Retete

  • Churros, eclero-gogoasa mexicana


    Separat se amesteca 10 g de zahar cu scortisoara ca sa aveti materia prima in care veti rostogoli " burtosii" . Acum va suflecati mansetele si treceti la treaba: se amesteca intr-o cratita apa,... »


    Churros, eclero-gogoasa mexicana
  • Doughnats (gogosi americani)


    Asa cum spune reteta, am pus jumatate din cantitatea de faina si restul ingredientelor. Am amestecat bine pana totul s-a omogenizat. Am adaugat restul de faina. Am transferat compozitia in alt vas... »


    Doughnats (gogosi americani)
  • Gogosi spiralate


    Puneti laptele, apa, untul, sarea si zaharul intr-o oala la fiert. Cand untul e topit si laptele fierbe aruncati faina dintr-o data si amestecati rapid pana aluatul se desprinde de pe vas si se... »


  • Bulgarasi de mere


    Merele rase (scurgeti zeama!) le-am amestecat cu biscuitii trecuti pe razatoarea mare (se fac ca un praf), 50 de grame de zahar pudra, ouale si aromele. Iese o compozitie ca de chiftelute, care se... »


    Bulgarasi de mere
  • Bomboane in cutie de miere


    Se incepe cu bomboanele. Cantitatea ingredientelor nu este specificata fiindca se decide de masa aluatului bomboanelor la creare. Fructele uscate se pun pentru o zi in alcoolul specificat la... »


  • Jeleu de zahar ars


    Se pune zaharul intr-un vas la foc mic si se lasa pana se topeste, amestecand cu o lingura din lemn. Se amesteca laptele cu galbenusurile, adaugandu-se si un pliculet de zahar vanilat. Se toarna... »


  • Kariokes


    Zdrobesc într-un castron feliile de paine prăjită. Pe foc facem siropul si il turnam peste pesmetul din castron. Adăugăm cuişoarele praf, nuca tocată nu foarte mărunt, kakao,... »


    Kariokes
  • Prune in otet


    Prunele spalate se asaza intr-un vas de portelan. Se fierbe apa cu zaharul, otetul, coaja rasa de lamaie si scortisoara. Se oparesc prunele cu acest sirop si se lasa sa se raceasca complet. Prunele... »


  • Frunze de vita de vie umplute cu orez


    Prepara umplutura amestecand 2 cani de orez crud, 1 cana de naut fiert si zdrobit, ½ cana de patrunjel tocat marunt, ½ cana de ceapa rosie tocata, 1 cana de rosii taiate cubulete, ¾ cani de ulei... »


  • Varza rosie cu mere


    Tocam varza sau o dam pe razatoare(eu o prefer mai grob taiata). Ceapa o tocam maruntel si o caramelizam împreuna cu zaharul în unt. Adaugam varza tocata.O lasam 5-10 minute la dunstuit cu capac,... »


    Varza rosie cu mere
  • Biryani de pui


    Biryani este o specialitate culinara des intalnita in Liban, India, dar si in tari din Orientul mijlociu. In functie de religia tarii se folosesc diferite tipuri de carne. Cea mai des intalnita... »


    Biryani de pui
  • Kofta (chiftele) tajine


    Amestecati toate ingredientele si cu mainile umede formati niste kofte(chiftele)si le dati o forma ca la mici,nu rotunda. Le prajim in ulei pina se rumenesc si le scoatem pe un servet de hirtie sa... »


  • Salona cu carne de vita


    Carnea se pune la fiert in apa si se fierbe ptr aproximativ o ora. Apoi se inchinde uleiul si se caleste ceapa pina devine maronie,se adauga doveleclul,morcovi,rosiile,bulionul si lamaitele uscate... »


    Salona cu carne de vita
  • Kibbe (chiftele) prajit


    Se bune burghulul intr-un castron, si peste se toarna 1/2 pahar de apa,se amesteca si se lasa 10-15 minute sa se umfle. Intre timp facem umplutura: se taie ceapa marunt si se caleste impreuna cu... »


    Kibbe (chiftele)  prajit
  • Moghrabieh (cus cus libanez)


    Intr-o tigaie punem 1 lingura de ulei. Lasam sa se incinga uleiul si adaugam semintele de pin. Le scoatem rapid ca sa nu se arda. Puiul se spala si se portioneaza, apoi se prajeste putin, fara... »


    Moghrabieh (cus cus libanez)
  • Tocana de carne de vanat cu mere


    Feliem carnea in fasii subtiri cat degetul si o prajim 2 minute in putin unt. Condimentam cu sare, piper, cuisoare si scortisoara. Turnam vinul rosu si acoperim, fierbem pana ce carnea devine... »


  • Piept de pui cu mar si ceafa afumata


    Se bat putin bucatile de piept de pui, se sareaza, se trece prin faina si se frige la foc mare. Bucatile de ceafa se pun intr-o tava si deasupra fiecarei bucati se pune cate o felie de piept de... »


  • Piept de pui cu prune


    Se taie pieptul de pui fileuri subtiri, se frige in ulei cu usturoi, se adauga merele taiate cubulete si prunele inmuiate in vin rosu, se condimenteaza si se prajesc impreuna. »


  • Porc cu mere si scortisoara la cuptor


    Pulpa de porc se spala, se curata si se taie in cubulete. Se pune la prajit in unt incins. Dupa ce s-a rumenit, se stinge cu zeama de oase, se adauga vinul si doua linguri de zahar si se lasa la... »


  • Porc cu pere si sos dulce


    Muschiul de porc se spala, se curata si se taie in cubulete. Acestea se prajesc in ulei, adaugand ceapa taiata solzisori, putina sare si boiaua de ardei. Se spala perele si se taie in sferturi,... »


 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - SonometruDestinatii Vacante
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionatDestinatii Vacante



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda