Retete

  • Salau cu ciuperci


    Se curata salaul si se taie bucati. Ciupercile se spala si se taie felii, se pun la fiert alaturi de ceapa taiata marunt, adaugand 1 lingura de ulei. Se lasa sa fiarba pina ce apa lasata de... »


  • Eclere cu crema de vanilie


    -Pentru coji: Se fierbe apa cu uleiul si sarea se adauga faina in bloc si se amesteca,se lasa sa se racoreasca si se adauga ouale unul cate unul pana se incorporeaza toate.Se torn cu ajutorul unui... »


  • Ciuperci murate


    Se aleg ciuperci mici, rotunde si inchise. Trebuie sa fie proaspete. Dupa ce se rup coditele, se freaca cu putina sare (20 gr. sare la 1 kg. ciuperci). Se spala apoi usor in apa cu putin otet.... »


  • Ciuperci cu maioneza


    Dupa ce s-au curatat, ciupercile se fierb acoperite, circa 30 minute, in 1/4 l apa clocotita, impreuna cu o lingurita rasa de sare, o foaie de dafin, 50 ml vin alb sec, pina cind se moaie bine,... »


  • Cod cu legume


    1.Taiati fileurile de cod in forma de dreptunghi 2.Topiti margarina intr-o tigaie mare. Gatiti telina si ceapa pana cand ceapa devine transparenta) Adaugati cartofii, morcovii, apa, sarea si... »


  • Chiftelute de peste cu ciuperci


    Se scot fileurile pestilor si se trec de doua ori prin masina de tocat impreuna cu painea inmuiata in lapte si stoarsa bine. Se taie marunt ceapa, se caleste in ulei si jumatatea din cantitate se... »


  • Cornulete fragede


    Se freaca untul spuma, se toarna laptele in care s-a dizolvat drojdia de bere, se amesteca putin, se adauga otetul si iar se amesteca. Se toarna faina, se framanta pana devine un aluat potrivit si... »


  • Salata turceasca


    Se coc ardeii si vinetele, se curata si se toaca marunt; Se amesteca si rosiile taiate, se bate cu ulei apoi se adauga usturoiul, sarea, otetul su uleiul. Se consuma dupa ce a stat 30 min. la... »


  • Fasole verde cu usturoi


    Se curata fasolea, se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare; Dupa fierbere se scurge, se lasa sa se raceasca si se taie in bucati de cca 4 cm lungime; Separat se prepara un sos de... »


  • Spanac piure


    Se aleg frunzele fragede, se taie coditele si se spala foarte bine sub jet de apa; Pentru a-si pastra sarurile minerale si vitaminele, se opareste inainte de a fi pus la fiert;  Se pune... »


  • Bulz dacic


    Mamaliga se fierbe, mai groasa, se modeleaza, cu mainile umede de zer, cuprinzand in interior branza si untul. Se coc pe jar sau in cuptor pana ce devine usor crocanta la suprafata si branza se... »


  • Salata de andive


    Andivele se curata cu atentie de frunzele exterioare si eventualele impuritati, se spala repede sub un jet puternic de apa (altfel devin amare), se taie in cuburi potrivite, se sareaza si apoi se... »


  • Rata in cinci culori


    Se taie pieptul de rata in felii de 0,5 cm latime. Se pun feliile intr-un castron impreuna cu sosul de soia , vinul de orez , amidonul , uleiul de susan si condimentele . Se amesteca bine,... »


  • Salau in sos de unt cu lamaie si rozmarin


    Pestele se sareaza si pipereaza pe ambele fete,dupa gust,se stropeste cu lamaie si se lasa la macerat o jumatate de ora.Se da apoi prin faina pe ambele parti.Se incinge bine uleiul si se prajeste... »


  • creveţi în 2 culori cu legume


    Se decortichează creveţii şi se curaţă de intestine si dacă aveţi creveţi gata prajiţi şi/sau congelaţi cu atât mai bine. Se pun creveţii decorticaţi într-un castron... »


  • CIUPERCI CU MAIONEZA


    Dupa ce s-au curatat, ciupercile se fierb acoperite, circa 30 minute, in 1/4 l apa clocotita,impreuna cu o lingurita rasa de sare, o foaie de dafin, 50 ml vin alb sec, pina cind se moaie bine,apoi... »


  • Fasole verde cu usturoi


    Se curata fasolea, se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare; Dupa fierbere se scurge, se lasa sa se raceasca si se taie in bucati de cca 4 cm lungime; Separat se prepara un sos de... »


  • Rosii umplute cu vinete


    Spalam rosiile si cu un cutit cu zimti, taiem un capacel la partea de sus a fiecarei rosii, iar cu o lingurita scoatem miezul. Umplem fiecare rosie cu salata de vinete si acoperim cu capacelul pe... »


  • Salata de vinete


    Se spala bine vinetele si se usuca pe un servet de hartie. Dupa spalarea initiala a legumelor (valabil si pentru ardeii copti), apa nu mai trebuie folosita, pentru a pastra aroma deosebita de fum.... »


  • Spirale cu ciuperci


    Rumeniti putin in ulei de masline (doua linguri) ceapa si usturoiul (tocate), adaugati ciupercile, 4 linguri de vin alb, sarea si piperul si lasati sa se evapore la foc mic. Completati cu rosiile... »


 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - SonometruDestinatii Vacante
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionatDestinatii Vacante



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda