... »


  • Placinta cu mere


    1. Se spala merele si se rad cu tot cu coaja. 2. Se adauga zaharul si scortisoara si se lasa 30 min. 3.Se unge o tava cu unt si se aseaza un strat de foietaj. 4. Se storc merele rase de zeama, si... »


 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - SonometruDestinatii Vacante
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionatDestinatii Vacante



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda