Retete

  • Cotlet in vin alb


    Cotletul taiat felii se sareaza, se pipereza, se presara cu boia de ardei si apoi se unge cu pasta de usturoi (usturoi strivit in prealabil). Se aseaza feliile una peste alta si se lasa la rece... »


  • Curcan la cuptor


    Curcanul se curata, se spala, se freca cu sare si boia, se presara cu piper. In interiorul curcanului se introduc merele intregi, curatate de coaja. Untura se topeste si calduta se amesteca cu vin... »


  • Friptura de porc la tava cu varza calita


    Se spala carnea, se scurge si se pune intr-o tava, cu ulei, supa si sare. Spre sfirsitul inabusirii se adauga condimentele si se stropeste carnea cu vin. Cind carnea este bine patrunsa se scoate,... »


  • Piept de pui cu smantana


    -Se pune un pic de unt in tigaie si cind s-a topit, se pune o ceapa taiata marunt. -Cind ceapa e un pic calita se pun feliile de piept de pui sa se rumeneasca pe o parte si pe cealalta parte,... »


  • Cartofi gratinati cu branza si smantana


    Se fierb cartofi intregi in coaja dupa ce au fost spalati bine. Se lasa un pic dupa ce au fost scosi de la fiert, se curata de coaja, se taie felii (rondele) nu prea groase. Aveti nevoie de un vas... »


  • Zacusca de gogosari cu vinete


    Vinetele se coc, se curata si se toaca. Gogosarii se spala, se curata de cotoare si seminte si se dau prin masina de tocat (cruzi). Se amestecã intr-o cratita vinetele, gogosarii, uleiul,... »


  • Sufle de ciocolata cu rom


    Se amesteca malaiul cu putin lapte intr-o craticioara. Restul de lapte se pune pe foc cu esenta de vanilie, si cand da in clocot, se incorporeaza malaiul cu lapte. Se freaca bine galbenusurile cu... »


  • Pere la cupa


    Crema - Puneti laptele pe foc. Frecati - intr-un castron - oul intreg, galbenusurile si zaharul, pana ce incep sa se albeasca, dupa care adaugati faina si apoi laptele cald, amestecand intruna.... »


  • Tarta Queen Mary


    1. Se porneste cuptorul la treapta maxima. Se unge o forma rotunda de tarta (22 cm) cu unt topit. Se intinde aluatul astfel, incat sa acopere fundul si peretii formei (marginile care ies inafara se... »


  • Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor cu sos alb


    Cele trei componente ale retetei se prepara in urmatoarea ordine: 1. Sosul alb: faina se amesteca cu apa astfel incit sa aiba consistenta unei smintini ceva mai subtire. Se fierbe amestecul pina... »


  • Sos tomat


    Se dizolvă pasta de roşii în sucul de roşii şi se fierbe circa 10 minute. Se adaugă vinul, zahărul, cimbrul şi sarea continuând fierberea pînă când scade... »


  • Pulpa de porc la cuptor


    Carnea avand o pelicula de 1 cm de grasime se sareaza si se lasa o jumatate de ora la temperatura camerei. Se asaza in tava cu doua-trei linguri de ulei si cam tot atata apa si vin; se presara,... »


    Pulpa de porc la cuptor
  • Musaca de vinete


    1.Vinetele se spala, se taie pe grosime in felii de 1 cm si se pun intr-un castron. Se presara cu o lingurita de sare, se amesteca si se lasa cca 30 minute sa-si lase zeama. Apoi, se spala bine in... »


  • Mititei


    Carnea si seul se trec prin masina de tocat de 3 ori. Usturoiul se zdrobeste impreuna cu o lingurita rasa de sare, cu dosul unei linguri, adaugand 200 ml apa calduta si amestecand bine. Apoi, se... »


  • Friptură de iepure


    Carnea, curatata de pielite, se aseaza intr-o tava sau cratita potrivita cu marimea ei, pe un rind de rondele de morcov, patrunjel, telina si ceapa, taiate de 1 cm grosime, se unge bine cu grasimea... »


  • Tochitură dobrogeană


    Se ia carnea, de preferinta proaspata si de o culoare roz-deschis, se taie in cubulete ca pentru a fi tocata. Usturoiul se curata si se taie fiecare catel in feliute subtirele, nu pe lung, ci de-a... »


    Tochitură dobrogeană
  • Fasole batuta


    Se pune fasolea in apa rece cat s-o acopere de cu seara. Daca nu este pusa la inmuiat timpul de fierbere se dubleaza, chiar tripleaza. Se pune fasolea la fiert. Se lasa sa clocoteasca 10... »


  • Gulaş unguresc


    Se spala carnea, se zvanta, se taie bucati potrivite (ca pentru o tocana obisnuita), se pipereaza. Se curata ceapa si usturoiul. Ceapa se taie in sferturi mici, usturoiul in feliute. Se pune untul... »


  • Pasta con funghi


    Se toaca ceapa marunt si se caleste putin.Se taie feliute ciupercile si se pun peste ceapa si se lasa la foc pana sunt facute, se vede pt. ca se inmoaie. Intr-o cratita se pun 2 litri de apa cu o... »


  • Salata de vinete cu maioneza


    Se coc vinetele pe o tava, se curata si se piseaza cu furculita apoi se pun intr-un bol. Se fierbe un ou dupa care galbenusul oului fiert si al celui crud se amesteca cu o lingurita de mustar pt a... »


 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - SonometruDestinatii Vacante
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionatDestinatii Vacante



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda