Retete
-
Pentru astazi, iti recomandam ceva mai dietetic si altfel. Reteta de dovlecel umplut are avantajul ca este usoara si poate fi gustata si de persoanele care tin regim. Totul este sa ai la indemana... »
-
Preparat traditional grecesc, Tzatziki se serveste in Grecia cu paine taraneasca si drept garnitura la vinete, dovlecei prajiti sau la peste la gratar.Ingrediente si cantitati:2 castraveti mari,... »
-
Fierbem din oase zeama. Prajim in untura ceapa rosie taiata marunt, adaugam toata carnea taiata cubulete, adaugam sare, piper, turnam putina zeama de oase si fierbem pana carnea devine fiarta pe... »
-
Lasam peste noapte fasolea la umflat in apa.
Punem a doua zi la fiert ciolanul cu zarzavaturile taiate in patru in atata apa cat sa le acopere. Cand carnea se desprinde de pe os, se scoate... »
-
In amestecul de ulei si unt preincalzit calim ceapa pana devine aurie. Adaugam sunca fiarta taiata cubulete si carnatul feliat subtire, si, amestecand din cand in cand, prajim timp de 5 minute.... »
-
Punem la fiert din timp fasolea(cu 2-2,5 apa rece) cu ciolanul.
Adaugam morcovii curatati si intregi, telina si carnatii, si fierbem incet pana ingredientele se inmoaie. Apoi scoatem toate... »
-
Oasele taiate in prealabil, se oparesc, se spala şi se pun la fiert impreuna cu carnea intr-un vas adanc, sare, piper boabe, ceapa curatata de coaja, 2,5 l apa rece.
Se fierbe la foc mic, se... »
-
Punem carnea taiata marunt peste ceapa prajita in ulei. Asezonam cu foi de dafin, sare, piper, apoi turnam supa de carne. Cand carnea s-a inmuiat pe jumatate, adaugam cartofii taiati cubulete. Cand... »
-
Se taie curmalele si smochinele bucatele, se amesteca cu stafidele spalate in apa calduta si zvantate, se stropesc cu zeama de lamaie si lichiorul si se adauga mierea. Se lasa la macerat 2 ore.... »
-
Pepenele se curata de coaja. Menta se curata, se spala si se taie marunt. Se pastreaza cateva frunze pentru decor. Iaurtul se bate si se amesteca cu menta taiata marunt si miere. Separat, in 50ml... »
-
Pisam usturoiul si ceapa. Le calim in ulei fierbinte. Adaugam morcovii taiati cubulete, radacina, gulia, telina si mazarea.
Dupa cateva minute adaugam carnea si amestecam. Presaram cu boia si... »
-
Inmuiem chifla in apa si o stoarcem. Macinam carnea impreuna cu chifla inmuiata.
Adaugam oul intreg, sarea, piperul si jumatate din legatura de marar taiat marunt.
Formam galuste din amestec.... »
-
Inmuiem carnea in apa rece, astfel nu-si pierde gustul, doar scade cantitatea de sange din carne si astfel nu va face asa multa spuma la fierbere.
Fierbem intr-o oala cu presiune, in apa rece, la... »
-
Curatam legumele si le taiem in patratele de 1 cm. Le punem pe foc in putin ulei, adaugam sarea, presaram cu faina, prajim putin si adaugam ½ l de apa. Taiem costita in bucati mici, o spalam si o... »
-
Punem la fiert o oala cu apa, adaugam delicatul, sarea, ardeiul verde si restul legumelor. Curatam si taiem in fasii subtiri pe lungime (julienne) morcovii si patrunjelul si ii adauagam in supa.... »
-
Prajim ceapa in untura, adaugam carnea taiata cuburi si legumele taiate fasii subtiri si prajim putin. Turnam apa si fierbem pana carnea devine moale. Adaugam varza acra si apoi delicatul.... »
-
Rupem fasolea verde curatata in bucati de 3 cm si le punem la fiert intr-o oala de 8-10 l in apa sarata impreuna cu slanina.
Cand devine pe jumatate moale adaugam cartofii taiati in mod similar... »
-
Taiem varza fasii. Taiem morcovii cubulete.
Taiem slanina in bucatele mici. Prajim slanina intr-o oala. Adaugam legumele si le prajim pana prind culoare.
Presaram cu faina, amestecam, presaram si... »
-
Razuim pe lungime morcovii si sparanghelul, adaugam fasolea verde si le fierbem.
Condimentam cu marar, sare si piper si adaugam galuste de carne sau crenvusti.
Cand toate ingredientele devin moi,... »
-
Fierbem 3 l de supa din ceafa, ceapa, sare si piper boabe.
Calim in ulei morcovii, sfecla, patrunjelul si gulia taiate cubulete. Cand toate devin moi adaugam cartofii si calim mai departe.... »
- 1,
- 2,
- 3,
- 4,
- 5,
- 6,
- 7,
- 8,
- 9,
- 10,
- 11,
- 12,
- 13,
- 14,
- 15,
- 16,
- 17,
- 18,
- 19,
- 20,
- 21,
- 22,
- 23,
- 24,
- 25,
- 26,
- 27,
- 28,
- 29,
- 30,
- 31,
- 32,
- 33,
- 34,
- 35,
- 36,
- 37,
- 38,
- 39,
- 40,
- 41,
- 42,
- 43,
- 44,
- 45,
- 46,
- 47,
- 48,
- 49,
- 50,
- 51,
- 52,
- 53,
- 54,
- 55,
- 56,
- 57,
- 58,
- 59,
- 60,
- 61,
- 62,
- 63,
- 64,
- 65,
- 66,
- 67,
- 68,
- 69,
- 70,
- 71,
- 72,
- 73,
- 74,
- 75,
- 76,
- 77,
- 78,
- 79,
- 80,
- 81,
- 82,
- 83,
- 84,
- 85,
- 86,
- 87,
- 88,
- 89,
- 90,
- 91,
- 92,
- 93,
- 94,
- 95,
- 96,
- 97,
- 98,
- 99,
- 100,
- 101,
- 102,
- 103,
- 104,
- 105,
- 106,
- 107,
- 108,
- 109,
- 110,
- 111,
- 112,
- 113,
- 114,
- 115,
- 116,
- 117,
- 118,
- 119,
- 120,
- 121,
- 122,
- 123,
- 124,
- 125,
- 126,
- 127,
- 128,
- 129,
- 130,
- 131,
- 132,
- 133,
- 134,
- 135,
- 136,
- 137,
- 138,
- 139,
- 140,
- 141,
- 142,
- 143,
- 144,
- 145,
- 146,
- 147,
- 148,
- 149,
- 150,
- 151,
- 152,
- 153,
- 154,
- 155,
- 156,
- 157,
- 158,
- 159,
- 160,
- 161,
- 162,
- 163,
- 164,
- 165,
- 166,
- 167,
- 168,
- 169,
- 170,
- 171,
- 172,
- 173,
- 174,
- 175