Retete
-
Se curata si se taie in fileuri pulpa de caprioara. Se bate carnea, se sareaza si se pipereaza, dupa care se dau bucatile prin faina, ou batut si pesmet. Se prajesc snitelele in untura incinsa, pe... »
-
Dizolvam drojdia cu o lingurita de zahar (din zaharul pentru aluat) si cu putina apa (din apa pentru aluat). Varsam drojdia peste faina, adaugam untura la temperatura camerei, zaharul, sarea si apa... »
-
Legumele, spalate, curatate si taiate bucati se fierb foarte bine. Dupa ce au fiert, se strecoara apa iar zarzavatul se paseaza de cateva ori printr-o sita deasa. Piureul obtinut din zarzavat se... »
-
Se curata cartofii, se taie cubulete si se lasa la fiert, pana sunt gata. Se face un piure din cartofi, se adauga si uleiul si condimentele. Separat, se amesteca boiaua cu germenii de... »
-
Se combina ingredientele in shaker 5 minute, apoi se strecoara prin gheata in paharul de cocktail si se orneaza cu o cireasa glazurata. »
-
Carnea, data prin masina de tocat, se amesteca cu ceapa tocata marunt, paine muiata in lapte si bine stoarsa, sare, piper, ou. Se fac perisoare mici inmuind mana in apa. Separat se fierb... »
-
Burta si picioarele de vaca se curata de pielite si tendoane, se spala bine, se oparesc, apoi se spala din nou cu apa rece si se asaza intr-o oala. Picioarele se sparg punindu-le la fundul vasului,... »
-
Se pune la fiert pieptul de pui intr-o oala de 5-6 litrii. Dupa ce da primul clocot se aduna spuma , se mai lasa sa fiarba cam 1 sfert de ora si se adauga si legumele curatate dar intregi. Cand... »
-
Se curata toate, se spala si se pun in oala la fiert. Totul fierbe cam 1 h 30 minute sub capac, pana se inmoaie carnea (carne de vitel, frageda, nu carne de vita care necesita fierbere multa) -se... »
-
(Recomand sa fierbeti in oala sub presiune) Carnea de rata se portioneaza si se pune la fiert in 3 litri apa cu 1/2 lingura sare. Legumele se curata si se dau pe razatoarea mare si se adauga in... »
-
Se curata ciupercile si se taie felii . Ceapa, marcovii, patrunjelul se taie cubulete si se calesc pe ulei impreuna cu ciupercile si 2 catei usturoi pisati si apoi se stinge cu apa. Se adauga... »
-
Curcanul se curata, se spala, se freca cu sare si boia, se presara cu piper. In interiorul curcanului se introduc merele intregi, curatate de coaja. Untura se topeste si calduta se amesteca cu vin... »
-
Se spala carnea, se scurge si se pune intr-o tava, cu ulei, supa si sare. Spre sfirsitul inabusirii se adauga condimentele si se stropeste carnea cu vin. Cind carnea este bine patrunsa se scoate,... »
-
Portioneaza puiul, spala bine bucatile de carne si zvanta-le cu un prosop de hartie. Intr-o tava de friptura toarna suficient ulei ca sa acopere fundul tavii. Asaza bucatile de pui si printre ele... »
-
Creierul se spala si se curata de pielite. Se fierbe in apa cu sare si otet. Se scoate din apa si se lasa la racit. Se codimenteaza cu sare, piper macinat. Se da prin faina, ou si cine doreste... »
-
Se alege carne mai grasa de porc (pulpa, costita, ceafa) si se trece o data prin masina de tocat. Alta varianta este sa se toace atat carne de porc cat si carne de vita, in cantitati egale. Carnea... »
-
Merele curatate de coaja se rad pe razatoarea de sticla sau de material plastic. Margarina frecata cu zaharul se amesteca bine cu stafidele, merele si albusurile batute spuma, dupa care amestecul... »
-
Orezul se curata de corpuri straine, se spala, se scurge de apa si se fierbe in lapte.
Cind este aproape fiert orezul, se adauga 150 g zahar si sare. La sfirsit se adauga zaharul vanilat;... »
-
Se amesteca brinza,ceapa si maioneza.Se umplu ardeii sau gogosarii cu compozitia si se dau la rece. »
-
Se fierb cartofi intregi in coaja dupa ce au fost spalati bine. Se lasa un pic dupa ce au fost scosi de la fiert, se curata de coaja, se taie felii (rondele) nu prea groase. Aveti nevoie de un vas... »
- 1,
- 2,
- 3,
- 4,
- 5,
- 6,
- 7,
- 8,
- 9,
- 10,
- 11,
- 12,
- 13,
- 14,
- 15,
- 16,
- 17,
- 18,
- 19,
- 20,
- 21,
- 22,
- 23,
- 24,
- 25,
- 26,
- 27,
- 28,
- 29,
- 30,
- 31,
- 32,
- 33,
- 34,
- 35,
- 36,
- 37,
- 38,
- 39,
- 40,
- 41,
- 42,
- 43,
- 44,
- 45,
- 46,
- 47,
- 48,
- 49,
- 50,
- 51,
- 52,
- 53,
- 54,
- 55,
- 56,
- 57,
- 58,
- 59,
- 60,
- 61,
- 62,
- 63,
- 64,
- 65,
- 66,
- 67,
- 68,
- 69,
- 70,
- 71,
- 72,
- 73,
- 74,
- 75,
- 76,
- 77,
- 78,
- 79,
- 80,
- 81,
- 82,
- 83,
- 84,
- 85,
- 86,
- 87,
- 88,
- 89,
- 90,
- 91,
- 92,
- 93,
- 94,
- 95,
- 96,
- 97,
- 98,
- 99,
- 100,
- 101,
- 102,
- 103,
- 104,
- 105,
- 106,
- 107,
- 108,
- 109,
- 110,
- 111,
- 112,
- 113,
- 114,
- 115,
- 116,
- 117,
- 118,
- 119,
- 120,
- 121,
- 122,
- 123,
- 124,
- 125,
- 126,
- 127,
- 128,
- 129,
- 130,
- 131,
- 132,
- 133,
- 134,
- 135,
- 136,
- 137,
- 138,
- 139,
- 140,
- 141,
- 142,
- 143,
- 144,
- 145,
- 146,
- 147,
- 148,
- 149,
- 150,
- 151,
- 152,
- 153,
- 154,
- 155,
- 156,
- 157,
- 158,
- 159,
- 160,
- 161,
- 162,
- 163,
- 164,
- 165,
- 166,
- 167,
- 168,
- 169,
- 170,
- 171,
- 172,
- 173,
- 174,
- 175,
- 176,
- 177,
- 178,
- 179,
- 180,
- 181,
- 182,
- 183,
- 184,
- 185,
- 186,
- 187,
- 188,
- 189,
- 190,
- 191,
- 192,
- 193,
- 194,
- 195,
- 196,
- 197,
- 198,
- 199,
- 200,
- 201,
- 202,
- 203,
- 204,
- 205,
- 206,
- 207,
- 208,
- 209,
- 210,
- 211,
- 212,
- 213,
- 214,
- 215,
- 216,
- 217,
- 218,
- 219,
- 220,
- 221,
- 222,
- 223,
- 224,
- 225,
- 226,
- 227,
- 228,
- 229,
- 230,
- 231,
- 232,
- 233,
- 234,
- 235,
- 236,
- 237,
- 238,
- 239,
- 240,
- 241,
- 242,
- 243,
- 244,
- 245,
- 246,
- 247,
- 248,
- 249,
- 250,
- 251,
- 252,
- 253,
- 254,
- 255,
- 256,
- 257,
- 258,
- 259,
- 260,
- 261,
- 262,
- 263,
- 264,
- 265,
- 266,
- 267,
- 268,
- 269,
- 270,
- 271,
- 272,
- 273,
- 274,
- 275,
- 276,
- 277,
- 278,
- 279,
- 280,
- 281,
- 282,
- 283,
- 284,
- 285,
- 286,
- 287,
- 288,
- 289,
- 290,
- 291,
- 292,
- 293,
- 294,
- 295,
- 296,
- 297,
- 298,
- 299,
- 300,
- 301,
- 302,
- 303,
- 304,
- 305,
- 306,
- 307,
- 308,
- 309,
- 310,
- 311,
- 312,
- 313,
- 314