Retete

  • Avogado cu usturoi


    Se curata de coaja avogado, asa cum se curata dovleceii. Apoi fructul se taie in doua si se scoate simburele de la mijloc. Se pune fructul impreuna cu usturoiul pisat si sarea intr-un vas in care... »


  • Salata de vinete simpla


    Se coc vinetele la foc viu, pe jaratec sau la flacara de aragaz. Se curata repede de coaja, cu grija sa nu ramina bucatele negre. Se pun pe un fund de lemn putin inclinat sa se scurga. Apoi se... »


  • Salata orientala cu cartofi si rosii


    Se fierb cartofii si se taie cubulete, se adauga rosiile spalate, curatate, taiate felii si uleiul. »


  • Salata de rosii si ardei grasi cu maioneza picanta


    Rosiile se taie felii rotunde, ardeii se taie fidea, ceapa pestisori. Se amesteca si se toarna deasupra sosul picant. Se garniseste cu masline. »


  • Salata de ardei grasi


    Ardeii spalati, curatati de seminte si vinisoare, se taie in rondele subtiri. Ceapa se taie pestisori, iar rosiile in felii rotunde. Ardeii si ceapa se aseaza in salatiera, se sareaza obisnuit si... »


  • Gogosari umpluti cu conopida


    Se pun la fiert 2 l de otet, 1 apa cu 2 cani de zahar, 2 linguri de sare, 4 -5 foi de dafin, 1 lingura de boabe de mustar, 1 lingura boabe piper negru. Gogosarii curatati se trec prin lichidul... »


  • Fasole verde la sticla


    Se curata fasolea de codite si de varfuri, se pune la fiert in apa care clocoteste. Se adauga sarea in timpul fierberii si se lasa pe foc pana cand se inmoaie fasolea. Se adauga rosiile decojite si... »


  • Delicat de casa


    Radacinile, frunzele si gogosarii se dau prin masina de tocat sau blender, rosiile prin separator. Se amesteca sarea cu uleiul si se pune compozitia in borcane mici si apoi se capseaza (eu am... »


  • Ghiveci de fasole


    Fasolea se spala se rup varfurile si apoi se rupe in bucati, rosiile se decojesc si se taie in cuburi mai mari, ardeii se taie cubulete sau fisii, verdeata se taie marunt; Se amesteca toate... »


  • rosii intregi in sos de rosii


    Se aleg rosii mari, coapte, crapate, sparte si se dau prin masina de curatat rosii in vederea eliminarii cojii si a semintelor. Acest suc se pune la fiert pana incepe si are consistenta unui sos.... »


  • Ketchup


    Rosiile se dau prin masina de rosii. Gogosarii se dau prin masina de tocat carne. Daca se face cu ardei capia, acestia se coc pe plita, se curata si apoi se dau prin masina de tocat. Mirodeniile,... »


  • Zacusca cu dovlecel


    Gogosarii si vinetele se coc, se decojesc si se tin la foc, pe aragaz, pe ochiul mare. Se pun intr-un vas mare (10 l). Ceapa se taie marunt si se da usor prin ulei incins, dar sa nu se rumeneasa.... »


  • Vinete cu ardei si rosii


    Ardeii rosii sint mai gustosi. Se pot intrebuinta si 2-3 gogosari. Se coc separat ardeii, vinetele si rosiile. Rosiile se coc la cuptor atit cit sa se moaie putin. Toate se curata de pielita si... »


  • Sos de ceapa


    Se da ceapa prin masina de tocat, apoi ardeii (gogosarii) care au fost spalati si curatati. Se pune la foc uleiul, cind este incins se pune ceapa, iar cind aceasta devine sticloasa se adauga ardeii... »


  • Zacusca de vinete si gogosari


    Se coc vinetele si gogosarii. Se curata si se toaca impreuna pe fund ( se pot toca numai vinetele iar gogosarii se taie felii). Se oparesc rosiile, se curata de pielite si se taie in sferturi. Se... »


  • Delicatese de legume


    Se spala separat legumele, se lasa sa se zvinta, apoi se taie in felii potrivit de subtiri. Se pregatesc sticle de 500 ml ori borcane de 400 ml, care au fost spalate si limpezite foarte bine, chiar... »


  • Trandafirata


    Speli petalele de trandafiri, apoi le pui intr-un vas si torni zahar peste ele. Le amesteci bine si mai torni putin zahar si deasupra sa ramana acoperite. Lasi vasul acoperit cateva zile, pana... »


  • Cocteil de rosii


    Stoarcem zeama din portocala, pe care o amestecam bine cu bautura de rosii si zeama de lamaie. Dupa care, adaugam uleiul de germeni de grau si le amestecam toate, foarte bine, cu blenderul. La... »


  • Coctail Virgin Mary


    Punem gheata in paharul musafirului si turnam zeama de lamaie, asezonam cu condimentele prscrise, dupa gust, apoi diluam cu suc de rosii. Amestecam foarte bine cu o lingura de bar, ornam cu frunza... »


  • Bloody Mary


    Se pune gheata in paharul clientului, se toarna vodca, suc de lamaie, se condimenteaza cu condimentele date, dupa gust. Se completeaza cu suc de rosii. Se amesteca bine cu lingura de bar, se... »


 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - SonometruDestinatii Vacante
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionatDestinatii Vacante



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda