Retete

  • Salata de varza rosie


    Taiati varza fin , fin,cat de subtire puteti. Eu o amestec (frec) cu sare si zahar dupa gust. Nu cantaresc,dar pun putin mai mult, pentru ca varza mai trage din ele. Dupa o ora, pun otet, boabe de... »


  • Usturoi conservat cu ulei de masline aromat


    Se curata cateii de usturoi , intr-o cratita cu fundul gros . Se adauga dafinul, rozmarinul, ardeii iuti si piperul, se amesteca bine si se toarna suficient ulei de masline ca sa acopere usturoiul.... »


  • Salata asortata


    Gogonelele, ardeii kapia si ceapa se taie "pestisori". Se oparesc (doar gogonelele si ceapa) in 3 l. apa cu 2 lingurite de sare. Vinegreta se face separat, din 0,5 l. apa, 0,5 l. otet, 250 g.... »


  • Salata pentru friptura


    Se spala gogosarii, se desfac si se taie julien. Se pune uleiul intr-o cratita de 4-5 kg si se pun 3-4 miini de gogosar care se calesc si se scot in alt vas. In vasul cu ulei se pune mustarul si se... »


  • Zacusca cu dovlecel


    Gogosarii si vinetele se coc, se decojesc si se tin la foc, pe aragaz, pe ochiul mare. Se pun intr-un vas mare (10 l). Ceapa se taie marunt si se da usor prin ulei incins, dar sa nu se rumeneasa.... »


  • vinete cu ardei si rosii


    Ardeii rosii sint mai gustosi. Se pot intrebuinta si 2-3 gogosari. Se coc separat ardeii, vinetele si rosiile. Rosiile se coc la cuptor atit cit sa se moaie putin. Toate se curata de pielita si... »


  • Sos de ceapa


    Se da ceapa prin masina de tocat, apoi ardeii (gogosarii) care au fost spalati si curatati. Se pune la foc uleiul, cind este incins se pune ceapa, iar cind aceasta devine sticloasa se adauga ardeii... »


  • Zacusca de vinete si gogosari


    Se coc vinetele si gogosarii. Se curata si se toaca impreuna pe fund ( se pot toca numai vinetele iar gogosarii se taie felii). Se oparesc rosiile, se curata de pielite si se taie in sferturi. Se... »


  • Delicatese de legume


    Se spala separat legumele, se lasa sa se zvinta, apoi se taie in felii potrivit de subtiri. Se pregatesc sticle de 500 ml ori borcane de 400 ml, care au fost spalate si limpezite foarte bine, chiar... »


  • Bautura de capsune cu alcool


    Capsunele se spala, li se inlatura coditele si se scurg apoi de apa. Se adauga zaharul, se amesteca bine, dupa care se pune compozitia la rece pentru 12 ore. Se amesteca apoi pe rand cu vinul... »


  • Bautura cu ananas si alcool


    Fructele de ananas se scot din compot si se toarna peste ele coniacul, vinul, zahar dupa gust si sucul de compot. Se amesteca compozitia si se pune la rece. »


  • vin fiert


    Vinul se amesteca impreuna cu apa si zaharul. Se adauga scortisoara dupa care se pune la fiert aproximativ 1 minut. »


  • Cruson de capsune


    Capsunele se spala, se curata de codite si se amesteca intr-un vas impreuna cu mierea si zeama de lamaie. Se lasa la frigider pentru aproximativ 2 ore, apoi se toarna peste ele vinul si se mai lasa... »


  • Cruson de zmeura


    Se spala zmeura si se pune intr-un vas impreuna cu zeama de lamaie si mierea. Se pune vasul la rece pentru 2 ore, dupa care se toarna peste zmeura, vinul si se lasa din nou la rece pentru o ora. Se... »


  • Oua cu vin


    Se bat doua oua cu zahar, dupa gust, se adauga coniacul si vinul rosu. »


  • Sodou de vin rosu


    Se fierbe vinul impreuna cu o jumatate de lingurita de scortisoara pisata si putina coaja de lamaie. Se spumuieste vinul si se trage vasul de pe foc dupa 5 minute de fierbere la foc mic. Separat,... »


  • vin de visine


    Se spala fructele, se curata de codite si se pun intr-un vas mare de sticla acoperite cu zahar. O lingura de zahar se freaca impreuna cu drojdie de bere cat o nuca, pana cand aceasta devine... »


  • Sirop de zmeura


    Se pregateste la fel ca siropul de capsuni. Pulpa fructelor se foloseste pentru pregatirea unui vin de vara. La strecuratul fructelor pline de seminte cum sunt capsunile, fragii si zmeura, tifonul... »


  • Sirop de fructe in amestec


    Se curata fructele, se spala si se zdrobesc cu mana. Se lasa la rece 10 ore, dupa care se pune amestecul de fructe intr-un tifon intins deasupra unei oale cu gura larga. Se leaga tifonul dupa ce... »


  • Bautura „Ohio Black Beauty”


    Se pune gheata in pahare, se toarna peste gheata: rom, Baccardi, vin rosu si sampanie. Se orneaza cu umbrelute. »


 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - SonometruDestinatii Vacante
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionatDestinatii Vacante



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda