Retete

  • Shakshuka


    Aceasta este o reteta traditionala israeliana, foarte usoara. Rosiile se dau pe razatoare. Ceapa se taie pestisori si se caleste in ulei pana devine aurie, apoi se adauga sucul de rosii, ardeiul si... »


  • Mancarica de vinete


    Se aleg vinete potrivite care se curata de coaja, se taie rondele, se presara cu sare si se lasa la scurs intr-o sita. Intre timp se taie ceapa marunt, morcovul si patrunjelul in rondele subtiri.... »


  • vinete cu sos de rosii si usturoi


    Se iau citeva vinete, se spala, se taie felii si se pun intr-o cratita cu apa care colocoteste. Se lasa 5-10 minute. Se scurg si se prajesc in ulei. Separat se face un sos de rosii »


  • Tocanita de legume cu pulpe de pui


    Se spala legumele, se curata coaja de la cartofi si vinete si se curata de seminte gogosarii. Intr-o tava, se pune untul sau margarina si se topeste la foc mic pe flacara de la aragaz timp de 1... »


  • Deliciul lui Budha


    Telina si morcovul se taie pai, ardeii - carouri mari, ciupercile, daca sunt mici, se lasa intregi; cele mari - se taie in jumatate. Ceapa se despica in patru (nicidecum mai marunt). Intr-o tigaie... »


  • vinete la cuptor


    Se coc vinetele ca pentru salata, se curata si se rup in fisii. Separat se coc si ardeii, se curata si se rup in fisii. Intr-o cratita sau vas termorezistent, se pune un rind de felii de rosii,... »


  • Telina cu masline si sos


    Se spala ceapa, se curata si se da pe razatoare. Se caleste apoi 1 minut in tot uleiul, la foc mic. Peste ceapa se pune telina taiata betisoare (de 1 cm grosime si de 4-5 cm lungime), se lasa 2-3... »


  • Ardei umpluti cu vinete


    Se spala ardeii si se curata de seminte. Se taie in jumatati pe lung. Din vinete se face o salata obisnuita. Se potriveste salata de sare, piper, se adauga mujdeiul, apoi se combina cu ouale batute... »


  • Dovlecei umpluti - fara carne


    Se spala si se curata dovleceii, se taie in jumatati pe lungime si se scobesc de miez. Se calesc 2 minute,in putin ulei, morcovii si telina curatate si rase pe razatoarea mare, se adauga ceapa... »


  • Tocanita greceasca de legume(Turlu)


    Se taie vinetele de-a lungul in feliute,la fel si ardeii. Se prajesc in ulei pana se rumenesc,se scot pe foi de hartie de bucatarie(sau servetele)sa absoarba surplusul de ulei. Intr-o cratita se... »


  • Fiesta de legume pane


    Conopida, brocoli,cartofii si morcovii se pun la fiert in apa cu sare si se lasa nu prea mult, legumele trebuind sa fie "al dente"; se scot si se lasa la scurs si racit. Cartofii se taie felii... »


  • vinete umplute


    1)se taie vinetele in doua si se pun in apa fierbinte si sarata ( eu le fierb cam 10 min la foc mic) 2) se scoate miezul de vinete cu grija si apoi se storc bine 3)se pune painea painea imuiata(... »


  • Mancare de vinete Aliss


    Se taie vinetele rondele, ceapa si ardeiul se taie solzisori iar rosiile cubulete mici. Se pune uleiul intr-o tigaie mare la incins si se adauga vinetele, se amesteca cu o lingura de lemn pana se... »


  • Tarta cu ceapa caramelizata


    Se incalzeste cuptorul la 190* C. Se intinde aluatul astfel incat sa acopere o forma de tarta (cca 20 cm diametru) si se da forma da tarta cu aluatul la frigider 10 minute. Se acopera cu folie de... »


  • vinete cu parmezan


    Se incalzeste cuptorul la 180*C. Se spala vinetele, se taie felii groase de aproximativ 1 cm, se sareaza, se lasa la scurs 20 de minute si se sterg cu hartie de bucatarie. Se bat ouale. Se pune... »


  • SPANAC A LA COMTESSE


    Spanacul se fierbe in apa cu putina sare, se scurge si se toaca marunt. Ouale se fierb tare. Intr-un vas, galbenusurile se freaca spuma cu untul. Spanacul se pune intr-o cratita cu supa de carne si... »


  • vinete umplute


    Vinetele se spala, se taie in jumatati pe lungime, se presara cu sare pe partile cu miez si se lasa scurs, 30 minute. Se spala si se fierb numai 5 minute, apoi se lasa la scurs. Se scoate miezul cu... »


  • Crochete de broccoli cu ceapa rosie


    Cartofii fierti in coaja se curata si se zdrobesc. Se amesteca cu buchetelele de broccoli calite in ulei, ouale, pesmetul si condimentele (sare, piper si nucsoara). Se pune compozitia pe planseta,... »


  • Piept de pui cu legume si bacon


    Pieptul de pui dezosat se taie in bucati groase si se aseaza pe o hartie staniol, unsa cu unt. Fiecare bucata de piept se aseaza pe hartia staniol care este mai mare pt. a putea fi impachetat.... »


  • Tocanita cu vinete


    1.Se sareaza vinetele si se lasa cca. 20 min. Se caleste in ulei, o lingura de usturoi. Se adauga rosiile, bulionul, foaia de dafin si se fierbe 20 min. Se adauga sare, piper si zahar. 2.Se sterg... »


 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - SonometruDestinatii Vacante
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionatDestinatii Vacante



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda