Retete

  • vinete umplute (Karniyarik)


    Vinetele se curata o fasie da, una nu, se scufunda in apa in care se pune 1 lingurita de sare, se lasa 15 min. in apa cu sare. Se scot, se sterg cu servetel presand usor, apoi se prajesc in tigaie... »


    Vinete umplute (Karniyarik)
  • Musaca de vinete


    1. Se toaca ceapa 2. Se caleste ceapa in ulei, la foc mediu 3. Cand este galben-aurie se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca 4. Vinetele se curata de coaja 5. Se taie vinetele in rondele... »


    Musaca de vinete
  • Dovlecei cu masline


    Dovleceii (in coaja) se spala, se sterg si se taie in felii de 1 cm grosime. Se presara cu zeama de lamiie, sare si piper, se trec prin faina si se prajesc in ulei incins pe ambele parti. Se scot... »


  • vinete evantai cu rosii si mozzarella


    Vinetele se spala si se taie, pe lungime, felii de cca 1 cm grosime, fara sa se desprinda cotorul. Fiecare felie obtinuta se unge pe ambele parti cu pesto (eu mi-am facut pesto din patrunjel.era... »


    Vinete evantai cu rosii si mozzarella
  • Tarta de vara


    1. Vinetele se taie cubulete, se "stropesc" un pic cu sare si se dau la o parte. 2. Intre timp tocam ceapa marunt, rosiile si dovleceii cubulete. 3. Vinetele se trec pe sub un jet de apa rece si... »


    Tarta de vara
  • Placinta cu vinete


    1. Se coc vinetele si apoi se curata de coaja. 2. Se lasa sa se scurga zeama amara si apoi se toaca cat mai marunt. 3. Se curata ceapa, se taie marunt si apoi se caleste in ulei fierbinte. 4. Cand... »


  • Musaca de vinete si cartofi


    Cartofii, spalati si curatati in prealabil se taie in felii subtiri, se asezoneaza cu sare si piper si se pun in tava, unul langa altul. Se stropesc cu putin ulei de masline si se pun in cuptorul... »


     Musaca de vinete si cartofi
  • Zucchini a la Maya


    Patrunjelul, usturoiul, sarea si piperul se pun în mojar si se piseaza. Se adauga uleiul de masline si se piseaza/amsteca . Zucchinii se taie felii subtiri si se amesteca cu sosuletul din mojar.... »


    Zucchini a la Maya
  • Straturi de legume (musaca)


    1. Se unge o tava cu ulei si se aseaza un strat de rondele de cartofi, apoi unul de rosii (puteti aseza in ce ordine vreti, parerea mea e ca e bine ca primul strat sa fie cel de cartofi ca sa poata... »


    Straturi de legume (musaca)
  • Crema de dovleac cu castane


    Am prăjit un pic o ceapă mică şi un căţel de usturoi. Am adăugat dovleacul sau bostanul tăiat bucăţi şi am mestecat un pic. Am acoperit cu supă şi am lăsat să fiarbă. Intre timp,... »


    Crema de dovleac cu castane
  • Sparanghel nobiliar


    Sparanghelul alb se spala, se curata si i se taie capetele. Intr-o oala se incinge 1 lingura de ulei de masline, sparanghelul se perpeleste usor si apoi se stinge cu vin spumant. Se adauga sare si... »


  • Legume la gratar marinate


    Incingeti gratarul si feliati legumele. Circa 5 milimetri. Daca faceti cartofi ceva mai subtiri. Pana se grileaza legumele, preparam saramura. Se zdrobesc cateii de usturoi si se freaca pasta cu... »


    Legume la gratar marinate
  • Tocanita cu ceapa


    Se curata ceapa si se taie pestisor,se caleste pana ce devine sticlos, condimentele, ardeiul gras, rosiile, usturoiul si punem si apa sa se fiarba. Cand se inmoaie ceapa, dizolvam faina cu putina... »


  • Praz umplut


    1. Dupa ce curatati prazul de toate cele, taiati bucati de cca 10 cm pe care le goliti de "continut". Adica, ajutati de coada unei furculite (am folosit eu), impingeti in afara miezul prazului, in... »


    Praz umplut
  • Musaca de legume


    O jumatate de kilogram de carne tocata impreuna cu putina nucsoara, un pic de scortisoara, ceva chimen, sare, piper si o capatana de usturoi pisat se amesteca bine, bine. Am tocat o ceapa si am... »


    Musaca de legume
  • Mincare de patlagele vinete


    Trei patlagele vinete de marime potrivita se taie rondele se pun citeva minute in apa clocotita sarata, se scot si se lasa 20 minute sub presa. Dupa ce apa din ele s-a scurs se dau rondelele prin... »


  • Drob vegetarian


    2 legaturi ceapa verde cu tot cu cozi taiate subtirel,2 legaturi marar, 1 legatura patrunjel taiate marunt, se pun intr-un castron, se sareaza, se adauga 1lingurita delikat, juma lingurita piper,... »


  • Conopida gustoasa


    In prepararea acestei retete sunt 3 etape. Prima etapa consta in pregatirea pane-ului si anume: Mixezi faina, amidonul, apa minerala impreuna cu semintele de coriandu macinate a.i sa nu faci... »


  • Praz cu masline si carnati


    Pun prazul la calit in ulei de masline pana se rumeneste nitel, adaug o cutie de rosii tocate si, daca e cazul apa. Pun un pahar de vin (alb sau roze) si las sa fiarba. Daca am masline din alea... »


    Praz cu masline si carnati
  • Miel cu ciuperci


    Spalam carnea, o frecam cu otet si o taiem bucati. Curatam prazul si ceapa. Le tocam rondele subtiri. Curatam usturoiul si il zdrobim putin cat sa isi la lase aroma. Punem untul la incins si calim... »


 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - SonometruDestinatii Vacante
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionatDestinatii Vacante



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda