Retete

  • Sos Remoulade


    Oul se toacă mărunt, castraveţii se curăţă de coajă şi seminţe, apoi se taie marunt şi se scurg de zeama. Se amestecă maioneza cu muştarul, oţetul, castraveţii, oul, patrunjelul,... »


  • Ciorba de miel


    Pentru o ciorbă de 3-4 l, este suficient capul, dacă acesta este întreg, cu puţin gît şi capetele osoase ale pulpelor, sau circa 1/2 kg altă carne cu mai mult os (piept). Capul... »


  • Cremvursti cu maioneza


    Maioneza cu mustar, sare si zeama de lamaie, ca sa fie putin mai picanta se subtiaza cu vinul si se aromeaza cu tarhon. Cremvurstii se introduc in apa clocotita (cat sa-i cuprinda) si fara sa mai... »


  • Salsa verde - sos mexican


    Se toaca telina, cartoful, ridichea, usturoiul si ceapa, foarte marunt. Uleiul se adauga treptat ca la maioneza. Se adauga sare, piper, si otet. Se mai poate adauga suc de lamaie in loc de otet,... »


  • Salata dobrogeana


    Se curata ceapa, se taie felii foarte subtiri si se pune intr-un castron; castravetii se curata de coaja, se taie felii si se pun peste ceapa; rosiile se spala si se taie felii potrivite, ardeii... »


  • Ciorbă de pui cu tarhon


    Asta-i o ciorbă atât de simplă încât o poate face şi o studentă la violoncel, pe reşoul din camera de cămin (aud totuşi că mai nou unele... »


    Ciorbă de pui cu tarhon
  • Chifteluţe mexicane


    Iată gustarea ideală pentru un cocktail!Ingrediente: 1 kg carne de porc, tocată1 ceapă mare2 ouă1 roşie mare2 caţei de usturoi2-3 ardei iuţi (chilli)1 morcov... »


    Chifteluţe mexicane
  • Miel cu lamaie si masline


    Este o reteta orientala de preparare a carnii de miel. Rezultatul este delicios, dar mai ales inedit.Ingrediente: doua pupe de miel, 150 mililitri de vin alb sec, 10 legaturi de ceapa verde, 10... »


    Miel cu lamaie si masline
  • Cartofi cu masline (vegetarian, de post)


    Cartofii pun in evidenta savoarea maslinelor.Ingrediente: patru cartofi rosii, 100 de grame de masline verzi, 50 de grame de masline negre (fara samburi), o legatura de marar, cateva fire de... »


    Cartofi cu masline (vegetarian, de post)
  • Salata calda de cartofi cu hrean si migdale


    In fapt, este un fel de mancare. Cartofii si migdalele sunt o sursa excelenta de calciu pentru cei care tin o dieta vegetariana. Ingrediente: o radacina de hrean, doua cepe rosii, 100 de grame de... »


    Salata calda de cartofi cu hrean si migdale
  • Salata Nicoise - cea mai buna salata


    Salade Nicoise este preferata de cei din zona mediteraneana. Poate fi servita simpla sau impreuna cu felii de paine cu usturoi. Ingredientele sunt pentru 4-6 portii. Timp de preparare: 15... »


    Salata Nicoise - cea mai buna salata
  • Verdeturi proaspete, toata iarna


    Plec de la vorbele bunicii si dau mai departe sfaturile ei. Nimic nu se compara cu aroma patrunjelului proaspat in supa, in ciorba sau in mancare. Ce sa mai vorbim despre leustean, fara de care... »


    Verdeturi proaspete, toata iarna
  • Bucataria fara foc, o solutie naturista


    Despre cereale, fructe, nuci si zarzavaturi, se spune ca sunt dieta aleasa de Dumnezeu pentru oameni. Acestea, pregatite in mod cat mai simplu si natural (fara foc), sunt cele mai sanatoase si mai... »


    Bucataria fara foc, o solutie naturista
  • Castraveti in saramura cu hrean


    Poti incerca si varianata cu hrean sau pe cea cu plante aromate.Ingrediente: 5 kg castraveti, o legatura de marar uscat, cinci - sase radacini de hrean potrivite, apa, sare (proportia este de o... »


    Castraveti in saramura cu hrean
  • Meniu de toamna


    Toamna este perioada in care intrebarea "ce gatesc azi?" nu exista. Cu o singura conditie: sa treci prin piata, macar o data pe saptamna. Ca dovada ca se poate, dar si ca o provocare iti... »


    Meniu de toamna
  • Perisoare de pui cu tarhon


    Aroma dulce mentolata a tarhonului merge de minune alaturi de perisoarele de pui.Ingrediente: doi piepti de pui, doi morcovi, trei cepe rosii, un catel de usturoi, patru-cinci rosii, doua legaturi... »


    Perisoare de pui cu tarhon
  • Pui italienesc (Parmigiana)


    O specialitate de care te vei indragosti. Ingredientele sunt calculate pentru sase portii.Ingrediente: un piept de pui mare, trei-patru gogosi de mozzarella, jumatate de cana de lapte, cateva... »


    Pui italienesc (Parmigiana)
  • Salata de fasole boabe


    Iti recomand sa folosesti fasole gata fiarta. Alege doua tipuri de fasole: alba si rosie, alba sau pestrita.Ingrediente: - 500 grame fasole de doua tipuri fiarta, - trei fire tinere de praz, - suc... »


    Salata de fasole boabe
  • Pepene cu mozzarela


    Pepenele galben, ca oricare alt fruct galben si dulce (caise, piersici, mere), se combina excelent cu branzeturile.Ingrediente: un pepene galben potrivit, 250 grame mozzarella, patru linguri de... »


    Pepene cu mozzarela
  • Branza cu verdeturi


    Se prepara usor si rezista la frigider doua-trei zile. Este excelenta la masa de dimineata, dar si pentru pachetelul de la serviciu.Ingrediente: 300 grame urda (sau telemea noua de vaca), 50 grame... »


    Branza cu verdeturi
 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - SonometruDestinatii Vacante
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionatDestinatii Vacante



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda