Retete

  • Cataif cu mere


    1. Merele se curata, se rad (feliute subtiri) si se calesc cu 150 gr zahar. Cand sant scazute se pune cam 1 lingura gris peste ele si se mai lasa putin pe foc. 2. Se iau de pe foc si se presara cu... »


    Cataif cu mere
  • Orez cu lapte, reteta egipteana


    Se pun la fiert la foc mediu ( cca30- 40 min) orezul sa fie bine fiert. Se adauga in acest moment cca 2 lingurite de maizena (amidon) diluat in apa, si un pic ( sau mai mult ) de smantana lichida.... »


    Orez cu lapte, reteta egipteana
  • Banane in aluat de cocos


    1. Se bate oul cu un praful de sare, se adauga zaharul (2-3 linguri), apoi laptele de cocos, lingurita de ginger, coaja de portocala. 2. Apoi se incorporeaza usor faina (150 g), amidonul si praful... »


    Banane in aluat de cocos
  • Budinca simpla de orez cu mere


    Orezul se spala bine si se lasa putin la inmuiat in apa clocotita, intre timp se curata merele de coaja si samburi, se taie felii. Intre timp se pregateste un vas termorezistent, se unge cu unt... »


  • Turta dulce


    2 oua si 2 galbenusuri se freaca cu mierea si 100g zahar pana se fac spuma, se adauga bicarbonatul stins, faina, scortisoara, se face un aluat potrivit d etare din care puteti face bilute de... »


    Turta dulce
  • Budinca de gris cu lapte


    Ungi in prealabil o tava cu unt. Se separa albusurile de galbenusuri. Se amesteca galbenusurile cu zaharul. Se pune la fiert laptele, se adauga grisul, se amesteca bine; cand a fiert se adauga... »


  • Budinca Diplomat


    Se unge cu unt o forma de budinca, se acopera fundul cu hirtie pergament si se umple cu cozonacul taiat in cuburi mici si cu stafide. Intr-un castron, se amesteca ouale, laptele, zaharul, romul si... »


  • Clafoutis de cirese


    Se scot samburii de la cirese. Intr-un vas de 30 cm, care s-a uns bine cu unt sau margarina UNIREA se aseaza ciresele, formandu-se un strat. Se presara 100 de g din zaharul tos deasupra cireselor.... »


  • Clatite cu mere si nuci


    Se prepara un sirop din cacao, 1 lingura de zahar, rom si 1 ceasca de apa. La sfarsit, dupa ce a fiert, se adauga nucile si se lasa sa se raceasca. Merele se rad pe razatoarea mare, se pun cu... »


  • Supa dulce


    Rosiile taiate in bucati se pun la fiert in apa cu cepele taiate pestisori, sare, scortisoara si zaharul. Dupa ce au fiert se dau prin sita si se adauga vinul fiert separat in care s-au pus... »


  • Orez


    Se fierbe orezul cu apa si sare 10 min. Se adauga laptele, coaja de scortisoara si se fierbe incet, cu capacul deasupra 30 min. Se raceste si se adauga zaharul. Inainte de a se servi se amesteca cu... »


  • Budinca de vin ornata cu frisca


    Se freaca 35 gr. zahar cu galbenusurile pina se face spuma. Se adauga 50 gr. pesmet si albusurile batute. Se pune la cuptor intr-o forma unsa cu unt si presarata cu restul de pesmet. Dupa ce se... »


  • Budinca de orez cu mere si stafide


    Orezul se fierbe in apa impreuna cu putina sare si 4 linguri de zahar. Merele se decojesc si se rad pe razatoarea mare. Apoi se amesteca cu 4 linguri de zahar si se dau la rece cca 30 min. Se ia o... »


  • Budinca de chifle cu mere


    Se amesteca intr-un castron ouale, putina sare, zaharul, scortisoara si laptele; se adauga chiflele taiate patratele si se lasa sa se inmoaie bine. Intre timp se rad merele curatite de coaja si se... »


  • Budinca de piine cu mere


    Se moaie franzela in lapte si se stoarce; se freaca untul spuma, se adauga zaharul, galbenusurile, miezul de franzela, scortisoara si se amesteca bine. Se adauga albusurile spuma, coaja de lamiie... »


  • Galuste cu caise


    Brinza se amesteca impreuna cu faina si ouale si se se lasa sa stea 20 min. Se spala caisele, se sterg si se cresteaza, se scot simburii si in locul lor se strecoara in fiecare caisa cite o... »


  • Desert din mere cu chifle


    Se inmoaie chiflele in laptele indulcit cu jumatate din cantitatea de zahar si cu zaharul vanilat. Merele curatate de coaja se taie in felioare subtiri, se inabusa in untul incins, impreuna cu... »


  • Supa de mere


    Se spala merele, se scot simburii si se taie felii, se lasa la fiert in apa cu delikat si cozile de la patrunjel tocate circa 10 minute. Se adauga zahar si scortisoara. Optional se poate adauga un... »


  • Budinca de gris cu mere


    Laptele se pune la fiert impreuna cu 100 gr zahar, zaharul vanilat si cu foarte putina sare. Dupa ce a fiert se toarna grisul in ploaie si se amesteca mereu pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit, se... »


  • Budinca de orez cu mere


    Orezul se fierbe in lapte cu putina sare si se adauga 100 gr zahar si zaharul vanilat, spre sfarsitul fierberii. Se lasa la racit. Separat, intr-un alt vas se freaca untul impreuna cu galbenusurile... »


 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - SonometruDestinatii Vacante
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionatDestinatii Vacante



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda