Retete

  • Treccia ripiena salata


    Dizolvam drojdia cu o lingurita de zahar (din zaharul pentru aluat) si cu putina apa (din apa pentru aluat). Varsam drojdia peste faina, adaugam untura la temperatura camerei, zaharul, sarea si apa... »


  • Budinca de mere


    Merele curatate de coaja se rad pe razatoarea de sticla sau de material plastic. Margarina frecata cu zaharul se amesteca bine cu stafidele, merele si albusurile batute spuma, dupa care amestecul... »


  • Budinca de orez cu mere


    Orezul se curata de corpuri straine, se spala, se scurge de apa si se fierbe in lapte. Cind este aproape fiert orezul, se adauga 150 g zahar si sare. La sfirsit se adauga zaharul vanilat;... »


  • Crema de zahar ars


    125 g de zahar se caramelizeaza la foc mic intr-un vas pentru cuptor de 2 l. Se lasa vasul la racit. Intre timp se amesteca 5 linguri de zahar cu 5 oua intregi, zaharul vanilinat iar apoi cu... »


  • Budinca de ciocolata


    Se pun intr-o cratita ciocolata, untul si zaharul si se dau la foc moale, amestecind mereu, cu o lingura de lemn. Se ia compozitia de pe foc dupa ce s-au topit ingredientele si se lasa sa se... »


  • Budinca diplomat


    Se unge cu unt o forma de budinca, se acopera fundul cu hirtie pergament si se umple cu cozonacul taiat in cuburi mici si cu stafide. Intr-un castron, se amesteca ouale, laptele, zaharul, romul si... »


  • Fursecuri


    Se freaca untul cu zaharul si ouale ,oprindu-se un albus.Se adauga mirodenii,sare ,praful de copt si treptat faina .Se da la rece. Se scoate de la rece, se fac bile,se dau prin albusul ramas si... »


  • Zacusca de gogosari cu vinete


    Vinetele se coc, se curata si se toaca. Gogosarii se spala, se curata de cotoare si seminte si se dau prin masina de tocat (cruzi). Se amestecã intr-o cratita vinetele, gogosarii, uleiul,... »


  • Galuste cu prune


    Apa, margarina si sarea se fierb, iar cand clocoteste se ia de pe foc si se adauga grisul amestecat cu faina. Cand s-a omogenizat ca o mamaliga, se pun ouale batute, se amesteca, se fac galustele... »


  • Sufle de ciocolata cu rom


    Se amesteca malaiul cu putin lapte intr-o craticioara. Restul de lapte se pune pe foc cu esenta de vanilie, si cand da in clocot, se incorporeaza malaiul cu lapte. Se freaca bine galbenusurile cu... »


  • Pere la cupa


    Crema - Puneti laptele pe foc. Frecati - intr-un castron - oul intreg, galbenusurile si zaharul, pana ce incep sa se albeasca, dupa care adaugati faina si apoi laptele cald, amestecand intruna.... »


  • Tarta Queen Mary


    1. Se porneste cuptorul la treapta maxima. Se unge o forma rotunda de tarta (22 cm) cu unt topit. Se intinde aluatul astfel, incat sa acopere fundul si peretii formei (marginile care ies inafara se... »


  • Tort diplomat


    Gelatina se pune la inmuiat cu sucul din compot si se pune la fiert pina se dizolva gelatina si se leaga apoi se lasa la racit. Ouale intregi frecate cu zaharul si cu laptele se dau la foc mic si... »


    Tort diplomat
  • Baclava


    Se porneste cuptorul. Se ung fundul si partile laterale ale unui vas de Jena dreptunghiular (sau o tava dreptunghiulara) cu untdelemn. - Se amesteca intr-un castron nucile, migdalele, scortisoara... »


  • Placinta cu mere


    1. Se spala merele si se rad cu tot cu coaja. 2. Se adauga zaharul si scortisoara si se lasa 30 min. 3.Se unge o tava cu unt si se aseaza un strat de foietaj. 4. Se storc merele rase de zeama, si... »


  • Placinta cu branza


    1. Se rade branza si se amesteca cu ouale, zaharul, iaurtul, stafidele si zaharul vanilat; 2. Se amesteca toate ingredientele; 3. Se iau foile de placinta si se intind pe masa de lucru una cate una... »


  • Ciocolata de casa


    1. Intr-o oala cu fund dublu se amesteca 250 g margarina si 1 kg de zahar, totul la foc mic sa nu se lipeasca; 2. Stafidele se inmoaie in 100 ml lapte fierbinte si se lasa 30 min; 3. Separat se... »


  • Sos tomat


    Se dizolvă pasta de roşii în sucul de roşii şi se fierbe circa 10 minute. Se adaugă vinul, zahărul, cimbrul şi sarea continuând fierberea pînă când scade... »


  • Pasca traditionala de paste


    Se amesteca branza cu galbenusurile, zaharul, laptele praf, faina, smantana, stafidele, mirodeniile, untul topit. Se omogenizeaza bine. Se adauga albusurile batute spuma, se amesteca incet. Se... »


  • Salam de biscuiţi


    Biscuiti se zdrobesc in asa fel in cit sa nu fie mai mare decit un bob de mazare. Rahatul se taie marunt in nucile macinate ca sa nu se lipeasca intre ele. Intr-un castron de 3 l se pune zaharul cu... »


 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - SonometruDestinatii Vacante
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionatDestinatii Vacante



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda