DB Error... MDB2 Error: unknown error
INSERT INTO `forum_reteta_sessions` SET `session_id`=?, `session_user_id`=?, `session_last_visit`=?, `session_start`=?, `session_time`=?, `session_ip`=?, `session_browser`=?, `session_forwarded_for`='z', `session_page`='index.php' Reteta
 


Retete

  • Aluaturi

  • langos ala Fredi


    Se pune faina in castron, se incalzeste drojdia cu apa si se pune in castron, adaugam 2 linguri de ulei cu un deget de sare. Framantam totul si lasam sa creasca 30 de minute. Dupa ce a crescut luam... »


    langos ala Fredi
  • Aperitive

  • Bulz dacic


    Mamaliga se fierbe, mai groasa, se modeleaza, cu mainile umede de zer, cuprinzand in interior branza si untul. Se coc pe jar sau in cuptor pana ce devine usor crocanta la suprafata si branza se... »


    Bulz dacic
  • Aperitive cu brinza

  • Aperitiv cu branza dulce si sarata


    Se amesteca cantitati egale de unt, branza telemea si branza de vaci, toatei date prin sita, in prealabil. Se freaca bine, apoi se adauga chimenul si boiaua de ardei dulce. Se amesteca pana cand... »


    Aperitiv cu branza dulce si sarata
  • Aperitive cu carne

  • Chiftele din carne si oua


    Ouale se toaca marunt si se amesteca cu carnea data prin tocator, usturoiul pisat si maioneza. Se formeaza din acest amestec 12 chiftelute care se dau prin pesmet si se pun la frigider. »


    Chiftele din carne si oua
  • Aperitive cu cartofi

  • Gogosi din cartofi


    Se fierb cartofii in coaja, se curata apoi se paseaza ca pentru piure. Se amesteca cu ouale, faina si branza. Se condimenteaza dupa gust. Se framanta pana se omogenizeaza bine compozitia. Se... »


    Gogosi din cartofi
  • Aperitive cu ciuperci

  • Ciuperci cu zarzavat in aluat de bere


    Ciupercile se curata de codite si se stropesc cu zeama de lamaie. Separat se pun la prajit in untul topit, usturoiul si zarzavaturile. Se sareaza si se pipereaza, dupa care se umplu ciupercile cu... »


    Ciuperci cu zarzavat in aluat de bere
  • Aperitive cu legume

  • Budinca de legume


    Vinetele si ardeii se curata de coaja si se rup apoi in fasii. Se toaca marunt ceapa si se pune la calit in ulei, iar rosiile se curata de coaja si se taie feliute. se asaza intr-un vas de yena... »


    Budinca de legume
  • Aperitive cu masline

  • Chec aperitiv


    Taiem sunca si castravetii cubulete. Cascavalul si branza le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Intr-un castron punem faina si praful de copt si amestecam. Intr-un alt castron mai mare spargem... »


    Chec aperitiv
  • Aperitive cu oua

  • Oua cu rosii


    Rosiile se spala, se sterg si se taie un sfert din ele, in partea coditei. Se scoate miezul din fiecare rosie, se lasa la scurs de zeama, apoi se umplu cu salata de legume. Se asaza peste fiecare... »


    Oua cu rosii
  • Aperitive cu peste

  • Tartine cu icre


    Grisul se fierbe in apa si se lasa la racit apoi. Ceapa se taie marunt, iar maslinele se spala, se curata d samburi si se feliaza. Icrele si grisul se bat cu telul, turnandu-se treptat uleiul,... »


    Tartine cu icre
  • Aperitive cu rosii

  • Rosii umplute cu vinete


    Vinetele se coc, se curata de coaja, se scurg si se toaca. Rosiile se spala, se taie capacul, se scoate miezul si se asaza pe un platou cu partea taiata in jos pentru a se scurge. Ceapa se curata... »


    Rosii umplute cu vinete
  • Aperitive cu vinete

  • Budinca de vinete


    Se spala vinetele si apoi se taie in felii groase de un centimetru. Se presara cu sare si se lasa deoparte sa se scurga de zeama. Separat, se coace ceapa, se taie ardeii fideluta si se inabusa... »


    Budinca de vinete
  • Bauturi cu vin

  • Vin rosu cu banane


    Se pune pe foc vinul cu zaharul si scortisoara, iar cind s-a infierbintat, se introduc bananele cojite si taiate rondele. Se lasa pe foc inca 5 minute, apoi se da vasul jos, se strecoara... »


    Vin rosu cu banane
  • Bauturi si Coktails

  • Vin fiert - varianta tropicala


    prepararea, e cea clasica: vinul se pune la fiert, se adauga mirodeniile si se lasa sa dea in clocot de cateva ori, apoi se stinge focul si se lasa sa stea deoparte, acoperit, pret de 10-15 minute. »


    Vin fiert - varianta tropicala
  • Bomboane figurine

  • Oua de ciocolata


    Se pune smantana si mierea intr-o cratita, la foc potrivit. Adaugati untulo si rupta in bucati. Fierbeti ingredientele pana cand amestecul se ingroasa. Amestecati tot timpul pentru a nu se prinde... »


    Oua de ciocolata
  • Borsuri

  • Bors de vacuta


    Se spala carnea, se taie bucati potrivit de mari si se pune la foc cu trei litri de apa rece. Se spumuieste cind supa da in clocot, se mai fierbe jumatate de ora dupa care se curata zarzavatul de... »


    Bors de vacuta
  • Budinci

  • Budinca de orez cu mere


    Orezul fiert se amesteca cu galbenusul, albusul batut spuma si coaja de lamiie. Se aseaza in vasul uns cu unt, alternind feliile de mar, curatat de coaja si simburi. Se coace la foc mijlociu, cca... »


    Budinca de orez cu mere
  • Budinci

  • Desert mancarea ingerilo


    Faramitati blatul intr-un bol. Intr-o cupa de dimensiuni medii, amestecati branza topita cu zahar pana obtineti o pasta moale si pufoasa. Puneti un strat de frisca. Faramitati tortul cu mainile si... »


    Desert mancarea ingerilo
  • Cafea

  • Caffe Bahamas


    Daca iubesti locatiile exotice si cafeaua, atunci cu siguranta vei considera Caffe Bahamas o imbatare a tuturor simturilor. Pentru a prepara aceasta reteta de cafea aveti nevoie de: 60 ml de... »


    Caffe Bahamas
  • Cafele

  • Cafea cu rom


    Se prepara o cafea tare si cind este foarte fierbinte se amesteca cu romul si zaharul, se bate bine si se pune in termos »


    Cafea cu rom
  • Ceaiuri

  • Ceai de sunatoare


    Se pune apa la fiert si, cind da in clocot, se toarna peste florile de sunatoare. Se acopera si se lasa sa stea 10-15 minute, apoi se indulceste dupa gust. »


    Ceai de sunatoare
  • Checuri

  • Muffins rapide cu lapte batut


    Intr-un vas se pune faina, zaharul, praful de copt, si bicarbonatul si se amesteca. In alt vas se bat cele 2 oua bine, si apoi se adauga laptele batut si uleiul si se amesteca. Se adauga... »


    Muffins rapide cu lapte batut
  • Ciorbe

  • Ciorba de peste


    Curatati radacinoasele si dati-le prin razatoare. Tocati ceapa marunt. Taiati rosiile in cubulete mari. Caliti legumele in ulei. Adaugati 1 l apa fierbinte si tineti vasul la foc potrivit. Cand... »


    Ciorba de peste
  • Ciorbe si Supe

  • Ciorba de fasole boabe


      Pentru a pregati ciorba de fasole boabe mai repede este bine sa punem la inmuiat cu o seara in urma fasolea boabe in apa rece. Fasolea boabe se pune la fiert in apa cu un varf de... »


    Ciorba de fasole boabe
  • Clatite

  • Pancake, simplu si foarte bun


    Se amesteca cele 300 gr faina cu 3 lingurite praf de copt , 5 linguri de zahar si 2 pliculete zahar vanilat. Pregatiti 75 de grame de unt, pe care il topiti. Separat, in alt castron , bateti 3 oua... »


    Pancake, simplu si foarte bun
  • Cocktail

  • Cocktail cu lamaie si miere


    Ingrediente si cantitati:60 ml vodca Absolut10 ml suc de lamaie20 ml miereMod de preparare:1. Amesteca bauturile intr-un bol inalt.2. Adauga apa fierbinte, garniseste cu o felie de lamaie sau un... »


    Cocktail cu lamaie si miere
  • Cocteiluri

  • Cocteil din votca cu lamii


    Se amesteca votca cu zeama celor trei lamii si cu zaharul. »


    Cocteil din votca cu lamii
  • Conserve

  • Zacusca de dovlecei cu ardei gras - Culinar.ro


    Zacusca de dovlecei cu ardei gras este o reteta de zacusca deosebita. Mai intai doi dovlecei se taie cubulete si se pun cu sare.Ceilalti se rad pe razatoarea mare si se lasa cu sare pana ce... »


    Zacusca de dovlecei cu ardei gras - Culinar.ro
  • Conserve de iarna

  • Delicatese de legume


    Se spala separat legumele, se lasa sa se zvinta, apoi se taie in felii potrivit de subtiri. Se pregatesc sticle de 500 ml ori borcane de 400 ml, care au fost spalate si limpezite foarte bine, chiar... »


    Delicatese de legume
  • Conserve in apa cu sare

  • Rosii intregi in sos de rosii


    Se aleg rosii mari, coapte, crapate, sparte si se dau prin masina de curatat rosii in vederea eliminarii cojii si a semintelor. Acest suc se pune la fiert pana incepe si are consistenta unui sos.... »


    Rosii intregi in sos de rosii
  • Conserve in otet

  • Gustare picanta


    Toate ingredientele se toaca marunt (cu exceptia morcovului, care se rade). In otet, se adauga sare si zahar (fara apa) si apoi se pun ingredientele. Se oparesc. Uleiul se freaca impreuna cu... »


    Gustare picanta
  • Cozonac

  • Pasca cu ciocolata


    Am pus totul in culcusul de faina. Am framantat pana am obtinut un aluat nelipicios. Am uns coca cu ulei si am lasat-o la dospit pana s-a umplut de gaurele si si-a dublat volumul. Am intins o foaie... »


    Pasca cu ciocolata
  • Creme

  • Crema de lamiie


    Din zahar si 1/2 ceasca apa se prepara un sirop putin legat. Se adauga zeama de la amindoua lamiile si coaja de la una. Dupa ce s-a racit, se amesteca usor cu frisca. »


    Crema de lamiie
  • De sărbători

  • tort cu visine


    se face blatul ca la pandispan si crema: -se pune laptele la foc moale,intr-un castron se bate faina cu ouale zaharul,esenta si un pic d lapte.se toarna peste laptele care e aproape fiert la... »


    tort cu visine
  • Deserturi

  • clatite matinale


      Se face cafea 400ml (6lingurite cafea, 6 zahar). Faina se amesteca cu 1 lingura cacao, 1 zahar pudra, esente, putin praf de copt, putina sare. Se adauga treptat cafeaua... »


    clatite matinale
  • Diverse

  • Piftie de porc


    Picioarele, urechile si soricul se oparesc, se parlesc, se rad cu cutitul si se spala in mai multe ape caldute pana raman perfect curate. Se pun la fiert, impreuna cu rasolul, in apa rece cu... »


    Piftie de porc
  • Dulceturi si conserve

  • DULCEATA DE COACAZE NEGRE


    coacazele culese proaspat spalate si lasate la stors? se dau prin masina de toacat se aduga zaharul si batonul de vanilie, dupa care se pune in galestusi de plastic sau borcane de culoare inchisa,... »


    DULCEATA DE COACAZE NEGRE
  • Dulciuri

  • Briose cu banane


    Incalziti cuptorul la 190 grade C. Ungeti usor 10 Cupe briose. Intr-un castron mare, se amesteca impreuna 1 1/2 cani faina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt si sarea. Intr-un alt castron,... »


    Briose cu banane
  • Friganele

  • Frigarui cu dovlecei, facute la cuptor


    Am luat o fasie de carne, am pus deasupra una de dovlecel si am rulat. Am pus pe frigaruie, figaruile in tava si tava la cuptor pentru cca 45 minute »


    Frigarui cu dovlecei, facute la cuptor
  • Fripturi

  • Pulpa de porc la cuptor


    Carnea avand o pelicula de 1 cm de grasime se sareaza si se lasa o jumatate de ora la temperatura camerei. Se asaza in tava cu doua-trei linguri de ulei si cam tot atata apa si vin; se presara,... »


    Pulpa de porc la cuptor
  • Fripturi

  • Carnea in crusta de zaatar


    Am imbracat bine carnea in zaatar si am lasat la frigider cam o ora. Am fript pe plita pana la o consistenta nici in sange nici bine facut. »


    Carnea in crusta de zaatar
  • Garnituri

  • Cartofi fondanti


    Se pun cartofii, usturoiul si frunzele de dafin intr-o tigaie mare. Se toarna vinul deasupra, se adauga untul si se pune capacul. Se se lasa la fiert, pe foc mediu, 1 ora, pana ce vinul a scazut de... »


    Cartofi fondanti
  • Glazuri sosuri

  • Sos caramel


    Caramelizati zaharul la foc mic amestecand ca sa nu se arda. Cand s-au caramelizat toate cristalele de zahar puneti untul amestecand continuu pana se topeste. Turnati apoi frisca si continuati sa... »


    Sos caramel
  • Gogosi

  • Zeppole di san giuseppe (gogosi)


    Uleiul se pune intr-un vas si se pune la foc cam la 190grade. Intr-un vas,se amesteca ouale batute,cu ricotta si vanilia,apoi se adauga faina cernuta,praful de copt ,sarea si zaharul.Cu o lingura... »


    Zeppole di san giuseppe (gogosi)
  • Inghetate

  • Inghetata de vanilie cu lapte


    Se pune laptele la fiert cu vanilia, dupa care se adauga zeamilul dizolvat la rece. intre timp, se freaca ouale cu zaharul si se pun peste lapte la fiert, amestecand mereu timp de 5 minute, la foc... »


    Inghetata de vanilie cu lapte
  • Inghetate

  • Inghetata de miere


    1.-intr-un bol amesteca galbenusurile cu mierea. 2.-incalzeste laptele intr-o craticioara pana ajunge la punctul de fierbere,acum,adauga in craticioara amestecul de galbenusuri si miere,amesteca... »


    Inghetata de miere
  • Internaţionale

  • Prepelite în foi de vita


    Prepelita se mananca foarte proaspata. Se jumuleste, se scot intestinele si maruntaiele, se parleste repede, se sterge cu o carpa curata. Se sareaza prepelitele, se pune ficatul inauntru, se... »


    Prepelite în foi de vita
  • Jumari

  • Jumari cu ceapa


    Ceapa maruntita se pune la calit in ulei sau unt fierbinte. Separat, se sparg ouale intr-un alt vas, se sareaza si se pipereaza dupa care se bat putin. Se toarna peste ceapa rumenita si se amesteca... »


    Jumari cu ceapa
  • Lichioruri

  • Alcool de portocale sau lamii


    Se curata foarte subtire coji de portocale sau de lamii si se pun intr-un borcan, iar deasupra se toarna alcool de 90 grade. »


    Alcool de portocale sau lamii
  • Mancare

  • Gris cu lapte


    Se pune laptele la foc, se mesteca bine cu 4-5 linguri de zahar. cand incepe sa fiarba se adauga in ploaie grisul. Se adauga pana incepe sa aiba o consistenta potrivita (mai mult inspre subtire).... »


    Gris cu lapte
  • Mancare copii

  • Supa de Conopida - Culinar.ro


    1. Se desface conopida in buchetele si se curata celelalte legume, apoi se spala, dupa care legumele se taie in cubulete. 2. Se scurg bine de apa si se calesc toate acestea in ulei la foc iute. 3.... »


    Supa de Conopida - Culinar.ro
  • Mancare cu carne

  • Mancare de perisoare si ciuperci cu sos alb


    Ciupercile se curata si se oparesc in apa clocotita su sare. Cand au dat un clocot se scot si se lasa sa se mai raceasca (vor fi taiate ulterior). Intre timp se amesteca carnea cu oul, sare si... »


    Mancare de perisoare si ciuperci cu sos alb
  • Mancaruri

  • Dovlecei orientali


    Se taie ceapa rondele si se aseaza pe fundul cratitei cu putin ulei de masline. Apoi se taie deasupra rosii tot rondele, si ceva usturoi ( pus ulterior) Se adauga dovleceii taiati felii Se... »


    Dovlecei orientali
  • Mancaruri

  • Pulpe la cuptor cu cartofi


    Se parlesc pulpele, se spala, se lasa la scurs, se stropesc cu putin ulei si apoi se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, boia, marar uscat.Se aseaza intr-un vas impreuna cu cartofii taiati... »


    Pulpe la cuptor cu cartofi
  • Mancaruri cu carne

  • Drob de miel traditional


    Se fierb maruntaiele in apa cu sare. Cand se racesc se trec prin masina de tocat carne, impreuna cu felia de paine inmuiata. Daca vreti, inima si rinichii se pot taia feliute cu cutitul. Se adauga... »


    Drob de miel traditional
  • Mancaruri cu carne

  • Cordon Bleu


    Muschiul l-am taiat tip buzunar si l-am batut bine. L-am sarat si piperat si umplut cu kaizer si cascaval. L-am prins cu scobitori si l-am dat prin faina. Am facut un amestec din: ou, faina,... »


    Cordon Bleu
  • Mancaruri cu cartofi

  • Krumpirschmorre, reteta lui Peter


    Zdrobim sau radem cartofii, adaugam faina si sare si piper. Framantam bine. Punem compozitia in tigaie cu ulei (de masline am pus eu). Si se prajeste amestecand mereu si sfaramand cartofii, pana se... »


    Krumpirschmorre, reteta lui Peter
  • Mancaruri cu ciuperci

  • Ciuperci umplute cu oua de prepelita


    Ciupercile umplute cu oua de prepelita sunt un aperitiv grozav cu care va puteti impresiona invitatii sau familia. Mai intai se curata ciupercile cu hartie de bucatarie, am mai scobit putin ca... »


    Ciuperci umplute cu oua de prepelita
  • Mancaruri cu fructe de mare

  • Fructe de mare cu orez si dovlecei


    Se spala orezul, dovleceii se curata de coaja si se dau pe razatoare , ceapa se taie marunt, ardeiul gras se taie fasii, rosiile se taie felii. Orezul se va amesteca cu dovleceii, fructele de... »


    Fructe de mare cu orez si dovlecei
  • Mancaruri cu legume

  • Plachie de fasole


    Curatati fasolea, spalati-o si puneti-o la inmuiat cateva ore in apa cu putin bicarbonat. Puneti-o la fiert. Schimbati apa de doua, trei ori. Cand boabele sunt fierte, spalati-le bine in apa rece... »


    Plachie de fasole
  • Mancaruri cu orez

  • Pilaf pentru friptura de miel


    Adauga untul intr-o oala, pune ceapa si acopera pana se caleste usor. Se indeparteaza capacul, se adauga orezul si se lasa 1-2 minute, dupa care se adauga supa si se asezoneaza. Se amesteca, se... »


    Pilaf pentru friptura de miel
  • Mancaruri cu peste

  • peste pescaresc


    pestele curatat se taie in bucati de 4-5 cm,care se trec usor prin faina.uleiul se pune intr-o cratita si cand s-a infierbantat se pun bucatile de peste.se prajesc 2-3 min.pe fiecare parte apoi se... »


    peste pescaresc
  • Mancaruri cu peste

  • Saramura de peste, la cuptor


    Taiem pestele bucati, il saram si il punem la prajit. Taiem ceapa si ardeiul si le calim si pe ele impreuna pana se inmoaie Intr-un vas (eu am folosit de yena, dar cred ca iese super si intr-unul... »


    Saramura de peste, la cuptor
  • Mancaruri cu vanat

  • Iepure cu sos alb


    Iepurele de casa, bine spalat, se taie bucati, se aseaza in cratita, se toarna apa atit cit sa acopere carnea. Cind apa a inceput sa clocoteasca se ia spuma, se sareaza si se adauga morcovi, ceapa... »


    Iepure cu sos alb
  • Mancaruri cu varza

  • Knödeli pe varza acra cu costita si carnati


    Prima data ne ocupam de aluat. Peste faina punem sarea, facem gropita in faina si turnam drojdia dizolvata in putin lapte caldut. Lasam sa creasca maiaua. 20 de min. Apoi amestecam totul si adaugam... »


    Knödeli pe varza acra cu costita si carnati
  • Mancaruri de post

  • Ciuperci a la grec - de post


    Ciupercile se curata, se spala si se taie bucati mari. Ceapa taiata marunt se caleste in ulei incins, se adauga ciupercile, vinul si se lasa la fiert. Cand s-au inmuiat ciupercile se adauga... »


    Ciuperci a la grec - de post
  • Mancaruri fara carne

  • Ardei umpluti cu ciuperci si orez


    Am pus ceapa taiata marunt la calit in 2 linguri de ulei de masline. Cand era aurie, am adaugat ciupercile taiate in sferturi, patrunjel si cateii de usturoi intregi, sare si piper. Alaturi, in... »


    Ardei umpluti cu ciuperci si orez
  • Muraturi

  • Rosii cu usturoi


    1. Se desprind rosiile de tulpinite, se spala iar apoi se lasa la scurs. 2. Se curata usturoiul. 3. Se fierbe apa, se adauga 1000 ml otet si 1 lingura cu varf de sare grunjoasa la 1 litru. 4. Se... »


    Rosii cu usturoi
  • Muraturi combinate

  • Ardei iuti pentru ciorba


    Ardeiul iute, ardeiul gras si ceapa se toaca marunt, sau cu ajutorul robotului. Otet am pus din ochi, cam 1/4 litru si sare 2 linguri. Nu se fierb, nu se pune aspirina sau conservant, rezista... »


    Ardei iuti pentru ciorba
  • Muraturi simple

  • Ciuperci cu salvie si rozmarin


    1. Se curata si se spala bine ciupercile. 2. Se fierb 10 minute in apa sarata si apoi se lasa la scurs. 3. Separat se fierbe alta apa cu cate 100 ml otet, piper boabe, seminte de mustar si 1... »


    Ciuperci cu salvie si rozmarin
  • Ornamente torturi

  • Bomboane de martzipan


    Se rade martzipanul. Folosind mixerul amestecam martzipanul, untul, zaharul pudra, laptele condensat si nuca de cocos. Se acopera mixtura si se lasa la frigider cel putin doua ore. Se scoate si se... »


    Bomboane de martzipan
  • Paste si Pizza

  • Paste "mamma mia"!


    Dupa ce te-am lamurit cum se pregatesc pastele "ca italienii", te invitam acum sa experimentezi cateva retete "vero" ale delicioasei bucatarii din Italia. Datorita talentului... »


    Paste
  • Paste si pizza

  • Paste gratinate cu rulouri din zucchini grilati


    Din feliile de sunca taiem atatea fasii lunguiete, cate rulouri dorim (in cazul meu 16). Resturile/marginile din sunca si ceapa le tocam si le calim in putin ulei de masline. Între timp taiem... »


    Paste gratinate cu rulouri din zucchini grilati
  • Patiserie

  • Paine Floare - Culinar.ro


    Drojdia se freaca cu zaharul si apoi se amesteca cu laptele caldut. Se lasa 10 minute deoparte, pana se umfla. Se adauga apoi faina, ouale, sarea, zaharul, 125 ml ulei si se framanta bine un aluat... »


     Paine Floare - Culinar.ro
  • Piscoturi biscuiti pesmeti fursecuri

  • Cornulete fragede


    margarina UNIREA se framanta cu faina, se adauga galbenusurile si coaja de lamaie si framantati un aluat fraged. Formati din aluat rulouri cu grosimea de 2cm. Taiati-le in bucati lungi de 5cm... »


    Cornulete fragede
  • Prajituri

  • prajitura cu frisca


    ouale se separa, albusurile se bat cu jumatate din zahar, iar galbenusurile cu cealalta jumatate. Se pun albusurile peste galbenusuri, se amesteca cu grija, apoi se adauga in ploaie faina... »


    prajitura cu frisca
  • Prajituri

  • Prajitura cu glazura


    Pentru a obtine o compozitie foarte tare amesteci nucile date prin masina cu zaharul, zaharul vanilat si 11/2 albus. Intinzi pe planseta o foaie dreptunghiulara, groasa de 1-1,5 cm. Pentru glazura,... »


    Prajitura cu glazura
  • Preparate cu mamaliga

  • Mancare de castraveti acri cu mamaliga


    Daca sunt prea sarati castravetii ii pui cateva ore la desarat. Calesti carnea, adaugi ceapa tocata, morcov si o ceasca de apa, apoi castravetii, apa sau supa de vita cat sa cuprinda castravetii,... »


    Mancare de castraveti acri cu mamaliga
  • Preparate cu miere

  • Dulce din fulgi de orez


    1 margarina UNIREA 3 linguri miere de albine si 250 g zahar se topesc impreuna la foc mic. Se adauga un pumn de nuci taiate, cele 3 linguri de cacao, romul si vanilia. La urma se adauga si un... »


    Dulce din fulgi de orez
  • Preparate microunde

  • Grapefruit la cuptor - Culinar.ro


    Se taie fiecare grapefruit in jumatate. Se curata de coaja cu atentie. Se unge fiecare jumatate cu 1/2 lingurita de unt si se acopera cu o lingurita de zahar. Se pun pe o farfurie si se lasa la... »


    Grapefruit la cuptor - Culinar.ro
  • Punch

  • Punch indian


    Din galbenusuri, zahar si frisca se face o crema care se fierbe pe aburi, apoi se da deoparte si se amesteca cu romul, esenta de ceai, gelatina dizolvata si albusurile spuma. Se pune in pahare. Se... »


    Punch indian
  • Retete pentru sarbatori

  • Retete usoare si rapide


    Iti recomandam azi o salata, pentru ca tot este sezonul legumelor si al fructelor. Nefiind un meniu greu, ne permitem sa iti dam si reteta pentru a prepara un desert amintind de-un dans de pe alte... »


    Retete usoare si rapide
  • Retete vegetariene

  • Prune uscate cu orez


    Aceasta este o mancare pe care o puteti face pentru zilele de post de miercuri si vineri. Are un gust usor dulce (datorita zaharului care se adauga), dar nu este desert ci un foarte bun fel... »


    Prune uscate cu orez
  • Salate

  • Salata de oua de prepelita


    Ouale se pun la fiert cu sare si apa pina ce devin de consistenta tare (2 - 3 minute dupa ce fierbe apa). Se curata. Maioneza se amesteca cu sare, piper, mararul tocat marunt, iaurtul, usturoiul... »


    Salata de oua de prepelita
  • Salate cu carne de vita

  • Salata berlineza


    Carnea fiarta se amesteca cu cartofii fierti taiati cuburi, cu ceapa taiata marunt, astravetii acri si ardeii, de asemenea taiati cuburi. Se toarna deasupra sosul format din: maioneza amestecata cu... »


    Salata berlineza
  • Salate cu peste

  • Salata de heringi


    Se fierb cartofii si sfecla, dupa care se taie in felii. Pestele se rupe in fisii foarte mici, cepele se taie pestisori, iar merele cubulete. Se amesteca totul cu sare, piper, patrunjel tocat, ulei... »


    Salata de heringi
  • Salate de fructe

  • Salata de banane cu suc de portocale


    Se curata bananele, se taie in felii, se stoarce portocala peste ele si se amesteca cu zaharul pudra. »


    Salata de banane cu suc de portocale
  • Salate de legume

  • Salata de ardei grasi


    Ardeii spalati, curatati de seminte si vinisoare, se taie in rondele subtiri. Ceapa se taie pestisori, iar rosiile in felii rotunde. Ardeii si ceapa se aseaza in salatiera, se sareaza obisnuit si... »


    Salata de ardei grasi
  • Salate de raci melci

  • Salata de melci


    Se fierb melcii, se scot din scoica cat sunt fierbinti, cu un ac mare. Se pregatesc cu otet, ulei, sare si piper. »


    Salata de melci
  • Salate din carne de pasare

  • Salata din carne de pasare cu coniac


    Cartofii se taie cubulete, telina se rade pe razatoarea cu gauri mari, merele taie fideluta sau se dau tot pe razatoare. 150 gr. de carne se taie cubulete. Se amesteca totul cu mustarul, maioneza... »


    Salata din carne de pasare cu coniac
  • Salate din oua

  • Salata de oua cu ridichi de luna


    Pe o salatiera se asaza frunze de salata, deasupra se pun feliile de oua, ridichile taiate rondele si ceapa taiata in bucati mari. »


    Salata de oua cu ridichi de luna
  • Salate reci

  • Salata de rosii si ardei grasi cu maioneza picanta


    Rosiile se taie felii rotunde, ardeii se taie fidea, ceapa pestisori. Se amesteca si se toarna deasupra sosul picant. Se garniseste cu masline. »


    Salata de rosii si ardei grasi cu maioneza picanta
  • Sandviciuri

  • Rulada din paine si sunca


    Paine se curata de coaja si se taia bucuri mari iar sunca se taie felii subtiri. Se pune grisul la fiert in lapte, se adauga miezul de paine si se mai lasa la fiert 5 minute. Se raceste si se... »


    Rulada din paine si sunca
  • Secretele Bucatariei

  • Branza de vaci preparata acasa - Culinar.ro


    La 1 litru de lapte fierbinte (pus pe foc) se adauga cateva picaturi de zeama de lamaie. Amesteci cu o lingura de lemn ca imediat se branzeste. Mai lasi pe foc pana se coaguleaza (se separa de... »


    Branza de vaci preparata acasa  - Culinar.ro
  • Siropuri

  • Sirop de mure


    Se curata murele, se storc prin tifon, apoi se lasa sa se aseze. Sucul obtinut se amesteca cu zaharul si se pune sa fiarba 10-15 minute; se lasa sa se raceasca. »


    Sirop de mure
  • Sosuri

  • Sos de rosii condimentat - Culinar.ro


    Se curata legumele, se dau pe razatoare si se calesc in 50 gr. unt. Cind sint rumenite se adauga rosiile curatate de coaja si taiate marunt (iarna se inlocuiesc cu doua linguri de bulion), cimbru... »


    Sos de rosii condimentat - Culinar.ro
  • Spume

  • Mousse au chocolat (mousse de ciocolata)


    1. Taiati ciocolata in bucati mici. 2. Puneti la incalzit laptele. Retrageti-l de pe foc cand devine fierbinte si adaugati ciocolata. 3. Amestecati cu o lingura de lemn pana cand se topeste... »


    Mousse au chocolat (mousse de ciocolata)
  • Sucuri

  • Chisel de mere


    Se pune la fiert 1/2 pahar suc de mere si, cind clocoteste, se adauga si amidonul amestecat cu o lingura de apa. Se lasa sa fiarba 5-10 minute, se ia de pe foc si se amesteca cu sucul de mere nefiert. »


    Chisel de mere
  • Sufleuri

  • Soufleul meu de mere


    Se face o crema de vanilie dintr-un kg de lapte si 5 oua(adica doar galbenusurile), se lasa sa se racoreasca si se curata cateva mere, se scobesc si se coc. Se unge un vas cu margarina UNIREA si... »


    Soufleul meu de mere
  • Supe de carne

  • Ciorbita de pui cu fasole


    Se curata puiul, se taie bucati potrivite. Se spala si se pune la fiert in apa cu sare si piper. Adunati spuma ori de cate ori este nevoie. Dupa 20 de minute puneti in oala zarzavaturile taiate... »


    Ciorbita de pui cu fasole
  • Supe de legume

  • Ciorba de zarzavat


    Se curata zarzavaturile si taie cubulete, felii, rondele. Taiati in fasii frunzele de gulii. Caliti zarzavaturile si frunzele in ulei, dupa ce le-ati sarat. Cand s-au inmuiat de jumatate, turnati... »


    Ciorba de zarzavat
  • Torturi

  • tort cu ananas


    peste iaurt se pune zaharul.gelatina se pune la topit in sucul de ananas se baga la baie de abur,se bate frisca tare peste care se pune iaurtul ,cu zaharul si gelatina,ananasul si se amesteca... »


    tort cu ananas
  • Torturi

  • Tort de migdale crud


    Untul spuma se freaca cu zaharul pudra, apoi cu romul si ciocolata pana totul devine o crema. Se toarna jumatate din compozitie in tava de chec tapetata cu hartie pergament udata cu rom. Se adauga... »


    Tort de migdale crud
  • Tradiţionale

  • Salata de sezon cu oua de prepelita


    Se curata toate ingredientele, se spala bine, in mai multe ape si se taie. Se sareaza si se amesteca cu uleiul si cu zeama de lamaie. »


    Salata de sezon cu oua de prepelita
  • Unturi

  • Unt picant - Culinar.ro


    Untul, galbenusurile trecute prin sita, un praf de sare si piperul se freaca bine, adaugind si o lingura de ulei, turnat cu picatura. Se pastreaza la ghiata. »


    Unt picant - Culinar.ro
  • Unturi

  • Unt de curry


    Praful de curry se prajeste intr-o tigaie, apoi se amesteca cu unt topit, pana devine spumos, intr-un castronel. Se intinde pe o folie, rulam si punem in frigider. »


    Unt de curry
 
 
in 15392 retete
si 521 restaurante

Ultimele cautari


Vremea in Bucuresti
www.prepelite.ro

Reclama ta aici

Linkuri : Alcooltest - Contabilitate - SonometruDestinatii Vacante
Parteneri : Mos Craciun - Copii-Parinti - Terapie - Aer conditionatDestinatii Vacante



TOP-RO - Top siteuri din Romania Moda